Facebook Pixel Λάκης Σημαιοφορίδης: ’’Γιατί μπορεί να γλιτώσει το κεκλεισμένων ο ΠΑΟΚ’’
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-05 19:58:00

Το πιστεύει έγκριτος δικηγόρος για ΠΑΟΚ - ’’Μπορεί να δικαιωθεί για την ποινή των κεκλεισμένων’’

Sportdog Team
Το πιστεύει έγκριτος δικηγόρος για ΠΑΟΚ - ’’Μπορεί να δικαιωθεί για την ποινή των κεκλεισμένων’’

Όλοι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης περιμένουν με αγωνία αν το ντέρμπι με τον Άρη θα διεξαχθεί παρουσία κόσμου ή όχι.

Στο Metropolis 95.5 παραχώρησε συνέντευξη ο Λάκης Σημαιοφορίδης, εξηγώντας τους λόγους που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να «γλιτώσει» την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην πρώτη αγωνιστική των play off.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Για μένα ναι. Είναι πολύ απλό, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια ποινή που επιβάλλεται από μια διοικητική επιτροπή. Υπάρχει το βασικό ζήτημα ότι η ποινή επιβλήθηκε χωρίς να απολογηθεί ο απολογούμενος. Αυτό είναι μια πολύ βασική συνταγματική αρχή. Το δικαίωμα της ακροάσεως δεν μπορεί να το στερήσει κανένας από κάποιον που κατηγορείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εύκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, στο σκοτάδι ο Μεντιλίμπαρ - Έκλεισε ο κύκλος Τερίμ, εφιάλτης Γιοβάνοβιτς"

Το δεύτερο επίσης πολύ σοβαρό είναι ότι έχουμε μια ποινή που παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, γιατί πάντοτε σε όλα τα ζητήματα υπάρχει ο συνδυασμός της ενοχής με την αναλογικότητα. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αγώνα που δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα και να έρχεται μια τόσο επαχθής ποινή εις βάρος μιας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητα δικαίωσης, γιατί κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να παραβλέψει τις συνταγματικές επιταγές».

Για το γεγονός πως για τα επεισόδια ανάμεσα σε Διαγόρα-Παναχαϊκή επιβλήθηκαν μόνο χρηματικά πρόστιμα: «Είναι αυτός ο νομικός παραλογισμός που χρόνια επικρατεί στο χώρο μας. Πολύ σύντομα θα έχουμε εδώ τη FIFA και την UEFA, που θα παρέμβει και θα επιβάλει κυρώσεις στην ΕΠΟ. 

Παλιότερα υπήρξα μέλος της ΔΕΑΒ, όμως ο ρόλος της ΔΕΑΒ τότε ήταν απλά να καταγράφω τα γεγονότα. Η έκθεσή μου πήγαινε στον αρμόδιο πειθαρχικό όργανο και λαμβάνονταν υπόψιν με τα υπόλοιπα στοιχεία. Δεν παίρναμε εμείς αποφάσεις τιμωρίας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags