Facebook Pixel ΑΕΚ: Συμφωνία Αλμέιδα-Άλβες για 4 μεταγραφές -Στη λίστα Μέντες, Ροντρίγκες
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-16 14:30:00

"Αναβάθμιση" στην ΑΕΚ - Συμφώνησαν Αλμέιδα-Άλβες για 4 μεταγραφές 11αδας - Λίστα με Ροντρίγκες και Μέντες

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Αναβάθμιση" στην ΑΕΚ - Συμφώνησαν Αλμέιδα-Άλβες για 4 μεταγραφές 11αδας - Λίστα με Ροντρίγκες και Μέντες

Οι θέσεις που έρχονται παίκτες και τα πρώτα ονόματα. Ποιους έχει ζητήσει ο Αργεντινός προπονητής και η αναζήτηση - σε πρώτη φάση - για ποδοσφαιριστές που αξίζει η Ένωση να επενδύσει. Διαβάστε στο Sportdog.gr...

Σε ένα υψηλού επιπέδου μίτινγκ συμμετείχαν οι Μπρούνο Άλβες (αθλητικός διευθυντής) και Ράντοσλαβ Κουχάρσκι (τεχνικός διευθυντής) για λογαριασμό της ΑΕΚ: Στο Transfer Room που, φέτος, έχει ως έδρα τη Ρώμη και ανοίγει πλήθος ευκαιριών για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα συνδέει 100άδες ομάδες σε ολόκληρο τον πλανήτη (500+), σε 10άδες πρωταθλήματα, και έχει συνεισφέρει στην ολοκλήρωση πάρα πολλών μεταγραφών (υπολογίζονται σε 4000+) τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τα ετήσια συνέδριά της (όπως αυτό της Ρώμης), που συγκεντρώνει αθλητικούς και τεχνικούς διευθυντές, υπεύθυνους σκάουτινγκ κ.λπ. 

Δημιουργείται δηλαδή έδαφος άμεσης αλληλοτροφοδότησης πληροφορίας και ανάπτυξης επαφών δια ζώσης, κάτι που έτσι κι αλλιώς υπάρχει 24/7 μέσω της πλατφόρμας. Η Ένωση συμμετέχει κανονικά από την αρχή τής λειτουργίας της πλατφόρμας, καθώς όπως είπαμε τα κέρδη είναι πολλά.

Εκεί θα αποκτήσει παίκτη η ΑΕΚ το καλοκαίρι - Η λίστα τού Μπρούνο Άλβες που δεν έχει γράψει κανείς

Ανεξάρτητα από την παρουσία τους στη Ρώμη, οι Κουχάρσκι και, κυρίως, Άλβες προφανώς και έχουν επαφές για την ενίσχυση της Ένωσης ανεξάρτητα από την πλατφόρμα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το προσεχές καλοκαίρι η ομάδα θα πάρει παίκτη για να καλύψει τη θέση στο δεξιό άκρο τής άμυνας (θα αποκτήσει, ακόμα, τερματοφύλακα, στόπερ, χαφ και, ίσως, επιθετικό - Αν πωληθεί ο Λιβάι Γκαρσία), υπάρχει ήδη σχετική κινητικότητα γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Μπρούνο, μάλιστα, ψάχνει κυρίως στην αγορά που γνωρίζει καλύτερα από όλες - Δηλαδή σε εκείνη της Πορτογαλίας! Το sportdog παρουσιάζει ποιοι είναι εκείνοι που μπορεί να απασχολήσουν, δηλαδή περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν potential και, φυσικά, θα μπορούσαν να έρθουν με σχετικά χαμηλό ποσό και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους μέσω της ΑΕΚ - Με την αγορά τής Πορτογαλίας να είναι εκείνη ακριβώς που πρέπει να ψάξει μια ομάδα για να βρει τέτοιους ποδοσφαιριστές.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ: Ο Τζόι Μέντες, της Μπράγκα, είναι εξαιρετική περίπτωση και το γεγονός ότι δεν είναι βασικός, δίνει μια ελπίδα το καλοκαίρι (αν υπάρξει ενδιαφέρον!) να βρεθεί μια άκρη. Με ποσό όχι χαμηλότερο των 3 εκατ. ευρώ, αλλά ο 21χρονος διεθνής Σουηδός άσος το αξίζει. O Φαμπιάνο, της Μοϊρένσε, είναι επίσης πολύ καλή λύση, που έχει 3 εκατ. ευρώ market value αλλά σε γενικές γραμμές η πορτογαλική ομάδα δεν έχει κάποια κουλτούρα/εμπειρία υψηλών πωλήσεων - Το καλύτερο deal της, τα τελευταία χρόνια, ήταν η πώληση του Σάστρε στον ΠΑΟΚ με 2,5 εκατ. ευρώ. Τέλος, μια ψαγμένη υπόθεση που θέτηκε στα υπόψιν τού Μπρούνο Άλβες είναι και εκείνη του Μάγκα, της Γκιμαράες, 21χρονου δεξιού μπακ που φέτος όμως χρησιμοποιείται ως δεξιός χαφ και για αυτό δεν έχει βρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΡΤΓΑΛΙΑ: Mε τον Μοχαμάντι να έχει χαιρετίσει, τον Χατζησαφί να είναι 34 ετών (ακόμα κι αν ακούγεται ότι θα ανανεώσει για ένα ακόμα χρόνο) και τον Πήλιο να είναι το στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Αλμέιδα αλλά ακόμα να μην είναι ο παίκτης που θα πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, υπάρχει η σκέψη για την απόκτηση και αριστερού οπισθοφύλακα - Ως μια λύση που θα δώσει προοπτική. Μαθαίνουμε ότι στη λίστα του Άλβες βρίσκεται το όνομα του Ράφαελ Ροντρίγκες, 22χρονου διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, που έχει market value στο 1,8 εκατ. ευρώ και σημαντικός στέλεχος της Μπενφίκα β΄.

Δύο ονόματα, ακόμα, που εξετάζει ο παλαίμαχος άσος είναι εκείνο του Βάσκο Σόουζα (20 ετών, παίζει στις θέσεις 8 και 10, με χαμηλό κέντρο βάρους και ανήκει στην Πόρτο β΄) όπως και του Ούγκο Φέλιξ (19 ετών, μεσοεπιθετικός, παίζει στην Μπενφίκα β΄ (με συμβόλαιο μέχρι το 2027), αν και είναι σαφές ότι στην Πορτογαλία υπάρχει και πολύ ταλέντο (προφανώς δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που αναφέρουμε) αλλά και υποδομή για να αναπτυχθεί αυτό το ταλέντο...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλο… λάθος της ΑΕΚ με Πάλμα - Τον θέλει κορυφαία ομάδα της Ευρώπης - "Μεταγραφή 10-15 εκατομμυρίων"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags