Facebook Pixel Το σκεπτικό CAS: Γιατί πήρε το ματς ο ΠΑΟ, ο γιατρός και οι... πίτσες
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-29 22:18:00

Το σκεπτικό CAS: Γιατί πήρε το ματς ο ΠΑΟ, ο νυσταγμός Χουάνκαρ, ο γιατρός και οι... πίτσες

Sportdog Team
Το σκεπτικό CAS: Γιατί πήρε το ματς ο ΠΑΟ, ο νυσταγμός Χουάνκαρ, ο γιατρός και οι... πίτσες

Τι αναφέρει το σκεπτικό του CAS και γιατί ο Ολυμπιακός πήρε πίσω το -1 αλλά έχασε το ντέρμπι στα χαρτιά.

Μέρους του σκεπτικού του CAS δημοσιεύθηκε και δικαιώνει τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού ως "ανυπόστατα".

Αναλυτικά μέρος του σκεπτικού της απόφασης του CAS:

101. Κατά τη γνώμη του Δικαστηρίου, ο Γιατρός του Αγώνα βεβαίωσε ότι ο Ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε από την έκρηξη της κροτίδας που έριξε οπαδός του Ολυμπιακού.

103. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι ο τραυματισμός που βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα (νυσταγμός και προσωρινή απώλεια ακοής), όπως καθορίσθηκαν στην Έκθεση του Γιατρού του Αγώνα, δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ ρητώς από τον Εφεσιβάλλοντα. Στην πραγματικότητα, αφενός από τις Εκθέσεις Αγώνα (Έκθεση Διαιτητή, Έκθεση Γιατρού και Έκθεση Παρατηρητή) δεν συνεπάγεται ότι ο γιατρός του Ολυμπιακού αρνήθηκε την ύπαρξη τραυματισμού ο οποίος βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα και αφετέρου, ο Ολυμπιακός, παρ' όλο που κάνει αναφορά σε έναν "φερόμενο τραυματισμό" δήλωσε μόνο ότι ο Γιατρός του Αγώνα δεν βεβαίωσε ότι ο Ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά ούτε επιβεβαίωσε ρητώς ότι δεν υπήρχε ο ανωτέρω τραυματισμός ή δεν βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα, δίδοντας στοιχεία για την εν λόγω βεβαίωση.

104. Κατά τη Γνώμη του Δικαστηρίου, ο εν λόγω τραυματισμός συνιστά "σωματική βλάβη" εντός της σημασίας του Άρθρου 115 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, εφόσον αποτελούν βλάβες σε ένα πρόσωπο που επηρεάζουν την υγεία ή την άνεση του εν λόγω προσώπου και δεν είναι απλά φευγαλέες ή μηδαμινές. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι ο νυσταγμός περιλαμβάνει την ακούσια κίνηση των οφθαλμών και επομένως είναι εύλογο να βεβαιωθεί ότι δεν θα μπορούσε να γίνει προσποιητά από τον Ποδοσφαιριστή (όπως επιβεβαιώθηκε στην ακροαματική διαδικασία από τον Δρ. Αλεξανδρόπουλο) ενώ είναι μία πραγματική και συμπαγής βλάβη, όπως βεβαιώθηκε και από τον Γιατρό του Αγώνα.

109. Όπως σωστά αναφέρθηκε από τον Καθ' ου και από τον μάρτυρα της υπεράσπισης, το περιεχόμενο της Έκθεση του Διαιτητή και η απόφαση του Διαιτητή να διακόψει οριστικά τον Αγώνα, καθώς και το περιεχόμενο της Έκθεσης του Γιατρού του Αγώνα και του Παρατηρητή Αγώνα θα πρέπει να θεωρηθούν οριστικά και δεσμευτικά. Το Δικαστήριο, εξετάζοντας τις επίσημες εκθέσεις του Αγώνα, κρίνει ότι η απόφαση του Διαιτητή να διακόψει τον Αγώνα δεν προήλθε από τη συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού που εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο.

115. Για χάριν πληρότητας, το Δικαστήριο παρατηρεί ότι τα επιχειρήματα του Εφεσιβάλλοντος ότι η διακοπή του Αγώνα οφειλόταν στο γεγονός ότι οι Ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και οι αξιωματούχοι αυτού εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο είναι σε κάθε περίπτωση ανυπόστατα.

117. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι στην Έκθεση του Διαιτητή δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Διαιτητής έδωσε στους Ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού διορία πέντε (5) λεπτών για να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το "γεγονός με τις πίτσες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πανηγυρίζουν" στον ΠΑΟ για CAS - "Απόφαση κόλαφος για Ολυμπιακό - Μόνο γι’ αυτό πήρε πίσω τον βαθμό"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags