Facebook Pixel Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε τουρκικές εταιρείες
Life
| 2024-05-02 17:40:00

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε τουρκικές εταιρείες για σχέσεις με Ρωσία

του Γεωπόλδου
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε τουρκικές εταιρείες για σχέσεις με Ρωσία

Περίπου 300 εταιρείες και ιδιώτες κατηγορούνται, ότι στήριζαν το ρωσικό αμυντικό πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά περίπου 300 εταιρειών και ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων τουρκικών εταιρειών, με το σκεπτικό ότι υποστηρίζουν το ρωσικό οπλικό πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες και ιδιώτες από την Τουρκία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, τη Σλοβακία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), καθώς και τη Ρωσία,   με την αιτιολογία ότι παρέχουν υποστήριξη τεχνολογίας και εξοπλισμού στα όπλα της Ρωσίας. πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που στοχεύουν περίπου 200 εταιρείες και οι κυρώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε περισσότερες από 80 εταιρείες και ιδιώτες, καλύπτουν εταιρείες και άτομα που σχετίζονται με την παραβίαση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί προηγουμένως ή το πρόγραμμα χημικών και βιολογικών όπλων της Ρωσίας και την αμυντική βιομηχανία.

Οι νέες κυρώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στοχεύουν επίσης άτομα και εταιρείες που συνδέονται με την ανάπτυξη και εξαγωγή ρωσικών προϊόντων ενέργειας, μετάλλων και εξόρυξης και τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που στοχεύουν την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας και τα δίκτυα που την υποστηρίζουν στοχεύουν στην αποδυνάμωση της πολεμικής ισχύος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, 60 από τις κυρώσεις καλύπτουν εταιρείες και ιδιώτες σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Αυτές οι εταιρείες και τα άτομα κατηγορούνται ότι «προμηθεύονται από το εξωτερικό την τεχνολογία και τον εξοπλισμό που χρειάζονται επειγόντως» για το ρωσικό οπλικό πρόγραμμα. Οι κυρώσεις απαγορεύουν τις συναλλαγές με το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και απαγορεύουν στους πολίτες των ΗΠΑ να συνάπτουν επιχειρηματικές σχέσεις με αυτές τις εταιρείες και ιδιώτες.

Τουρκικές εταιρείες στη λίστα κυρώσεων

Οι εταιρείες με έδρα την Τουρκία  περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ  . Osborne Foreign Trade, η οποία διαπιστώθηκε ότι έστειλε εξαρτήματα μηχανών, πολυμερή και προϊόντα χημικής βιομηχανίας στη ρωσική εταιρεία Sonatec, η οποία συνεργάζεται με ρωσικές αμυντικές εταιρείες, μέσω τρίτων εταιρειών, και την Etasis Electronic Weighing Instruments and Systems Industry and Trade Joint Stock Company, η οποία λέγεται ότι πούλησε εξαρτήματα μηχανών σε ρωσικές εταιρείες, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα κυρώσεων.

H AYA Universal Denizcilik Kumanyacılık Port Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi , η οποία κατηγορείται ότι προμήθευσε τα απαραίτητα εξαρτήματα στην Kamaz, έναν κατασκευαστή βαρέων οχημάτων στη Ρωσία και προμηθευτή στρατιωτικών οχημάτων στον ρωσικό στρατό,  και την Alpha Impex İthalat ve İhracat Dış Ticaret Limited, Η οποία δηλώνεται ότι πωλεί ηλεκτρονικά προϊόντα σε ρωσικές εταιρείες, συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα κυρώσεων.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα προϊόντα που απαιτούνται για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία και υπόκεινται σε κυρώσεις, προϊόντα «διπλής χρήσης» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς και κρίσιμα εξαρτήματα για ρωσικά οπλικά συστήματα στάλθηκαν στη Ρωσία. από εταιρείες στην Τουρκία, την Κίνα, τη Μαλαισία και το Κιργιστάν Αναφέρθηκε ότι η αποστολή συνεχιζόταν.

Οι εταιρείες με έδρα την Τουρκία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται ως εξής: Modmer Trading International Import and Export Limited Company, GQ Solution Electronic Equipment Limited Company, LSS Global Construction Industry and Trade Company, Ida Elevator Industry and Trade Limited Company, Asay İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Uzay Group, Evol Group, Marten EA Trading Construction and Foreign Trade Limited Company, Belluga Domestic and Foreign Trade Limited.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags