Άρης: Είναι αλήθεια πως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν προσφέρεται για τρέλες. Ούτε εγγυάται καλές κινήσεις, παρά μόνο αν πληρώσεις αδρά. Διότι αν πας για ελεύθερο, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση και σιγουριά ότι δεν ρίχνεις… ζαριά. Κάπως έτσι κινήθηκε ο Άρης τον χειμώνα και η αλήθεια είναι πως δικαιώνεται. Την ίδια ώρα βέβαια, που εκτός από τις νέες προσθήκες, επέστρεψαν από τραυματισμούς ποδοσφαιριστές, υπερπολύτιμοι, που κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν ως μεταγραφές.

Οι προσθήκες ήταν στοχευμένες

Ο Άρης πήγε στα σίγουρα φέρνοντας ποδοσφαιριστές που τους «ξέρει» και τον ξέρουν. Έμπειρους, αλλά όχι τελειωμένους, με κίνητρο να δείξουν και προσφέρουν πράγματα, γνωρίζοντας πολύ καλά που… πήγαν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Λίντσεϊ Ρόουζ, ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Οι δύο πρώτοι έχουν αγωνιστεί ξανά στον Άρη και με την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη προσέφεραν πολύτιμες λύσεις. Ο Ρόουζ μπήκε πιο γρήγορα από τους άλλους δύο ένεκα τραυματισμών. Σα να μην έφυγε ποτέ. Έχει κάνει ήδη 13 ματς.

Όσο για το «Φέτφα» ουσιαστικά επέστρεψε για να καλύψει το κενό του Κάρλσον που δεν.. έπιασε ποτέ. Για την ποιότητα και την αξία του δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Μέχρι στιγμής έχει 14 συμμετοχές και 2 γκολ. Τις περισσότερες ως αλλαγή. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Άκης Μάντζιος τον καθιερώνει στον άξονα σαν «δεκάρι» κι όχι στα άκρα, όπως έπαιζε τόσα χρόνια. Αλλαγή που για την ώρα… αποδίδει.

Τέλος ο Ανσαριφάρντ, άργησε να πάει στη Θεσσαλονίκη, λόγω υποχρεώσεων με το Ιράν. Ο λόγος που αποκτήθηκε ήταν να αποκτήσει συναγωνισμό ο Μορόν, να υπάρχει δεύτερο φορ στο ρόστερ και να αρχίσει να παίρνει… βάρος από τους ώμους του Ισπανού. Επτά συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ για τον Ιρανό, για την ώρα, καθώς πλέον σιγά-σιγά ολοκληρώνει το στάδιο της προσαρμογής κι αναμένεται να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι… άλλες μεταγραφές Ιανουαρίου

Ως μεταγραφές Ιανουαρίου, προφανώς και λογίζονται τόσο ο Μάνου Γαρθία, όσο και ο Φραν Βέλεθ. Αμφότεροι έμειναν πολύ καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμών, αλλά από τα μέσα Ιανουαρίου κι έπειτα άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν. Πολύτιμοι και χρήσιμοι για τον Άρη, από την ώρα που άρχισαν να πατούν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, έχει «ανεβάσει» όλη την ομάδα. Ο Μάνου έχει 11 συμμετοχές και δύο ασίστ, αλλά είναι δεδομένο πως ακόμη δεν είναι στο 100%.

Όσο για τον Βέλεθ; Ο Μάντζιος τον καθιερώνει σαν «6άρι» και ο Ισπανός τα πάει περίφημα. Από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, έχει κάνει συνολικά 10 ματς με ένα γκολ. Εκείνο το υπερπολύτιμο στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον... νέο Ροντινέι ο Ολυμπιακός - "Έρχεται στην Ευρώπη με leasing - Ανταγωνιστικός στην Βραζιλία"