Facebook Pixel Κυνηγάει έναν... μύθο ο ΠΑΟ- "Δεν φτάνει ο Τερίμ για να έρθει ο Μουσλέρα"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-14 19:10:00

Κυνηγάει έναν... μύθο ο Παναθηναϊκός - "Δεν φτάνει ο Τερίμ για να έρθει ο Μουσλέρα - Συμβόλαιο 2.5 εκατ."!

του Γιώργου Κτενά
Κυνηγάει έναν... μύθο ο Παναθηναϊκός - "Δεν φτάνει ο Τερίμ για να έρθει ο Μουσλέρα - Συμβόλαιο 2.5 εκατ."!

Είναι 37 ετών, αλλά φέτος έχει παίξει ήδη 42 παιχνίδια! Ο Τούρκος προπονητής του Τριφυλλιού θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα, όμως η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Γιατί όμως επιμένει;

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ από την Τουρκία που θέλει τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Φερνάντο Μουσλέρα, διεθνή Ουρουγουανού τερματοφύλακα της Γαλατασαράι.

Το συμβόλαιο του 37 άσου (τον Ιούνιο θα γίνει 38!) με την τουρκική ομάδα λήγει το προσεχές καλοκαίρι, αν και παραμένει βασικός και αναντικατάστατος στην 11άδα της. Ο Μουσλέρα είναι κάτι σαν μύθος για τη Γαλατά, τεράστιο κεφάλαιο, ενώ έχει μπροστά του ακόμα κάποια χρόνια μπάλας.

Στη Γαλατά από το 2011 - 130+ εμφανίσεις με την εθνική Ουρουγουάης - Μarket value στο 1,5 εκατ. ευρώ

Για να σταχυολογήσουμε κάποια πράγματα στην καριέρα του, ο πεπειραμένος άσος βρίσκεται στη Γαλατασαράι από το 2011, όταν το τουρκικό κλαμπ είχε δώσει περίπου 7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Λάτσιο. Και δικαιώθηκε. 

Με τη φανέλα τής Γαλατά έχει 498 παιχνίδια συνολικά - Φέτος έχει καθίσει κάτω από τα γκολπόστ ήδη 42 φορές! Είναι αμετακίνητος από την 11άδα, ένας ζωντανός μύθος, που τον λατρεύουν όλοι.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το market value, που σχετίζεται άμεσα με την ηλικία ενός ποδοσφαιριστή (για παράδειγμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, στα 34, είναι στις 800.000 ευρώ), βρίσκεται στο 1,5 εκατ. ευρώ - Παλιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 18 εκατ. ευρώ. 

Με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει 133 εμφανίσεις, ενδεικτικό του πόσο σημαντικός είναι σε όποιο ρόστερ βρίσκεται και έχει επίδραση, ενώ διατηρεί άριστη σχέση με τον Φατίχ Τερίμ - Ο Τούρκος προπονητής ήταν εκείνος που τον είχε φέρει στη Γαλατά και τον είχε καθιερώσει κάτω από τα δοκάρια. Προφανώς πάνω σε αυτή τη σχέση βασίζεται το σενάριο που τον θέλει να απασχολεί τους Πράσινους το προσεχές καλοκαίρι.

 

"Δεν φτάνει ο Τερίμ για να έρθει ο Μουσλέρα - Δεν έχει την προοπτική του Ντραγκόφσκι - Μύθος στη Γαλατά"

Χρειάζεται ο Παναθηναϊκός τερματοφύλακα; Προφανώς όχι, όπως είναι τώρα η ομάδα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ντραγκόφσκι έχει οψιόν στα 3,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του και δεν είναι σίγουρη η παραμονή του και μετά το καλοκαίρι. Θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του ο Μουσλέρα (μαζί με τον Λοντίγκιν); Επηρεάζει η ηλικία την κατάστασή του; Πόσο εύκολο είναι να αποχωρήσει από τη Γαλατά; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

"Υπερβολή! Σίγουρα ο Τερίμ τον είχε στη Γαλατά και μπορεί να τον θέλει και στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι δύσκολο να φύγει από την τουρκική ομάδα. Είναι αρχηγός εκεί, πολύ καλός στις υποχρεώσεις του, τον εμπιστεύονται, θεωρώ πολύ δύσκολο να γίνει τέτοια μεταγραφή", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"H Γαλατά δίνει πολλά λεφτά σε συμβόλαια, παίρνει κάπου στα 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, μπορεί να δώσει περισσότερα ο Παναθηναϊκός για να του δώσει οικονομικό κίνητρο; Επίσης, η Γαλατά θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη περίοδο, κι αυτό παίζει τον ρόλο του. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, έχει ως χαρτί την παρουσία του Τερίμ, αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό".

Ποια είναι η άποψή σου για εκείνον; Κυρίως λόγω ηλικίας.

"Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια εκεί και συνεχίζει ακόμα να είναι βασικός, χωρίς να χάνει τη θέση του".

Σε σχέση με τον Ντραγκόφσκι;

"Ο Ντραγκόφσκι έχει προοπτική, πολλά χρόνια μπάλας μπροστά του. Ο Μουσλέρα είναι 37 στα 38, να παίξει 2-3 χρόνια ακόμα; Άρα δεν δίνει προοπτική. Αλλά είναι μύθος στη Γαλατά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην ιδιοκτήτης ιστορικής ομάδας της Αθήνας αγοράζει τον Βόλο - Πουλάει, αλλά δεν φεύγει ο Μπέος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags