Facebook Pixel Φιορεντίνα και Μπριζ για άσο του ΠΑΟΚ - Πρόταση 6+2+2 εκατ.
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-16 22:20:00

Φιορεντίνα και Μπριζ για άσο του ΠΑΟΚ - Πρόταση 6+2+2 εκατ. - Πρώην Ολυμπιακού... απειλεί την Τούμπα!

Οι Μιχείες

Γιατί ο Λουτσέσκου ήθελε "βιόλα" στην κλήρωση; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον... εφτάψυχο Δικέφαλο του Λουτσέσκου, αλλά και τη μεταγραφική ιστορία που συνδέει τις τρεις ομάδες.

Πως η πλέον διάσημη φράση στον κόσμο της όπερας έχει γίνει moto για τον ΠΑΟΚ στην 3ετία του Λουτσέσκου; Γιατί ο Ρουμάνος θα προτιμούσε τώρα την Φιορεντίνα από την Μπριζ ενώ δεν τον τρομάζει καμία από τις δυο; Τι σχέση έχει ο Στέφανος Τζίμας με την βελγική και την ιταλική ομάδα και έτσι έγινε έμμεσα ο "πρωταγωνιστής" της χθεσινής κλήρωσης; Και ποιος πρώην ερυθρόλευκος, που βρήκε την ...υγειά του στο Βέλγιο, απειλεί τον "δικέφαλο"

ΠΑΟΚ/ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Πριν από δυο χρόνια, τον Απρίλιο του 2022, ήταν η Μαρσέιγ που βρέθηκε αντίπαλός τους στους "8" του conference league και με δυο ήττες στο γκολ αποκλείστηκαν. Τώρα η κλήρωση τους έβγαλε ξανά ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό "Μ", αλλά του Βελγίου, την Μπρίζ! Υπάρχει όμως, σημαντική διαφορά και εξηγούμαι πάραυτα: δεν είναι τόσο η αγωνιστική/ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο γαλλικό και το βελγικό "Μ", όσο η αγωνιστική/ποιοτική διαφορά εκείνου του ΠΑΟΚ με τον σημερινό ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος έχει μπει πλέον στην 3ετία του Ραζβάν Λουτσέσκου και είναι πιο ώριμη, πιο οργανωμένη, πιο ορθολογική, πολύ πιο αθλητική ομάδα, με περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Το σημαντικότερο: ο φετινός ΠΑΟΚ αποδεδειγμένα στον τρίτο χρόνο του Ρουμάνου δημιουργού/"στρατηγού" του, έχει αποκτήσει πλέον και μέταλλο, πέφτει και ξανασηκώνεται, είναι πραγματικά εφτάψυχος στον βαθμό του ... " it ain't over 'til the fat lady songs"("τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να βγεί και να τραγουδήσει η χοντρή")! Θα μπορούσε να είναι και το moto του Λουτσέσκου αφού αποτελεί πραγματικότητα. Κάπως έτσι την Πέμπτη ζήσαμε μια κλασική «βραδιά ΠΑΟΚ στην Τούμπα» . Μια βραδιά στην οποία μπήκε κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο αλλά έκανε το ματς της χρονιάς ο ΠΑΟΚ. Το μυστικό του; Έχει έναν προπονητή/μάνατζερ (αγγλικού τύπου) που πορεύεται πάντα με την δική του λογική και την πίστη στην ομάδα αλλά και στον εαυτό του, χωρίς ο ιδιοκτήτης ή ο Οργανισμός να "περνάνε" τα δικά τους...

ΜΠΡΙΖ/ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, αν παίξει και κόντρα στην βελγική ομάδα όπως με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κι ασφαλώς μπορεί να προκριθεί αν... ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν είναι κόντρα του, όπως ήταν στην Λεωφόρο. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι απόλυτα πειστικός πως ειδικά στην Τούμπα όλα γίνονται στο conference league, το οποίο το λες και... διοργάνωσή του!!Το ίδιο ακριβώς ισχύει κι αν έπαιζε τώρα ή προκριθούν και αναμετρηθούν στα ημιτελικά, με την ιταλική Φιορεντίνα. Παρότι δεν βρίσκομαι στο μυαλό του Λουτσέσκου νομίζω πως προτιμούσε τώρα, στα προημιτελικά δηλαδή, τους Βιόλα από την Μπρίζ!! Κι ας ήταν οι περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης. Η ... Ιταλία γενικότερα εξιτάρει τον Λουτσέσκου, του δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο!! Όχι φυσικά πως τον τρομάζει η Μπριζ, πάνω κάτω την αξιολογεί ως της ίδιας δυναμικότητας με την Φιορεντίνα. Για να επιστρέψουμε στον "δικέφαλο" όμως, είναι μια ομάδα με συγκεκριμένες δυνατότητες και συγκεκριμένες αδυναμίες. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί στα δύσκολα να βασίζεται στις δυνατότητές του για αυτό και δεν φοβάται ο Λουτσέσκου να ρισκάρει  (βάσει πλάνου) ενώ έχει μάθει συνάμα να ζει και με τις αδυναμίες του! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μια ισορροπία που δεν την βλέπεις, για παράδειγμα, στον έτερο ευρωπαίο μας Ολυμπιακό, η οποία είναι μια ομάδα (τουλάχιστον ακόμη) κυριολεκτικά των δυο άκρων!

ΤΖΙΜΑΣ: Είναι γνωστό πως ο 18χρονος φορ αποτελεί το τρίτο πρότζεκτ του σημερινού ΠΑΟΚ μετά τους Κωνσταντέλια/Κουλιεράκη. Και ακριβώς αυτό είναι από τους λόγους εγκλωβισμού του κλαμπ, που δεν πήρε τον Γενάρη στραικερ αλλά και που έχει ως δεύτερο στην ιεραρχία τον Μπράντον Τόμας. Ο Τζίμας πρέπει να εξελιχθεί μέσα από τον ΠΑΟΚ και χωρίς παιχνίδια στα πόδια του δεν μπορέι να συμβεί αυτό. Κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα μπορεί να κοστίσει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ή πάει για ευρωπαϊκή πορεία... μέχρι τέλους!! Ο Στέφανος Τζήμας που έχει χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 ευρώ αυτομάτως γίνεται το πρόσωπο της επικαιρότητας, μετά την χθεσινή κλήρωση του conference league, που έβγαλε αντίπαλο του ΠΑΟΚ την Μπρίζ και πιθανή αντίπαλο στους "4" τη Φιορεντίνα!! Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά δεν είναι αφού Μπριζ και Φιορεντίνα έχουν... προλάβει να συνδεθούν με τον δικέφαλο λόγω... Τζίμα! Σας μπέρδεψα; Τον Γενάρη του 2023 ο ΠΑΟΚ είχε απορρίψει επίσημη προσφορά της Μπριζ, που μαζί με τα μπόνους στόχων φέρεται έφτανε στα 2.500.000 ευρώ, χωρίς καν να την συζητήσει! Με την Φιορεντίνα πριν απο δυο μήνες, Γενάρη του 2024, να ενημερώνει πως είναι διατεθειμένη - υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις - να πληρώσει μέχρι και 10.000.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ ( 6 εκατ. transfer fee, 2 εκατ. μπόνους κι άλλα 2 εκατ. αν αποφάσιζε μέχρι το καλοκαίρι του '25 να εξαγόραζε το ποσοστό μεταπώλησης που θα τους εκχωρούσε). Η βασική προυπόθεση ήταν να της δινόταν δανεικός μέχρι τον Ιούνιο (έναντι και κάποιου loan fee) για να τον αξιολογούσαν δια ζώσης και το καλοκαίρι αν τους έκανε να ενεργοποιούσαν το παραπάνω deal! Mε τον Σαββίδη να αρνείται και να... δείχνει το buy out των 15.000.000 ευρώ που υπάρχει για τον Τζίμα!

ΦΙΛΙΠ ΖΙΓΚΕΡΝΑΓΚΕΛ: Παρεμπιπτόντως μια και μιλάμε για Μπριζ και... ποσά, ο Δανός επιθετικός, που στον Ολυμπιακό της εποχής των 10αριών (Χάμες/Μπιέλ/Φορτούνη) δεν... ακούμπησε, μετράει συνολικά την φετινή σεζόν 37συμμετοχές/6 γκολ/7ασιστ (3ος σκόρερ της στο πρωτάθλημα, 1ος σε ασίστ). Το σημαντικότερο, με την χρηματιστηριακή του αξία σήμερα στα 5.000.000 (κι ενώ έκανε limit up στα 6 εκατ. τον Νοέμβριο του 2023) ενώ ως παίκτης των ερυθρόλευκων αυτή βρισκόταν στα 2,5 , όσο δηλαδή και το transfer fee που πληρώθηκε από την Μπρίζ για την αγορά του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νύχτα που γεννήθηκαν νέα ΠΑΟΚτσάκια και έμεινε στην αιωνιότητα - Γιατί όχι και τελικό;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags