Facebook Pixel ΑΕΚ: Ομάδα από κορυφαίο πρωτάθλημα για Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-09 19:00:00

Ομάδα από κορυφαίο πρωτάθλημα για Αλμέιδα - Άλλαξε τη ζωή του Γκαρσία, "στοίχημα" με Έλληνα άσο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ομάδα από κορυφαίο πρωτάθλημα για Αλμέιδα - Άλλαξε τη ζωή του Γκαρσία, "στοίχημα" με Έλληνα άσο!

Κόντρα σε όλους, επιμένει στις δικές του επιλογές και δικαιώνεται. Έφτιαξε τη δική του ΑΕΚ, «απογείωσε» την καριέρα παικτών του και μεγάλωσε και το δικό του όνομα. Ήδη ακούγεται πολύ εκτός Ελλάδας…

Limit up έχουν κάνει στις μετοχές τους τρεις παίκτες τής ΑΕΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Ματίας Αλμέιδα στο κλαμπ: Πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις που συμμετέχει και, παράλληλα, οι παίκτες κάνουν step up στην καριέρα τους.

ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ: Έχει market value, πια στα 13 εκατ. ευρώ - Όταν είχε έρθει στην ομάδα ο Ματίας είχε mv στα 4 εκατ. ευρώ! Είναι η θέση που παίζει, το πόσο αποδοτικός είναι, η ηλικία του. Σε κάθε περίπτωση και μόνο το γεγονός ότι τον πήρε από εξτρέμ, που είχε πιάσει ταβάνι, και τον έκανε επιθετικό, ήταν που έφερε πρόταση με δεκάδες εκατ. ευρώ μέσα στο καλοκαίρι. Άσχετα αν η Ένωση δεν τον παραχώρησε.

ΕΚΙ ΠΟΝΣΕ: Ήρθε στην Ελλάδα από τη La Liga με 2,5 εκατ. ευρώ market value και, τώρα, είναι στα 3,5. Εδώ και λίγο καιρό ηγείται τής επιθετικής γραμμής, έχει πολλά γκολ (χωρίς εκτέλεση πέναλτι μάλιστα!) και δείχνει για ποιον λόγο αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο του, αλλά να έρθει παίκτης από την Ισπανία και να κάνει limit up στις μετοχές του στην Ελλάδα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ειδικά από τη στιγμή που πήρε μπρος για τα καλά το τελευταίο δίμηνο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΣ: Ξεχασμένος σε μια άκρη τού πάγκου για μεγάλο διάστημα αν και στο sportdog είχατε διαβάσει ότι ο Αλμέιδα τον θεωρούσε το μεγάλο του στοίχημα. Να μπει στην 11άδα της ΑΕΚ, να γίνει βασικός. Όταν είχε αποχωρήσει ο Μοχαμάντι υπήρξαν βιαστικοί που είχαν θεωρήσει ότι η ομάδα θα προσπαθούσε να αποκτήσει αριστερό μπακ. Ο Σταύρος παίρνει ευκαιρίες, τις εκμεταλλεύεται, έχει κάνει ήδη limit up στην αξία του. Είναι 23 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δικαιώσει τον Αλμέιδα.

Φεύγει ο Ματίας από την ΑΕΚ; - Το σενάριο που "παίζει" στο Μεξικό - "Σε Ισπανία η Ιταλία ο Αλμέιδα"

Υπάρχουν δημοσιεύματα στο Μεξικό που συνδέουν τον Αλμέιδα με την Τσίβας, την ομάδα δηλαδή από τον πάγκο της οποίας είχε περάσει το 2018 και η αλήθεια είναι ότι όπου βρεθεί και σταθεί μιλάει κολακευτικά.

Υπάρχει, όμως, προοπτική ο άνθρωπος που χάρισε το νταμπλ πέρσι στην ΑΕΚ, έφερε παιχταράδες και ανέβασε την αξία σε άλλους, να φύγει από την ομάδα που έχει φέρει στα μέτρα του και τον έχουν ως βασιλιά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προφανώς παρακολουθούσε την καριέρα του Ματίας πριν έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να σχολιάσει τα δημοσιεύματα από το Μεξικό για την Τσίβας.

"Έχω την εντύπωση ότι και στο Μεξικό, όπως και στην Ελλάδα, προπονητές με επιτυχημένο παρελθόν βρίσκονται στο κάδρο όταν μια ομάδα έχει προβλήματα. Αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει αυτό. Το βιογραφικό του είναι πετυχημένο στην ΑΕΚ, άρα είναι δύσκολο να επιστρέψει στο Μεξικό", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για το ποια άλλη προοπτική μπορεί να υπάρξει στην καριέρα του:

"Στην Ευρώπη, στο τέλος της φετινής σεζόν, θεωρώ ότι από την Ισπανία αλλά και την Ιταλία, θα μπορούσε να βρεθεί ομάδα. Έχει φανεί ο Αλμέιδα και οι επιτυχίες του στην ΑΕΚ. Για εκεί θα μπορούσε να φύγει, όχι για το Μεξικό. Τώρα χτίζει στην καριέρα του στην Ευρώπη, δεν έχει λογική να επιστρέψει πίσω".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από ΑΕΚ με απόφαση Αλμέιδα - Έχει καλό συμβόλαιο μέχρι το 2025 - Βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags