Πέννυ Κονιτσιώτη: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε η νομικός και μέλος της ΔΕΑΒ της επιτροπής η οποία αποφάσισε και επέβαλε την τιμωρία μιας αγωνιστικής στον ΠΑΟΚ, για τις κροτίδες που έριξε ο 23χρονος οπαδός και τελικά συνελήφθη. Γνωρίζοντας πολύ καλά και τον ανανεωμένο αθλητικό νόμο, η δικηγόρος εξήγησε το πότε επιβάλλεται η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Αναφορικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε περίπτωση ρίψεις αντικειμένων όπως οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες και οι πυρσοί:  «Έχουμε έναν νόμο που εφαρμόζεται από το 2015, που με το νέο αθλητικό νόμο Βρούτση υπάρχει μια εξειδίκευση και έχει ανασυσταθεί και η ΔΕΑΒ. 

Σχετικά με τη ρίψη αντικειμένου είναι ξεκάθαρη η διάταξη πως η ρίψη αντικειμένου ικανού να προκαλέσει σωματική βλάβη εντός το αγωνιστικού χώρου ή στα αποδυτήρια ή στη κερκίδα, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα, επιφέρει ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές. Γιατί το ζητούμενο είναι το αντικείμενο να είναι ικανό να προκαλέσει σωματική βλάβη, ιδίως τα εύφλεκτα υλικά όπως κροτίδες, πυρσοί και καπνογόνα. Εκεί είναι όλη η ουσία.

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι δεν πάμε σε ένα αγώνα για να φερθούμε βίαια. Το κριτήριο για την τιμωρία, επίσης, δεν είναι ποσοτικό. Ακόμη και αν ρίξει ένας κάτι, τιμωρείται όλη η ομάδα. 

Η ΔΕΑΒ επιμελείται επί όλων των θεμάτων, οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει βίαια τον αθλητισμό, απασχολεί την επιτροπή», είπε η Πέννυ Κονιτσιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο τρολάρισμα ΠΑΟ σε Λουτσέσκου - Το σκουφί που... χάθηκε στη Λεωφόρο! (ΦΩΤΟ)