Facebook Pixel Τέλος από την ΑΕΚ με απόφαση Αλμέιδα - Βρήκε τον αντικαταστάτη του!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-09 10:00:00

Τέλος από ΑΕΚ με απόφαση Αλμέιδα - Έχει καλό συμβόλαιο μέχρι το 2025 - Βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Δεν ξαναπαίζει φέτος και ψάχνει ομάδα για να φύγει από Ελλάδα. Ο Αργεντινός προπονητής αποφάσισε πως δεν χωράει στα πλάνα του, συμφώνησε με τον διάδοχό του και του δείχνει από τώρα την έξοδο...

Η ΑΕΚ είδε την κληρωτίδα των Πλέι οφ να της «χαμογελά» και εστιάζει τη συγκέντρωσή της στο πώς θα κατακτήσει τον τίτλο στη Super League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αυτό είναι που απασχολεί ολόκληρο τον οργανισμό του συλλόγου, ο οποίος είναι πεινασμένος για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Παρ’ όλα αυτά, έχει ξεκινήσει ήδη -εδώ και καιρό- ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Είτε η ομάδα σηκώσει την κούπα είτε τερματίσει… 4η, ορισμένες αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και τα δεδομένα δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν.

Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» η φημολογία σχετικά με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αφού όλα δείχνουν πως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα φορώντας τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει θετική άποψη για τον Ιταλό και παρ’ όλο που στηρίζει τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, θέλει να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό δίδυμο τερματοφυλάκων.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης δεν ανταποκρίνεται πλέον στα «θέλω» του Αργεντινού τεχνικού και το πιθανότερο είναι πως θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλωστε δύσκολα θα ξαναπαίξει φέτος, μιάς και ο Στάνκοβιτς είναι ξεκάθαρα το Νο.1 στην ιεραρχία για τα Πλέι οφ ενώ δεν πρόκειται να γίνει ροτέισον στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν, είτε θα πωληθεί είτε θα βρεθεί συμβιβαστική λύση για να αποχωρήσει ως ελεύθερος ή δανεικός. Το μόνο  (σχεδόν) σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν.

Προφανώς και στην Ένωση θα προτιμούσαν να πουλήσουν τον Έλληνα γκολκίπερ από το να τον χάσουν χωρίς αντίτιμο. Η φετινή σεζόν δεν του έχει πάει ιδιαίτερα καλά, υνεπώς οι μετοχές του δεν βρίσκονται… στα ύψη, αποτελεί όμως έναν τερματοφύλακα με ακετά καλό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Κάτι που έχτισε κυρίως κατά τη θητεία του στη Σέριφ Τίρασπολ, όταν έκανε μία μαγική σεζόν στο Champions League. «Υπέγραψε» μάλιστα με τις αποκρούσεις του τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της μολδαβικής ομάδας, μέσα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ. Την επόμενη σεζόν αποτέλεσε τον βασικό γκολκίπερ της νταμπλούχου ΑΕΚ, καταγράφοντας έτσι την καλύτερη διετία της καριέρας του, προτού πέσει σε… χαμηλές πτήσεις φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2025 ολοκληρώνεται επίσης το συμβόλαιο του Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Αυστριακός αποτελεί εντελώς διαφορετική περίπτωση. Αφενός έχει πολύ υψηλότερες ετήσιες αποδοχές από τον Αθανασιάδη και αφετέρου υπολογίζεται ξεκάθαρα για τη νέα σεζόν, με τις μελλοντικές εμφανίσεις του να κρίνουν το αν οι Κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να τον ανανεώσουν ή όχι.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοκλασάτος της ΑΕΚ στην έξοδο; - "Καψούρα" Μελισσανίδη, τον δίνει μόνο με 5 εκατ. - Έμαθαν από Μαρινάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags