Γιάννης Χριστόπουλος: Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο Έλληνας τεχνικός για την “μάχη” του πρωταθλήματος και τον πρόσφατο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, ευθέως. Θα επιμείνω ή πιστεύω ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν πολλές δυνατότητες για να είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές της σεζόν. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Βλέπουμε τον Ολυμπιακό με τον νέο προπονητή, προφανώς αλλάζοντας τον τρόπο προπόνησης, να βελτιώνει την ομάδα του. Όσον αφορά την ενέργεια και την διάθεση. Προσπαθώντας να βρει παίκτες με τα πιο κοντινά χαρακτηριστικά. Κάνοντας μία διαφοροποίηση μεταξύ Κυριακής και Τετάρτης πήρε αποτελέσματα και με την βοήθεια της τύχης.  Έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Διαμόρφωσε μία άλλη ψυχολογία.

Όσο για τον Παναθηναϊκό και τον Τερίμ, θα πω ότι κάνοντας κάποιες πολυδάπανες μεταγραφές προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα. Επανήλθε στην συνταγή και στα πρόσωπα. Ήρθαν πολλοί τραυματισμοί. Κάποιες επιλογές του είναι τραβηγμένες και επιμένει σε αυτές.

Με την αλλαγή σχηματισμού στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης που έκανε ο Τερίμ στο δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, πήρε την πρόκριση έστω και με την μεγάλη δόση τύχης. Όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε στην διαδικασία. Πάντως η εικόνα της ομάδας δεν πείθει. Δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζε η αθηναϊκή ομάδα επί Γιοβάνοβιτς.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, θα πω ότι είναι μία αλλαγμένη ομάδα από το καλοκαίρι. Με ενέργεια. Πολλές στιγμές χαίρεσαι να βλέπεις το ποδόσφαιρο που παίζει. Να πω για τον Μεϊτέ, τον Οζντόεφ, τον Μπάμπα.

Μου ξένισε ο αποκλεισμός του από το Κύπελλο. Έγινε ένα παράξενο, ολικό rotation στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό που δεν έπρεπε να γίνει. Όταν από αυτή την ενδεκάδα, αντικαθιστάς τα βασικά σου χαφ, τότε υπάρχει θέμα. Όταν αντικαθιστάς από τους τέσσερις αμυντικούς, τους τρείς, είναι λίγο τραβηγμένα. Επίσης στον δεύτερο αγώνα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με ενδεκάδα που κυριάρχησε στην Λεωφόρο. Κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, μέχρι το 105΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης άλλαξε σχηματισμό ο Τερίμ και το γύρισε σε 3-5-2. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει 4-2-3-1 με κλειστές τις γραμμές του σε πλάτος. Ο Βαγιαννίδης πάτησε στην περιοχή του ΠΑΟΚ τουλάχιστον τέσσερις φορές και δημιούργησε θέματα στην άμυνα του Δικεφάλου.

Στη συνέχεια έμεινε η ομάδα του Λουτσέσκου με 10 παίκτες και αυτό ήταν καθοριστικό για την πρόκριση που κρίθηκε στα πέναλτι. Ο κ. Λουτσέσκου έκανε ωραία πράγματα στον ΠΑΟΚ, όμως στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου δεν ήρθαν οι σωστές αντιδράσεις κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Αντιδράσεις που με εκπλήσσουν για τον ΠΑΟΚ, με όλο τον σεβασμό. Περίμενα μία άλλη αντίδραση τεχνική από τον Δικέφαλο και από τον προπονητή του και από τους συνεργάτες του.

Βέβαια ο κ. Λουτσέσκου έχει φέρει μία σταθερότητα, μία αποδοχή. Υπάρχει μία σωστή προσέγγιση από τις μεταγραφές. Φέτος ήρθαν κάποιοι παίκτες που κάνουν την διαφορά. Και με αυτούς τους παίκτες που παίζουν χρόνια, αποδίδουν αυτό το ποδόσφαιρο”, είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καμπάνα" Αλαφούζου στους παίκτες για Λαμία, Κηφισιά - Τους έκοψε το μισό πριμ για ΠΑΟΚ!