Άρης: Το γκολ που πέτυχε ο Λορέν Μορόν στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο εκτός του ότι άνοιξε στον Αρη το δρόμο για τη νίκη, είχε και ιστορική σημασία. Ηταν το 13ο φετινό τέρμα του Ισπανού επιθετικού στο Πρωτάθλημα και με αυτό ισοφάρισε την επίδοση του Χαβιέρ Κάμπορα τη σεζόν 2009/10, απέχει πλέον μόλις ένα γκολ από το να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που θα έχει σημειώσει από 14 γκολ (και πάνω) μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν σε επίπεδο Πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, ο Μορόν παραμένει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Stoiximan Super League μετά από 24 αγωνιστικές και δεν είναι υπερβολικό να χαρακτηρίσει κανείς τη φετινή χρονιά ως την κορυφαία για τον Ισπανό φορ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αριθμοί του. 

Ο 30χρονος βρίσκει δίχτυα ανά 141 αγωνιστικά λεπτά, ενώ είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι δεν χρειάζεται πολλές τελικές προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ. Για την ακρίβεια πετυχαίνει 0,6 γκολ ανά αγώνα σε σύνολο τριών τελικών προσπαθειών εκ των οποίων οι 1,4 βρίσκουν εστία. Ειδικότερα, τα 12 τέρματα μπήκαν από σουτ εντός περιοχής σε σύνολο 46 προσπαθειών, δεν του έχουν βγει όμως οι προσπάθειες εκτός του… κουτιού καθώς έχει 1/23 τελικές.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γκρίνια" για Τερίμ και στο Κορωπί - Βαρύ όνομα και 11αδατος φεύγει το καλοκαίρι - Οι πρώτες αλλαγές στον ΠΑΟ!