Facebook Pixel ΑΕΚ: "Κλειδώνει" στόπερ! Συνταγή... Τσούμπερ - Δεν βγαίνει από άμυνα
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-20 12:46:00

"Κλειδώνει" στόπερ η ΑΕΚ! Συνταγή… Τσούμπερ - Δεν βγαίνει από την άμυνα

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Κλειδώνει" στόπερ η ΑΕΚ! Συνταγή… Τσούμπερ - Δεν βγαίνει από την άμυνα

Είναι ένας παίκτης που τον γνώριζε ο Αλμέιδα από την παρουσία του στο MLS και τη New York City.

Η μεταγραφή του Αλεξάντερ Κάλενς στην ΑΕΚ ανακοινώθηκε στις 9 Αυγούστου 2023. Ο Περουβιανός στόπερ ήρθε ως δανεικός μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με οψιόν αγοράς από τη Τζιρόνα, προκειμένου να δώσει λύσεις στο κέντρο άμυνας της Ένωσης. Δεν πρόλαβε όμως να μπει στην ευρωπαϊκή λίστα και να μπει στην εξίσωση για τα παιχνίδια των ομίλων του Europa League, όπου ο Αλμέιδα κλήθηκε να κάνει αλχημείες σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω έλλειψης στόπερ. Για παράδειγμα ο Νταμιάν Σιμάνσκι στην πρεμιέρα με τη Μπράιτον οπισθοχώρησε στην άμυνα λόγω της απουσίας Βίντα και Μουκουντί.

Ο Κάλενς ντεμπούταρε στη Λεωφόρο, την 5η αγωνιστική της Super League, απ’ όπου η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό. Από τότε μέχρι σήμερα ο 31χρονος στόπερ μετρά 16 συμμετοχές με 1 γκολ (στο εκτός έδρας 5-0 με τον Ατρόμητο). Από τις αρχές του χρόνου, λόγω και της απουσίας του Μουκουντί στο Κόπα Άφρικα με την Εθνική Καμερούν, ο έμπειρος αμυντικός έχει μονιμοποιηθεί στα μετόπισθεν και πλέον δύσκολα μπορεί να χάσει τη θέση του.

Από τις 3 Ιανουαρίου, στο ματς με τον Βόλο, μέχρι τον αγώνα με την Κηφισιά, οχτώ παιχνίδια δηλαδή, είναι βασικότατος και μετράει μόνο 90λεπτα. Μάλιστα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το μέλλον του, αφού η παρουσία του κρίνεται πολύ ικανοποιητική. Εξάλλου είναι ένας παίκτης που τον γνώριζε ο Αλμέιδα από την παρουσία του στο MLS και τη New York City.

Πηγές αναφέρουν, ότι η ρήτρα είναι προσιτή. Είναι όμως μία συνταγή που έχει ακολουθήσει η ΑΕΚ στο παρελθόν, η οποία έχει βγει επιτυχημένη. Παίκτες όπως ο Λιβάγια, ο Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ, δοκιμάστηκαν ως δανεικοί και στη συνέχεια η ΑΕΚ προχώρησε στην αγορά τους. Και ο Αραούχο είναι μία σχετικά ανάλογη περίπτωση, αν και ο Αργεντινός πηγαινοήλθε αρκετές φορές μεταξύ Κανάριων Νησιών και Αθήνας, μέχρι να «δέσει» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι η ΑΕΚ έχει ήδη έτοιμο το κέντρο της άμυνάς της για την επόμενη σεζόν. Ο Βίντα έχει ανανεώσει μέχρι το 2025, το συμβόλαιο του Μουκουντί είναι μέχρι το 2026, όπως και του Γεράσιμου Μήτογλου, ο οποίος έχει σοβαρή παρουσία, όποτε κλήθηκε να καλύψει προβλήματα που εμφανίζονταν στο κέντρο της άμυνας. Η υπόθεση του Κάλενς δείχνει να έχει ωριμάσει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags