Facebook Pixel ΑΕΚ: Το παραδέχτηκε ο Αλμέιδα! Έγινε Ελ Αραμπί ο Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-29 12:27:00

Το παραδέχτηκε ο Αλμέιδα! Έγινε Ελ Αραμπί ο Αραούχο - Θα πάει Ισπανία ή Αμερική;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το παραδέχτηκε ο Αλμέιδα! Έγινε Ελ Αραμπί ο Αραούχο - Θα πάει Ισπανία ή Αμερική;

Ποιός αποφάσισε να παίξει στην ΑΕΚ Β' ο Αργεντινός επιθετικός και ποιά ήταν η αντίδραση του προπονητή του σε ερώτηση που δέχτηκε μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η είδηση που προκάλεσε τεράστια έκπληξη την Τετάρτη (28/2) είναι η εξέλιξη με τον Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, o Αργεντινός επιθετικός έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η απουσία του προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί όλοι παραδέχονται, ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι ο παίκτης που γνωρίζουμε. Υπάρχει βέβαια και σοβαρός λόγος.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει πρόβλημα στο χειρουργημένο γόνατο, αποφάσισε όμως να μην προχωρήσει σε νέα χειρουργική επέμβαση και να βοηθήσει την ομάδα του. Στο αρχικό σχήμα έχουμε όμως να τον δούμε από τον Νοέμβριο του 2023, στην αναμέτρηση με τη Λαμία (3-0), ενώ στη συνέχεια έμεινε εκτός για 6 αγώνες και επέστρεψε μέσα Ιανουαρίου του 2024, παίζοντας ερχόμενος από τον πάγκο. Συνολικά έχει παίξει φέτος 16 αγώνες στο πρωτάθλημα έχοντας βρει δίχτυα μία μόνο φορά.

Ο «Τσίνο» λοιπόν, για να επανέλθουμε στη χθεσινή είδηση θα παίξει με την ΑΕΚ Β’ προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Μάλιστα σήμερα στις 15:00 δεν αποκλείεται να τον δούμε να ντεμπουτάρει με τη δεύτερη ομάδα της Ένωσης κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, για τη Super League 2.

Όπως αποκάλυψε ο Ματίας Αλμέιδα, μετά το θεαματικό 4-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αραούχο ήταν αυτός που ήθελε να παίξει στην ΑΕΚ Β’. Ο Αργεντινός πίεζε τον συμπατριώτη προπονητή του εδώ και δύο εβδομάδες για να αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα. «Έπειτα τον τραυματισμό του δεν έχει βρει ρυθμό. Όταν μπαίνει δεν βλέπουμε τον Αραούχο που έχουμε συνηθίσει. Αυτόν τον ρυθμό δεν τον κερδίζεις μέσω της προπόνησης μόνο. Δεν μπορώ να δώσω ως προπονητής χρόνο σε παίκτη για να φτάσει στο 100% γιατί είναι παίκτες που βρίσκονται στο 100%. Ο Σέρχιο επέμενε να παίξει στη Β ομάδα και θα παίξει την Πέμπτη, λόγω απόφασης του Σέρχιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Ένωσης.

Η απόφαση του Αραούχο θυμίζει σε πολλούς το παράδειγμα του Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει περιθωριοποιηθεί φέτος στον Ολυμπιακό. Τον Νοέμβριο του 2023, όταν ακόμα κοούτσαρε την ομάδα του Πειραιά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Μαροκινός επιθετικός αντί να κάθεται και να τρώει το συμβόλαιό του, ζήτησε να παίξει με τον Ολυμπιακό Β’ για να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του και να είναι έτοιμος όποτε κληθεί να βοηθήσει την πρώτη ομάδα. Συνήθως οι μεγάλοι παίκτες, ιδιαίτερα οι επιθετικοί έχουν έναν εγωισμό μέσα τους όταν δεν παίζουν και πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Ο έμπειρος στράικερ από το να γκρινιάζει στα αποδυτήρια προτίμησε να δουλέψει και προσφέρει σε ένα άλλο κομμάτι του πειραιώτικου συλλόγου, στο οποίο μετρά 2 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τί άλλο κοινό έχει ο Αραούχο με τον Ελ Αραμπί; Αμφοτέρων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Για τον Αργεντινό άρχισαν τα σενάρια για το μέλλον του έχουν ήδη αρχίσει. Κάποια υποστηρίζουν, ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία, αλλά ότι θα ετοιμάζει βαλίτσες για Αμερική. Ο Αλμέιδα πάντως απάντησε κατά κάποιον τρόπο και σε αυτό, όταν ρωτήθηκε για τνην απόφαση να παίξει ο Αραούχο στην ΑΕΚ Β’. «Ευχαριστώ για την ερώτηση, γιατί «τελειώνει το συμβόλαιό του» ή «δεν θέλω να τον βάλω». Δεν θα αλλάξει κάτι  αν παίξει με την ΑΕΚ Β. Ψάχνουμε τον τρόπο να παίξει ο Σέρχιο με αυτοπεποίθηση», ήταν τα λόγια του προπονητή της Ένωσης.

Άρα να περιμένουμε τον παίκτη να είναι ετοιμοπόλεμος για τα πλέι οφ, γιατί αποτελεί και αυτός σημαντικό κομμάτι της ομάδας του "Δικέφαλου" αετού. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ όμως, ότι διαθέτει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και μπορεί να καλύπτει προβλήματα που προκύπτουν. Φάνηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Δεν σκόραρε ο Γκαρσία που επίσης έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς, "χτύπησε" όμως ο Πόνσε που βρίσκεται σε ανοδική πορεία στον δεύτερο γύρο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας: "Άκυρο το γκολ της ΑΕΚ, δεν δούλευε το VAR" - Ξεκάθαρος για τα πέναλτι σε ΠΑΟ, Ολυμπιακό (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags