Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η "μαύρη λίστα" Μεντιλίμπαρ- Απόφαση για Ρέτσο, Όρτα, Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-10 12:00:00

11 παίκτες στη "μαύρη λίστα" Μεντιλίμπαρ - Φέρνει γκολκίπερ, στόπερ, φορ - Απόφαση για Ρέτσο, Όρτα, Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
11 παίκτες στη "μαύρη λίστα" Μεντιλίμπαρ - Φέρνει γκολκίπερ, στόπερ, φορ - Απόφαση για Ρέτσο, Όρτα, Φορτούνη!

Ποιοι μένουν, ποιοι ανανεώνουν και ποιοι φεύγουν στο Λιμάνι. Ο Βάσκος είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό και μετά την αξιολόγηση του ρόστερ, θα καταθέσει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση. Ήδη πάντως έδωσε την πρώτη έκθεσή του...

Τα κλειδιά στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την απόφασή του να του δώσει συμβόλαιο μέχρι το 2025, αφού πρώτα πέρασε ένα διάστημα που οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι ταιριάζουν τα χνώτα τους.

Ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου συναντήθηκε με τον Ισπανό μετά την ήττα με 1-4 από τη Μακάμπι, στο Καραϊσκάκη, και έδωσαν τα χέρια για τη συμφωνία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Μεντιλίμπαρ θα είναι, πλέον, το απόλυτο αφεντικό στου Ρέντη: Ποιοι θα έρθουν, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα ανανεώσουν.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ τού Ολυμπιακού προκειμένου να πούμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Τερματοφύλακες

O Πασχαλάκης ανανέωσε, το άξιζε και πήρε νέο συμβόλαιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ο Νο1 την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ήδη υπάρχει σενάριο, ξανά, για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, αν και γενικά οι Πειραιωτες έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους για έναν τερματοφύλακα επιπέδου. Αυτο, τυπικά, σημαίνει ότι το μέλλον του Τζολάκη βρίσκεται μακριά από την ομάδα. Προσοχή: Δεν λέει κάποιος ότι το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι δεν θα ανανεωθεί. Γιατί στο Λιμάνι πιστεύουν πολύ τον νεαρό άσο και θέλουν να τον στηρίξουν. Άλλωστε, δεν είναι καν 22 ετών! Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο και να πάει σε ομάδα με δεδομένο αριθμό συμμετοχών. Για τον νεαρό Παπαδούδη δεν έχουμε να πούμε και πολλά - Και μόνο το γεγονός ότι από όλο το πλήθος ποδοσφαιριστών που έχει στα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ είναι ο μοναδικός που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα, δείχνει ότι ίσως να ψάχνει κάτι άλλο για τη θέση ο Ισπανός.

Αμυντικοί

Για τον Κάρμο έχουμε ξαναγράψει ότι είναι πολύ δύσκολο να μείνει με τα δεδομένα τής συμφωνίας που υπάρχουν τώρα. Ντόη, Βέζο και Άμπι συνεχίζουν κανονικά, ενώ δεν φαίνεται ότι ισχύει το ίδιο για τον Ρέτσο. Ακόμα και αν μείνει ο Έλληνας άσος, σίγουρα δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο. Ροντινέι και Ορτέγκα κανονικά στις θέσεις των μπακ, Ρίτσαρντς και Μπιανκόν είναι θέμα και της Νότιγχαμ τι θα γίνει με το μέλλον τους, ενώ οι Λάιντνερ και Κίνι θα ψάξουν για άλλες ομάδες.

Χαφ

Έσε και Τσικίνιο έχουν συμβόλαιο και, προφανώς, συνεχίζουν ως 11αδάτοι. Όπως και ο Ζέλσον Μάρτινς αν είναι υγιής. Ο Μαντί Καμαρά είναι τελειωμένος, όπως και ο Ιμπόρα. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει υψηλή ρήτρα αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία με τη Σπόρτινγκ για να ανανεωθεί ο δανεισμός του, ο Όρτα εύκολα ή δύσκολα θα συνεχίσει στο Λιμάνι. Αντίθετα, θα χαιρετίσουν ο Καρβάλιο και ο Μπρνιτς. Κι εδώ, τώρα, αρχίζουν οι εξισώσεις: Θα μείνει, για παράδειγμα ο Μασούρας; Ο Μεντιλίμπαρ είναι ο μοναδικός προπονητής όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του Γιώργου στον Ολυμπιακό, που τον κρατάει στον πάγκο! Το συμβόλαιό του λήγει σε λίγους μήνες και η Μπόχουμ ζαχαρώνει την περίπτωσή του. Από την άλλη ο Ποντένσε έχει ρήτρα μεν στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν ο παίκτης που είχαμε συνηθίσει. Τώρα φαίνεται ότι είναι σε καλή φόρμα, παρόλα αυτά δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα αποκτηθεί. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός πάντως θέλουν να συνεχίσουν μαζί!

Για τον Κώστα Φορτούνη δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι, αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Θα μιλήσει με τον Μαρινάκη και θα αποφασίσουν το καλύτερο για την ομάδα και την καριέρα του παίκτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιο κοντά στην παραμονή, κάτι που θέλει τόσο ο ίδιος όσο και ο Μεντιλίμπαρ. Περιμένει την τελική κίνηση της διοίκησης…

Επιθετικοί

Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί και Ναβάρο θα χαιρετίσουν. Μένει μόνο ο Αγιούμπ Κααμπί με νέο συμβόλαιο και, ίσως, να πάρει ευκαιρία στη θερινή προετοιμασία ο Αλγκασίμ Μπα. Δεδομένα, δηλαδή, θα αποκτηθούν δύο επιθετικοί το προσεχές καλοκαίρι (ένας με μεταγραφή κι ένας με δανεισμό - όπως είναι ο Αζίζ της Ρίο Άβε, που σκοράρει με καλή συχνότητα), για να στηρίξουν τις αγωνιστικές ανάγκες του Ολυμπιακού.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια επένδυση Μαρινάκη άνω των 100 εκατ., πλήρωσε ήδη μελέτες - Αντιγράφει το "974" του Κατάρ! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags