Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τεράστια αποζημίωση για Εκόνγκ - Νέο τρικ Μεντιλίμπαρ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-01 10:00:00

Τεράστια η αποζημίωση για Εκόνγκ - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Γιόβεβιτς - Οργή για Σιδηρόπουλο πριν το Άρης-ΑΕΚ!

GOALάρες by Εvaggelistis
Τεράστια η αποζημίωση για Εκόνγκ - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Γιόβεβιτς - Οργή για Σιδηρόπουλο πριν το Άρης-ΑΕΚ!

Ούτε με μεταγραφή δεν θα έπαιρνε τόσα χρήματα ο Δικέφαλος. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τα χρήματα που περιμένουν στην Τούμπα, για τη διαχείριση του Ισπανού προπονητή στο Λιμάνι, αλλά και για το... παρασκήνιο πίσω από τον Έλληνα ρέφερι του κυριακάτικου ντέρμπι.

ΤΡΟΣΤ ΕΚΟΝΓΚ: Χειρουργήθηκε στην Φινλανδία και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Τι θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά, αν δηλαδή παραμείνει στο ρόστερ των "ασπρόμαυρων" είναι πολύ νωρίς για να το ξέρουμε ή να το προδικάσουμε. Προσωπικά το βλέπω πάντως πολύ χλωμό. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί κατά της... ΕΠΟ της Νιγηρίας για επιπλέον αποζημίωση, έτσι τουλάχιστον λέει το ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη. Με βάση βέβαια τις νόρμες της ΦΙΦΑ από την στιγμή που ο Εκόνγκ τραυματίστηκε παίζοντας με την Εθνική Νιγηρίας, σε επίσημο παιχνίδι και μάλιστα σε διοργάνωση όπως το Κόπα Άφρικα, όταν μιλάμε για σοβαρό τραυματισμό, δηλαδη άνω των 28 ημερών, θα πρέπει η ομάδα του να αποζημιώνεται μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος, με 20.500 ευρώ για κάθε ημέρα που απουσιάζει από τις προπονήσεις. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ μπορεί να εισπράξει για τον Εκόνγκ, ως αποζημίωση από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας, στο επόμενο τρίμηνο συνολικά άνω του 1.230.000 ευρώ! Δεν τα λες λίγα αλλά δεν ξέρεις τι αγωνιστικό κόστος θα έχει η απουσία του στην ομάδα του Λουτσέσκου μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: Στα 5 πρώτα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό ο μοναδικός ερυθρόλευκος που έχει 5 90λεπτα είναι ο Πασχαλάκης. Ακολουθεί ο Χέσε με... 4,5 ματς αφού στο Αγρίνιο ο Βάσκος δεν τον ξεκίνησε στην 11άδα αλλά αναγκάστηκε άρον, άρον να τον περάσει αλλαγή στην επανάληψη! Από εκεί και πέρα οι Φορτούνης/Κάρμο/Ρόντινέϊ που δεν ταξίδεψαν στο Αγρίνιο και πήραν ρεπό ξεκούρασης είχαν μέχρι το ματς με τον Παναιτωλικό το 4/4 επι Μεντιλίμπαρ. Τέσσερις πάντως συμμετοχές στην βασική 11άδα του Ολυμπιακού στην εποχή του Βάσκου μετράει και ο Ορτέγκα αφού αυτός είχε ...χάσει το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα. Αν κάτι πάντως προκαλεί εντύπωση, από την ανάλυση των συμμετοχών των ερυθρόλευκων σε αυτά τα πρώτα 5 παιχνίδια με τον νέο προπονητή, είναι το respect του Μεντιλίμπαρ σε δυο ποδοσφαιριστές με πολύ βαρύ βιογραφικό και κάποιας ηλικίας, που ήταν όμως, να φεύγουν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κι αναφερόμαστε στους Ιμπόρα και Γιόβετιτς! Ο Ισπανός μάλιστα είναι ένας από τους μόλις 4 παίκτες που ο Βάσκος κόουτς έχει χρησιμοποιήσει και στα 5 παιχνίδια, με τον Ιμπόρα να ξεκινάει στα 2 και στα άλλα 3 να περνάει ως αλλαγή. Το 5/5 επίσης έχουν οι Πασχαλάκης/Χέσε/Ποντένσε. Όσον αφορά στον Γιόβετιτς επί Μεντιλίμπαρ έφτασε τις 4 συμμετοχές, όλες  ως αλλαγή. Προφανώς εκτιμάει πως προσεχώς μπορεί να " εισπράξει" γκολ κι ασίστ από τον πολύ ποιοτικό Μαυροβούνιο, για αυτό θέλει να τον συντηρεί σε έναν ρυθμό. 

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δυο φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο έγιναν προσπάθειες από την ΚΕΔ να οριστεί σε ντέρμπι της Super League και τις δυο σε ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι διαρροές και οι αντιδράσεις που υπήρξαν "ακύρωσαν" την εμφάνισή του. Τελικά με την ... τρίτη θα συμβεί αφού ο Σιδηρόπουλος θα διευθύνει την Κυριακή το Άρης-ΑΕΚ! Έτσι κι αλλιώς ο Καρυπίδης είχε ζητήσει από την ΚΕΔ να ορίζει Έλληνες διαιτητές στους αγώνες του Άρη ενώ το ίδιο αίτημα λέγεται πως θα έχει κι αν η ομάδα του προκριθεί στον Τελικό του Κυπέλλου, όπου τον περιμένει ήδη ο Παναθηναϊκός! Τώρα πως αυτή η ξαφνική αγάπη και μεταστροφή του ιδιοκτήτη του Άρη για τους Έλληνες διαιτητές, είναι κάτι που σηκώνει.... διερεύνησης κι ανάλυσης. Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς είναι... φαν του Σιδηρόπουλου, κατά συνέπεια λογικό να περάσει ο ορισμός του για το ντέρμπι του Βικελίδης. Όσον αφορά στον ορισμό Ολλανδού Varίστα στο ίδιο ματς, ισχύει ειδικά για την περίπτωση Σιδηρόπουλου το ... Ελλάς - Ολλανδία - συμμαχία, με τις... ευλογίες της ΕΠΟ! Κι αυτό αφού στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ρεβάνς του Άγιαξ του Φαν Σχιπ στην Νορβηγία, αν κρίνουμε από τους τρομερούς αφορισμούς της Μπόντο Γκλίμτ για τον "κορυφαίο" Έλληνα ρέφερι, πρέπει να έδωσε... σφυρίγματα βοηθείας στην ολλανδική ομάδα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξω φρενών στον ΠΑΟΚ με τις εντολές Γκαρσία - "Κατέστρεψε" τον Τσικίνιο ο Ιμπόρα, "άχρωμος" ο Καμπράλ
 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags