Facebook Pixel Νεμάνια Μαξίμοβιτς - Παναθηναϊκός: Ο λόγος που φεύγει από Ισπανία (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-20 10:00:00

"Αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ο Μαξίμοβιτς... τούμπανο στο 4-4-2 με Αράο - Ο λόγος που φεύγει από Ισπανία" (Vid)

του Γιώργου Κτενά

"Παίζει τρεις θέσεις και είναι αναντικατάστατος στη La Liga"! Το Sportdog.gr παρουσιάζει την κορυφαία μεταγραφή των Πράσινων τα τελευταία χρόνια και αναλύει πόσο θα βοηθήσει το Τριφύλλι τη νέα σεζόν ο Σέρβος χαφ. Πού ακριβώς αγωνίζεται και τι θα δώσει στην ομάδα;

Τη μεταγραφή τού Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό επισημοποίησαν, με τις δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο προπονητής της Χετάφε, καθώς ο διεθνής Σέρβος χαφ το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο 29χρονος άσος έχει θητεία σε Ερυθρό Αστέρα, Βερόνα, Αστάνα, Βαλένθια και Χετάφε, έχει 48 συμμετοχές με την εθνική ομάδα Ανδρων της Σερβίας (ήταν διεθνής με όλα τα κλιμάκια), και το market value φτάνει στα 6 εκατ. ευρώ - Παλαιότερα είχε σκαρφαλώσει στα 25 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2018 η Χετάφε ειχε πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τη Βαλένθια, ενώ είναι σαφές ότι με τη φετινή του παρουσία στην Ισπανία (31 ματς ως βασικός και 4 γκολ) μπορούσε πολύ εύκολα να βρει συμβόλαιο στη La Liga.

Κάτι που αναδεικνύει την επιτυχία τού Παναθηναϊκού να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις στα χαφ και, κυρίως, να αποτελέσει παίκτη-ορόσημο στον άξονα της νεας του ομάδας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να εμπλουτίσουμε με νέες πληροφορίες το ρεπορτάζ.

"Μονο τότε δεν παίζει στη Χετάφε - 8άρι και πίσω από τον επιθετικό - Τοπ μεταγραφή για Παναθηναϊκό"

"Καταρχάς όχι απλά παίζει στη Χετάφε αλλά είναι και αναντικατάστατος - Κι αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στη Χετάφε, δεν είναι τωρινό. Δεν παίζει μόνο όταν είσαι τιμωρημένος ή τραυματίας. Είναι βασικός πυλώνας της ομάδας του", σχολίασε αρχικά ο Β. Λυκάκης.

Σε ποιες θέσεις τον αξιοποιεί ο προπονητής του;

"Στο 4-4-2 τον βάζει στον άξονα ως δεύτερο αμυντικό χαφ, τύπου 8άρι. Όταν παίζει 4-3-3 είναι πάλι εσωτερικός μέσος. Αλλά στα τελευταία παιχνίδια τής Χετάφε στο 4-2-3-1 τον βάζει πίσω από τον σέντερ φορ".

Πώς θα χαρακτήριζες τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό;

"Είναι τοπ μεταγραφή, μιλάμε για παικτη που είχε κάνει 10 εκατ. μεταγραφή από τη Βαλένθια. Κυριαρχεί στον άξονα, με tactical midfielder, παίκτης προπονητή, δεν είναι φαντεζί αλλά είναι σε όλα καλός. Σε ο,τι πρέπει να κάνει ένας χαφ".

"Με Αράο παρτενέρ στα χαφ του Παναθηναϊκού - Σταθερά παίκτης του 7 - Θα παίξει μπάλα στην Ελλάδα"

Με ποιον θα μπορουσε να συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό;

"Μαζί με τον Αράο κάνουν πάρα πολύ καλό δίδυμο θεωρητικά, με τον Αράο να είναι ένα κλικ πιο ανασταλτικός και τον Μαξίμοβιτς πιο μπροστά. Θα ήταν πιο πάνω ένα επίπεδο με τον Μαξίμοβιτς ο Παναθηναϊκός αν τον είχε φέρει τον Γεναρη, θα ήταν καλύτερος στον άξονα".

Είναι παίκτης του 7 στην Ισπανία;

"Είναι σταθερά στο 7, δεν θα πέσει ποτέ στο 5. Είναι παίκτης που έχει και γκολ, έχει επαφή με τα δίκτυα και φέτος στις στατικές φάσεις έχει φανεί. Καλό κορμί, είναι σε θέση να παίξει σε 2-3 θέσεις στα χαφ, μπορεί να δώσει επιλογές. Ακόμα και 4-4-2 με Αράο και Μαξίμοβιτς είναι τούμπανο".

Είναι παίκτης του 7, πολυεργελείο και βασικός στη Ισπανία - Θεωρείς ότι υπάρχει ο φόβος να αράξει στην Ελλάδα;

"Θεωρητικά θα μπορούσε να μείνει στη Χετάφε. Στη Βαλένθια είχε κάνει καλή μεταγραφή όταν είχε πάει, αλλά δεν είχε προχωρήσει εκεί - Να φύγεις για την Χετάφε είναι κάπως πισωγύρισμα όταν είσαι στη Βαλένθια. Αλλά στη Χετάφε τα πήγε εξαιρετικά και θα μπορούσε να μείνει. Προφανώς έχει οικογενειακές υποχρεώσεις στη Σερβία και θέλει να είναι κοντά στην πατρίδα του. Είναι διεθνής, βασικός στην Ισπανία, για ποιον λόγο να αράξει; Δεν το πιστεύω. Θα έρθει και θα παίξει μπάλα στην Ελλάδα".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με "φευγάτο" στον Ολυμπιακό - Τον ζήτησε ο Αλμέιδα, υπογράφει στην ΑΕΚ - Παίρνει δεξί μπακ ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags