Facebook Pixel ΑΕΚ: Η μόνη πρόταση που συζητάει ο Μελισσανίδης για Λιβάι
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-12 22:41:00

Η μόνη πρόταση που συζητάει ο Μελισσανίδης για Λιβάι - "Εξωπραγματικό" deal και το... τρικ με τις δόσεις!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Με πόσα χρήματα μπορεί τελικά να πωληθεί ο Γκαρσία; Είναι ίσως το μόνο ποσό, αυτή τη στιγμή, που μπορεί να... προκαλέσει τους Κιτρινόμαυρους ώστε να συζητήσουν για πιθανή πώλησή του. Διαβάστε το νούμερο στο Sportdog.gr!

«Δεν θα με δώσει ο πρόεδρος», ήταν η φοβερή ατάκα του Λιβάι Γκαρσία μετά τη γκολάρα του στη Λαμία και την 4αρα της ΑΕΚ. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις με κάποια πικρία - Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα: Μετά και από όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, που το ρεπορτάζ ανέφερε ότι είχε λάβει πρόταση 25 εκατ. ευρώ από τη Λανς για την παραχώρησή του αλλά δεν τον είχε δώσει, ο επιθετικός της Ένωσης γνωρίζει ότι χρειάζεται κάτι πολύ καλό για να φύγει.

Τι σημαίνει αυτό το πολύ καλό, σε ποιο ποσό μπορεί χρειάζεται να φτάσει κάποια ομάδα δηλαδή για να ντύσει με τη φανέλα της τον άσο από το Τρινιντάντ; Πάμε να το δούμε αναλυτικά το θέμα.

Το άλμα στο market value - Τα δύο μειονεκτήματα για μεγάλη πώληση - Το 40% που έχει η Μπεϊτάρ

Ο 26χρονος επιθετικός έχει εκπληκτικά νούμερα και φέτος. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει ξανά η συζήτηση γύρω από την περίπτωσή του. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε αποφασίσει το καλοκαίρι τού 2022 να αλλάξει θέση στον Λιβάι δικαιώθηκε πλήρως, καθώς ως εξτρέμ είχε πιάσει το ταβάνι του στην ομάδα.

Ως επιθετικός, όμως, άρχισε μια καινούργια καριέρα, δεδομένου ότι πραγματοποίησε μια σούπερ παραγωγική σεζόν με 18 γκολ και 7 ασίστ πέρσι, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχει 14 γκολ και 3 ασίστ - Ο Αλμέιδα ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα στοιχεία του (όπως είναι η ταχύτητα) και εκτόξευσε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τα 4 εκατ. ευρώ που ήταν το καλοκαίρι του 2022, στα 13 εκατ. ευρώ που βρίσκεται τώρα!

Ο Μελισσανίδης, βέβαια, δεν ζητάει αυτά τα χρήματα (δηλαδή 12 εκατ. ευρώ) για να τον παραχωρήσει αλλά ίσως και τρεις φορές πάνω αυτό το ποσό, δηλαδή κάπου στα 35 εκατ. ευρώ! Για ποιο λόγο τόσα πολλά; Δεδομένου ότι η πρώην ομάδα του, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έχει διατηρήσει ποσοστό ύψους 40% στα δικαιώματα του παίκτη. Άρα για να βάλουν οι Κιτρινόμαυροι ένα ποσό κοντά στα 25 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους, στην ουσία χρειάζεται πρόταση κοντά στα 40 εκατ. ευρώ. Αυτά βέβαια τα ποσά είναι στα μαθηματικά και όχι στο χορτάρι…

Μπορεί να γίνει τέτοια πρόταση/πώληση το προσεχες καλοκαίρι στην Ελλάδα, ένα μυθικό deal που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί; Αρχικά πρέπει να πούμε ότι αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για τον Λιβάι ότι παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν είναι προβεβλημένο όπως το πορτογαλικό για παράδειγμα, ενώ δεύτερο μειονέκτημα για τον Γκαρσία είναι και οι τραυματισμοί.

Πρόταση 30+ εκατ. ευρώ - Σπαστά σε τρεις δόσεις - Συν τα μπόνους

Υπάρχει όμως ένα όπλο απέναντι σε αυτά: Το ποσοστό συμμετοχής σε αγώνες και τα γκολ του. Συν φυσικά το γεγονός ότι η αγορά έχει "γυρίσει" κάπως υπέρ της βαλκανικής χερσονήσου, μπορεί να ζητήσεις ο,τι θέλεις και να το πάρεις πια. Η πρόταση που θα κινήσει το ενδιαφέρον πρέπει δεδομένα να είναι 30+ εκατ. ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι γιατί ο Λιβάι λόγω θέσης/ηλικίας είναι παίκτης για τέτοια νούμερα.

Κι εδώ αξίζει να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα: Ακόμα και τα μεγάλα πορτοφόλια, όπως είναι σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, δεν δίνουν με τη μια τέτοια ποσά - Η αποπληρωμή γίνεται σε δόσεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, ένα τέτοιο ποσό (τα 30+ εκατ. ευρώ) να έρθουν, για παράδειγμα σε τρεις δόσεις ή να δοθούν με τη μορφή μπόνους - Για παράδειγμα η ΑΕΚ να λάβει 5 εκατ. ευρώ αν ο Λιβάι "γράψει" 10+ συμμετοχές στη νέα του ομάδα.

Κάτι που είναι αδύνατο να μη συμβεί, καθώς η ομάδα που θα δαπανήσει τόσα χρήματα θα τον έχει, προφανώς, βασικό. Μ αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, θα είναι εύκολο να υπερβεί και το εμπόδιο της Μπεϊτάρ που διατηρεί το ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, καθώς ένα σημαντικό ποσό θα πάει απευθείας στα ταμεία της ΠΑΕ και δεν θα μοιραστεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 4 τερματοφύλακες για δύο ματς ο Πογέτ - Ρίσκο με Τσιμίκα, ήθελε και Τσιλούλη - 6 παίκτες στη "μαύρη λίστα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags