Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Έκαναν ξέφραγο αμπέλι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-16 10:00:00

Κούγιας: "Άλλαξε η προσέγγιση Μαρινάκη για το θαύμα - Έκαναν ξέφραγο αμπέλι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού"!

του Γιώργου Κτενά
Κούγιας: "Άλλαξε η προσέγγιση Μαρινάκη για το θαύμα - Έκαναν ξέφραγο αμπέλι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού"!

"Δεκάδες εκατομμύρια για μέτριες μεταγραφές.Τέλος"! Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλάει στο sportdog.gr για τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση και για τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στην ομάδα και τη νέα στρατηγική της διοίκησης

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις τού Ολυμπιακού για την επική πρόκριση επί της Μακάμπι στο πλαίσιο του Conference League, καθώς οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν θεώρησαν ότι έχει τελειώσει η υπόθεση πρόκριση μετά το 1-4 τού πρώτου αγώνα. Αλλά αντίθετα πήγαν με ισχυρή πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και το έκαναν.

Το sportdog επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, για να σχολιάσει την πρόκριση της ομάδας στους "8" τής διοργάνωσης μετά από τη χθεσινή νίκη, που φέρνει τους Πειραιώτες μπροστά σε μια ακομα ευρωπαϊκή πρόκληση.

"Έτσι εξηγείται το ποδοσφαιρικό θαύμα του Ολυμπιακού - Αυτό άλλαξε ο Μαρινάκης στην ομάδα - Δεκάδες εκατ. ευρώ"

"Ήταν ποδοσφαιρικό θαύμα, το οποίο όμως δεν είναι ανεξήγητο. Ο κύριος Μαρινάκης και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν αλλάξει την προσέγγισή τους όσον αφορά τη λειτουργία τού ποδοσφαιρικού τμήματος, εκεί που αρχικά είχε αποφασίσει να διώξει διαδοχικά τους δύο προηγούμενους προπονητές οι οποίοι είχαν εξαφανίσει από τα αποδυτήρια το οποιαδήποτε ελληνικό στοιχείο και είχαν μετατρέψει τον Καρεμπέ σε διακοσμητικό. Είχαν γεμίσει με Ισπανούς και Πορτογάλους τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να χαθεί η συνδεση μεταξύ των ποδοσφαιριστών", ανέφερε αρχικά ο Α. Κούγιας στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Με αποτέλεσμα τα αποδυτήρια να είναι ξέφραγο αμπέλι, δεν είχαν συνοχή και σχέση με τα αποδυτήρια προηγούμενων ετών που όλοι λειτουργούσαν αλλιώς. Είχαν διώξει τον γυμναστή Μουρίκη, που είναι κορυφαίος στην Ελλάδα και επί 20 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στον Ολυμπιακό, αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων που ήταν ο καλύτερος και είχε αναδείξει όλους τους μεγάλους τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια. Ευτυχώς που δεν έδιωξαν και τον Κριστιάν".

Παρόλα αυτά ο νέος προπονητής αξιοποιεί με άριστο τρόπο το υλικό που βρήκε στην ομάδα

"Οι επιλογές παικτών που έγιναν το καλοκαίρι ήταν σχεδόν όλες μέτριες, πλην Ορτέγκα και Ποντένσε, παρόλα αυτα δαπανήθηκαν δεκάδες εκατ. ευρώ ακόμα και για δανεικούς παίκτες. Οι μεταγραφές που έγιναν από συνεργάτες του Καρβαλιάλ, έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση και κόστισαν πολύ περισσότερο από ο,τι αν είχαν έρθει εγκαίρως".

Πώς θα είναι η συνέχεια για την ομάδα;

"Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα μεταβατικό διάστημα και περνάει ακόμα, γιατί μόλις ήρθε ο Κοβάσεβιτς και μαζί με τον Μεντιλίμπαρ είναι οι μόνοι που μπαίνουν στα αποδυτήρια. Επανήλθε το ελληνικό στοιχείο των συνεργατών του προπονητή, γιατί με την πρώτη ματιά κατάλαβε για τον Συλαϊδόπουλο. Ο Μεντιλίμπαρ, μάλιστα, είναι από πάνω από τις μικρές ομάδες, τις παρακολουθεί, ενώ οι προηγούμενοι δεν είχα δει ούτε αγώνα. Έχουν μετατρέψει το προπονητήριο του Ρεντη σε στρατηγείο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα γίνει ποτέ… Λουτσέσκου - Χρωστούμενα από Λεωφόρο σε ΠΑΟΚ - Διώχνει Κιν ο Ολυμπιακός

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags