Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο πρώτος που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ - Εξελίξεις και με Κουρμπέλη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-28 19:14:00

Το πρώτο όνομα που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ, "παζάρια" για να υπογράψει - Εξελίξεις με Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο

του Παναγιώτη Νικολάου

Νέα τεράστια επένδυση για χατίρι του Βάσκου προπονητή. Το πλάνο για τα χαφ, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποκτηθούν δύο παίκτες για τη μεσαία γραμμή και τι συμβαίνει με τους δύο Έλληνες.

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό με τον Αντρέ Όρτα, μία μεταγραφή που αποδεικνύεται απολύτως επιτυχημένη. Ο Πορτογάλος μαζί με τον συμπατριώτη του, Τσικίνιο, άλλαξαν εντελώς την προβληματική στο μεγαλύτερη κομμάτι της σεζόν ερυθρόλευκη μεσαία γραμμή, σχηματίζοντας μία εξαιρετική τριάδα με τον Σαντιάγκο Έσε.

Εφόσον ο Μεντιλίμπαρ παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη σεζόν, θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσει την παραμονή του Όρτα, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τη Μπράγκα. Η οψιόν αγοράς του ανέρχεται σε ένα ποσό μεταξύ 4,5 - 6 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι αυτά τα χρήματα που θα δοθούν τελικά.



Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί για τη μεταγραφή του Όρτα από μηδενική βάση, κάτι που φέρεται να μη βρίσκει αρνητική την πορτογαλική ομάδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα κλείσουν... τζάμπα τον Όρτα, αφού οι Πορτογάλοι είναι γνωστοί για τα σκληρά παζάρια που κάνουν.

Ειδικά η Μπράγκα αποτελεί έναν σύλλογο που πουλά δύσκολα και συνήθως με τους δικούς της όρους. Ακόμα και παίκτες που δεν υπολογίζονται, δεν πρόκειται να παραχωρηθούν με "ψίχουλα". Πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Όρτα, που έχει κάνει αρκετές σεζόν ως βασικός με τη φανέλα της Μπράγκα, προσφέροντας πολλά στον σύλλογο. Η αίσθηση που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πως η "χρυσή τομή" για τον Πορτογάλο μέσο θα βρεθεί, ακόμα και αν οι Ερυθρόλευκοι ζοριστούν λίγο παραπάνω στις συζητήσεις με τον σύλλογο της Ιβηρικής.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις μέσων που ήδη ακούγονται στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με πιο ηχηρή πιθανότατα αυτή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Πολλά θα εξαρτηθούν στον σχεδιασμό και από το τι θα γίνει με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, έναν ακόμα παίκτη που είναι δανεικός από πορτογαλική ομάδα (Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Όρτα θα αποτελέσει τον μοναδικό μέσο που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός...
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φταίει και ο ίδιος ο Μπακασέτας για την κριτική και… Φορτούνη - Δεν γίνεται ο Πογέτ να αγνοεί Τζόλη, Παυλίδη!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags