Facebook Pixel Τεσσάρα η ΑΕΚ στη Λαμία! Πρωταγωνιστής ο Γκαρσία - Γκολάρα ο Πόνσε
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-10 18:58:00

Τεσσάρα η ΑΕΚ στη Λαμία! Πρωταγωνιστής ο Γκαρσία - Γκολάρα και ο Πόνσε (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τεσσάρα η ΑΕΚ στη Λαμία! Πρωταγωνιστής ο Γκαρσία - Γκολάρα και ο Πόνσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 4-0 της ομάδας της Φθιώτιδας στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Με 4-0 επικράτησε η ΑΕΚ της Λαμίας στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Κάλενς, ο Πόνσε έκανε το 2-0 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία που μπήκε ως αλλαγή. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με το δεξί στην πρεμιέρα του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος, πέρασαν στην κορυφή της κατάταξης με 62 βαθμούς και περιμένουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, για να δούνε πως θα πλασαριστούν.

Επιστροφή Πήλιου στην ενδεκάδα της ΑΕΚ

Στη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος δεν υπολόγιζε στον Τσιλούλη που στα παιχνίδια των πλέι οφ με την ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί (επειδή έχει κλείσει στην Ένωση), στον τιμωρημένο Κυριάκο Παπαδόπουλο και στους τραυματίες Τόσιτς και Μαρτίνεθ. Ο Κοσέλεφ υπερασπίστηκε την εστία με τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Σίντκλεϊ να αποτελούν την άμυνα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Νούνιες, Στάνκο, Τζανδάρης, Αμαράλ, και στην επίθεση Μάλτσι και Σλίβκα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ (73’ Σαντάνα), Νούνιες, Στάνκο (73’ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58’ Τσούκαλος), Αμαράλ, Μάλτσι (73’ Τόσιο Λέικ), Σλίβκα.

Από πλευράς ΑΕΚ εκτός ήταν ο τιμωρημένος Τσούμπερ  και οι Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Φερνάντες. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιο, να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα επέστρεψε ο Σιμάνσκι, με τον Γιόνσον να προωθείται στην κορυφή του ρόμβου και τους Πινέδα-Ελίασον στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην επίθεση έπαιξαν ο Πόνσε με τον Μάνταλο σε ρόλο κρυφού φορ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (79’ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (83’ Πινέδα), Ελίασον (83’ Σιντιμπέ), Γιόνσον, Μάνταλος (79’ Γκαρσία), Πόνσε (82’ Αραούχο)

Ο Κάλενς «έσπασε» την άμυνα της Λαμίας

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, αλλά και τις ευκαιρίες, με τη Λαμία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, παίζοντας καλά άμυνα. Με κινητήριους μοχλούς τον Πήλιο και τον Ελίασον που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις η Ένωση πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, με πρωταγωνιστή να αναδεικνύεται ο τερματοφύλακας Κοσέλεφ, ο οποίος είχε σημαντικές επεμβάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10’, όταν η σέντρα του Ελίασον κόντραρε, η μπάλα όμως έφτασε τα πόδια του Πήλιου, στο δεύτερο δοκάρι, η προσπάθεια του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Έξι λεπτά αργότερα ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια πασάροντας στον Ελίασον, το σουτ του οποίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της από το 25 και μετά.

Έτσι στο 26’ ο Κοσέλεφ πρόλαβε και εξουδετέρωσε επικίνδυνη σέντρα του Σουηδού για τον Πόνσε. Στο 27’ σε φάση διαρκείας, ο Ελίασον σούταρε πάνω στα σώματα, ενώ στην εξέλιξη ο Πήλιος σέντραρε για το κεφάλι του Μάνταλου που δεν μπόρεσε να βρει όπως έπρεπε τη μπάλα. Στο 31’ ο Μάνταλος γέμισε για τον Πόνσε που βρήκε τη μπάλα στο κατέβασμα, αλλά είδε τον Κοσέλεφ να είναι και πάλι έτοιμος, όπως και στο 39’  σε κεφαλιά του Κάλενς.

Στο 46’ όμως ο Περουβιανός κατάφερε να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό. Ο Μάνταλος ανέλαβε εκτέλεση φάουλ, γέμισε, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, ο Κοσέλεφ απέκρουσε, αλλά ο Κάλενς πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ, δίνοντας στην ΑΕΚ το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Γκολάρες Πόνσε-Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά με αποτέλεσμα να μη δούμε αρκετές φάσεις. Η ΑΕΚ απείλησε στο 48’ με τον Πινέδα, ενώ η επόμενη φάση σημειώθηκε 20 λεπτά αργότερα, όταν η Ένωση πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Πόνσε να εκτελεί πανέμορφα τον Κοσέλεφ, με μονοκόμματο σουτ ύστερα από πλάγιο του Ρότα.

Και αν το γκολ του Αργεντινού ήταν μοναδικής εμπνεύσεως, το τέρμα του Γκαρσία, με το οποίο σημειώθηκε το τελικό 0-3, στο 89’, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ποίημα. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με απίθανη ατομική ενέργεια απέφυγε πρώτα τον Νούνιες, μετά τον Λέικ και με μια βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη! Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Λιούμπισιτς και εκτέλεσε με επίσης μαγικό τρόπο διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Τα σφυρίγματα

Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Μανούχος, με βοηθούς τους Νικολαΐδη, Ψαρρή, τέταρτο τον Κουμπαράκη και στο VAR τους Ζαμπαλά, Κωνσταντίνου.

Στο 27’ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Τζανετόπουλου, διαιτητής και VAR δεν υπέδειξαν κάποια παράβαση. Στο 33’ οι γηπεδούχοι για ανατροπή του Σίντγκλεϊ από τον Στάνκοβιτς, το ριπλέι όμως έδειξε, ότι ο Αυστριακός τερματοφύλακας έπαιξε καθαρά στη μπάλα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags