Facebook Pixel Χρήστος Βελώνης: "Απορούμε πώς παίζει στην Ελλάδα ο Μορόν"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-13 00:38:00

Αποθέωσε Μορόν παλαίμαχος του Άρη - "Απορούμε πώς παίζει στην Ελλάδα"

Sportdog Team
Αποθέωσε Μορόν παλαίμαχος του Άρη - "Απορούμε πώς παίζει στην Ελλάδα"

Ο πρώην παίκτης του Άρη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό στράικερ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Άκη Μάντζιου.

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Χρήστος Βελώνης, μιλώντας για την τύχη που απολαμβάνουν οι "κιτρινόμαυροι" να έχουν στη θέση του φορ έναν παίκτη σαν το Λορέν Μορόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σύγκριση με τους Μπράντον Τόμας και Αλί Σαμάτα και τον Λορέν Μορόν: «Είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ τους. Από τη μια βλέπουμε έναν παίκτη που την μισή ευκαιρία την κάνει γκολ και από την άλλη έχουμε δυο φορ με περισσότερες ενέργειες αλλά δεν καταφέρνουν να βάλουνε γκολ. Είναι μεγάλη η διαφορά τους και στις απολαβές του, αλλά δεν σημαίνει ότι ένα χρηματικό ποσό κάνει τον παίκτη. Πριν έρθει δεν τον ξέραμε τον Μορόν και τώρα απορούμε πως παίζει στο πρωτάθλημά μας. Δείχνει τεράστια ποιότητα, αλλά παίζει και για το σύνολο. Είναι ένας παίκτης που θα ήθελε ο κάθε προπονητής να έχει στα χέρια του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δίνουν μέχρι και 20 εκατ. σε ΠΑΟ για Ιωαννίδη" - Αντικαταστάτης φορ που πωλείται στην Premier με 100 εκατ.!

Η θέση είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική, ο επιθετικός θα πρέπει να συμβάλλει όσο γίνεται περισσότερο για να βάζει πολλά γκολ, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι λίγοι οι επιθετικοί που ξέρεις ότι θα μπουν και θα σου βάλουνε 20-30 γκολ. Δεν ξέρω τι να πω για το Μορόν, είναι και άλλα παιδιά όμως που δίνουνε το 100%. Όπως και ο Σαβέριο, είχαμε καιρό να δούμε στον Άρη παίκτη που βγαίνει στο ένα με ένα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ: «Πιστεύω και ο ΠΑΟΚ δεν τον θέλει τον φορ, από τα τόσα παιχνίδια που βλέπω. Ο σχηματισμός και ο τρόπος που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι σαν να παίζει χωρίς φορ, κάνει περισσότερο περιφερειακό παιχνίδι. Είχε την οικονομική δυνατότητα να πάρει φορ αν ήθελε, αλλά θέλει να παίζει περισσότερο με τους wingers του να συμμετέχουν πιο πολύ στο παιχνίδι».

Για την αλλαγή που έχει επιφέρει ο Άκης Μάντζιος στον Άρη: «Αν και έμεινε πίσω βαθμολογικά, δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησε. Τώρα δεν έχει και το άγχος, θα παίξει καλύτερα. Είναι υποχρεωμένος, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο να παίζει μόνο για την νίκη. 

Όταν είχε έρθει ο Μάντζιος, έδωσε τη δική του χροιά. Μέχρι τότε υπολειτουργούσε η ομάδα και αυτός κατάφερε να την μοντάρει. Πήγε την ομάδα στο τελικό, είναι και στα πλέι-οφ. Θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή και να τον αφήσουν να χτίσει την ομάδα το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags