Λάκης Σημαιοφορίδης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο έγκριτος νομικός σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής εφέσεων να μειώσει την ποινή των Τάισον και Μπακασέτα σε μια αγωνιστική, αντί των δύο που τους είχε επιβληθεί εξαρχής για τον διαπληκτισμό στον οποίο ενεπλάκησαν στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για την διοργάνωση του Κυπέλλου.

«Η περιγραφή των γεγονότων, κυρίως από τους διαιτητές, μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητά. Οπότε με τη σειρά τους, έρχονται οι αθλητικοί δικαστές και οι πειθαρχικές επιτροπές, και με την υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στους σωστούς κανόνες δικαίου επιβάλλονται άλλες ποινές.

Εδώ δεν γίνεται καμία χάρη στους δύο ποδοσφαιριστές, υπάρχει η περίπτωση της επιβολής μιας  αγωνιστικής ημέρας όταν κρίνεται ότι υπάρχει μια ανάρμοστη διαγωγή ή απόθεση αντιπάλου. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί και ανάρμοστη διαγωγή. Για αν πάρεις δυο αγωνιστικές άλλοι λόγοι. Προφανώς επικαλέστηκαν και την εικόνα, κάποιο βίντεο, γιατί επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις ως αποδεικτικά στοιχεία, για να αποδείξει ο καθένας τους ισχυρισμούς  του. Η επιτροπή εφέσεων έκρινε ότι εδώ δεν υπάρχει συμπεριφορά αθλητών που τους καταλογίζεται τιμωρία για δύο αγωνιστικές.

Ή υπήρξε ανάρμοστη διαγωγή ή απώθηση αντιπάλων εκτός φάσης. Δεν κάνουν χάρη στους ποδοσφαιριστές. Εγώ προσωπικά βλέποντας και τον αγώνα, επειδή εμείς έχουμε και εικόνα, θεωρώ ότι είναι μια δίκαιη ποινή η μια αγωνιστική», είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανακοίνωσε" τα άσχημα νέα για Ολυμπιακό ο Κονσεϊσάο - Νέο τρελό σενάριο για διπλή ρήτρα σε Κάρμο!