Facebook Pixel Δεν σταματάει πουθενά ο ΠΑΟΚ! Έσπασε ρεκόρ στην Ευρώπη και πάει για νέο
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-27 22:25:00

Δεν σταματάει πουθενά ο ΠΑΟΚ! Έσπασε ήδη ρεκόρ στην Ευρώπη και πάει για νέο

Sportdog Team
Δεν σταματάει πουθενά ο ΠΑΟΚ! Έσπασε ήδη ρεκόρ στην Ευρώπη και πάει για νέο

Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους. Η πορεία του Δικεφάλου στην Ευρώπη είναι και φέτος λαμπρή και μάλιστα ετοιμάζεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

ΠΑΟΚ: Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους. Η πορεία του Δικεφάλου στην Ευρώπη είναι και φέτος λαμπρή. Η Metrosport και το Metrosport.gr καταγράφουν ένα ξεχωριστό στατιστικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη ρεκόρ μακριά από την Τούμπα. Πέτυχε ήδη πέντε νίκες εκτός έδρας από την έναρξη της σεζόν. Με προπονητή τον Λουτσέσκου. Κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Θέλει και έκτο «διπλό». Αυτή την φορά, στο Μπριζ, στις 11 Απριλίου.

Στην Ιερουσαλήμ στις 3 Αυγούστου 2023 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά. Έπαιζε από το 40΄με δέκα (αποβολή Αουγκούστο) ζορίστηκε, πιέστηκε, αλλά τελικά έφυγε θριαμβευτής από την Ιερουσαλήμ και με το 4-1 επί της Μπεϊτάρ αντιμετώπισε στη συνέχεια την Χάιντουκ Σπλιτ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ ήταν η εξής: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Τάισον ( 45'+1' Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (76’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (60’ Σαμάτα).

Ακολούθησε το σπουδαίο «διπλό» επί της Χάρτς με σκορ 1-2. Οι Σκωτσέζοι "χτύπησαν" πρώτοι σκοράροντας στο 9' με πέναλτι του ποιοτικότερου παίκτη τους, του φορ Σάνκλαντ. Μόλις στο 12' οι παίκτες του Δικεφάλου επανέφεραν την ισορροπία σκοράροντας και εκείνοι από την άσπρη βούλα με τον Σβαμπ, ενώ στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν και έκαναν την ανατροπή στο 75' με τον ασταμάτητο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους εξής παίκτες: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ενκόνγκ, Κουλιεράκης, Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70' Μουργκ), Τάισον (78' Νάρεϊ), Τόμας (88' Τζίμας).

Το τρίτο διπλό της φετινής σεζόν για το conference League το πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Φινλανδία με αντίπαλο την Ελσίνκι με σκορ 2-3. Οι πρωταθλητές Φινλανδίας έβαλαν δύσκολα στον Δικέφαλο στο πρώτο μέρος όταν προηγήθηκαν στο 35'. Ο Κουλιεράκης έφερε το ματς σε ισορροπία στο 55ο λεπτό και ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Ντεσπόντοφ, έκανε την ανατροπή στο 82ο λεπτό (1-2), με τον Τόμας να γράφει το 1-3 για τους ασπρόμαυρους στο 90+4' και τους γηπεδούχους να υποτάσσονται στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παρά το γκολ του Ραντούλοβιτς από το σημείο του πέναλτι στο 90+9'.

Η συνθεση του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (67' Τάισον), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (85' Βιεϊρίνια), Σαμάτα.

Μεγάλη ανατροπή στο Αμπερντίν και…. τέταρτο «διπλό»

Η τέταρτη νίκη εκτός έδρας ήρθε στην Σκωτία με αντίπαλο την Αμπερντίν. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με σκορ 2-0 στο 60ο λεπτό, όμως κατάφερε και ανέτρεψε τα δεδομένα σε 35 λεπτά και πήρε μία ανεπανάληπτη νίκη με σκορ 3-2. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με τους Μιόφσκι και Πολβάρα. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 73ο λεπτό με τον Ντεσπόντοφ μετά από ασίστ του Κωνσταντέλια που θα μπορούσε να μπει και μόνος του, στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 84’ ο Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ εντός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει στον Χέιζ νίκησε τον Ρόος για δεύτερη φορά φτάνοντας στο 2-2 πυροδοτώντας ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Λίγο πριν από το φινάλε, ο Ρούμπεζιτς πάτησε το πόδι του Οζντόεφ πάνω στην γραμμή. Το πέναλτι δόθηκε μέσω VAR και ο Σβαμπ υπέγραψε την μεγάλη ανατροπή (2-3 σε έκσταση).

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (64’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).

Το σούπερ (πέμπτο) διπλό στην Φρανκφούρτη

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε στην Γερμανία, παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικράτησε με σκορ 2-1 στις 30 Νοεμβρίου του 2023 και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι Κεντζιόρα στο 55ο λεπτό και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 73ο λεπτό έβαλαν τις βάσεις για την μεγαλειώδη νίκη σε ένα φανταστικό γήπεδο, ενώ στο 58ο λεπτό είχε ισοφαρίσει ο Μαρμούς σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς με την εξής σύνθεση:

Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (83' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67' Τόμας)

Στην Γάνδη είχε πετύχει το τέταρτο διπλό της σεζόν 2021-2022

Η προηγούμενη επίδοση: Τέσσερα «διπλά» τη σεζόν 2021-22

Η φετινή σεζόν έχει ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ. Ηδη μετρά πέντε εκτός έδρας νίκες. Με προπονητή και πάλι τον Λουτσέσκου, είχε πετύχει τέσσερις εκτός έδρας νίκες την σεζόν 2021-22.

Το πρώτο διπλό που είχε πάρει τότε ο ΠΑΟΚ ήταν στην Ριέκα, για τα πλέι οφ του Conference Leauge τη σεζόν 2021-22 με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Ελ Καντουρί και Μουργκ. Έτσι προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Νέα νίκη (το δεύτερο διπλό) είχε πετύχει στο Γιβραλτάρ επί της Λίνκολν για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης με το ίδιο σκορ (2-0), χάρη στα τέρματα των Άκπομ και Μιτρίτσα.

Σπουδαία νίκη (το τρίτο διπλό) πέτυχε και στην Κοπεγχάγη για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Conference League με σκορ 1-2.

Στο 9ο λεπτό αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης Γκραμπάρα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σιντκλέι μετά από σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 38΄. Αυτή ήταν η 19η νίκη του ΠΑΟΚ εκτός έδρας.

Ακόμη σπουδαία νίκη την ίδια σεζόν, την τέταρτη εκτός έδρας πέτυχε ο Δικέφαλος εναντίον της Γάνδης εκτός έδρας με 2-1 και σκόρερ τους Κρέσπο και Αουγκούστο. Μετά από εκείνο το ματς αγωνίστηκε με την Μαρσεϊγ, από την οποία αποκλείστηκε με δύο ήττες.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική χωρίς προπονητή προσωπικότητα και ηγέτες - "Κατέστρεψε" τον Ιωαννίδη ο Πογέτ - Γιοβάνοβιτς ή Δώνης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags