Facebook Pixel Έξαλλος Τσέριν, φεύγει… αλλά όχι από τον Παναθηναϊκό
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-30 23:59:00

Έξαλλος Τσέριν, φεύγει… αλλά όχι από τον ΠΑΟ - Η απόφαση Βαγιαννίδη μετά το "όχι", διπλασιασμός σε Ιωαννίδη!

GOALάρες by Εvaggelistis
Έξαλλος Τσέριν, φεύγει… αλλά όχι από τον ΠΑΟ - Η απόφαση Βαγιαννίδη μετά το "όχι", διπλασιασμός σε Ιωαννίδη!

Ο λόγος που σταμάτησαν όλες οι διαπραγματεύσεις στο Τριφύλλι. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr όλο το παρασκήνιο με τον Σλοβένο άσο, το νέο του συμβόλαιο και τις... βόμβες του ατζέντη του και γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις με τους Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργο Βαγιαννίδη

Οι Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Βαγιαννίδης, Άνταμ Τσέριν - με αυτή την σειρά όμως - είναι οι τρεις παίκτες του ΠΑΟ με την μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία και προοπτική για υπεραξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στα 24 τους χρόνια ο πρώτος και ο τρίτος, στα 22 του ο δεύτερος. Με χρηματιστηριακές αξίες 10, 4 και 3.000.000 ευρώ αντίστοιχα. Και με συμβόλαια που λήγουν το 2027, το 2025 και το 2026 αντίστοιχα...

Ο Ιωαννίδης έχει ατζέντη τους Τζόρτζεβιτς-Νινιάδη, ο Βαγιαννίδης τους Διαμαντόπουλο-Βρύζα και ο Τσέριν τον Αμίρ Ρούζνιτς. Με την σεζόν βέβαια που κάνουν και οι τρεις και ενόψει καλοκαιριού είναι πολλές οι ξένες ομάδες που έχουν ήδη ενδιαφερθεί αλλά και τα μανατζερικά Γραφεία που τους... χαλβαδιάζουν. Πάμε όμως παρακάτω: τόσο ο Βαγιαννίδης όσο και ο Τσέριν εδώ και μήνες είναι σε διαδικασία συζητήσεων με το κλαμπ για πρόωρη ανανέωση/επέκταση των συμβολαίων τους με την απαραίτητη αναπροσαρμογή αποδοχών αφού αντικειμενικά είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους του ρόστερ. Συγκεκριμένα, ο "Βάγια" έχει καθαρές ετήσιες αποδοχές κάτι λιγότερο από 90.000 ευρώ (συν τα μπόνους) ενώ οι αντίστοιχες του Τσέριν είναι 275.000 (συν τα μπόνους).

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τον Ιωαννίδη αλλά αυτός εν μέρει " αποκαταστάθηκε" αφού έκανε νέο συμβόλαιο τον περασμένο Μάιο και πλέον έχει yearly salary κοντά στα 450 χιλιάρικα. Βέβαια και ο διεθνής Έλληνας φορ που αντικειμενικά τα ...σπάει, διαβάζει πως ο Αλαφούζος ζητάει 20,25  ή και 30 εκατομμύρια για να τον πουλήσει, ακούει από διάφορους  ατζέντηδες να του λένε πως το όνομά του απασχολεί ακόμη και το... scouting department της Ρεάλ Μαδρίτης (!!) και γενικότερα μεγάλων oμάδων από τα top 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ γνωρίζει πως ο (αναπληρωματικός του) Σπόραρ αμείβεται  με 1.196.000 ευρώ την σεζόν ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΌ ΠΛΕΟΝ να ζητάει νέο συμβόλαιο με σχεδόν διπλασιασμό αποδοχών! 

Άλλωστε μιλάμε για έναν Παναθηναικό που μεγαλώνει ξανά και έχει αλλάξει πολιτική συμβολαίων, ανεβαίνοντας level. Για παράδειγμα για την τρέχουσα σεζόν υπάρχουν 7 συμβόλαια - Μπερνάρ, Μπακασέτας, Αράο, Βιλένα, Τζούρισιτς, Σπόραρ, Βέρμπιτς - άνω του εκατομμυρίου και 2 -Αιτόρ, Γεβντάι - άνω των 900 χιλιάδων! Και μην ξεχνάμε πως για την επόμενη σεζόν έχει ήδη υπογράψει ο Μαξίμοβιτς με συμβόλαιο της τάξης των 2 εκατομμυρίων...

Με τον Παναθηναικό να διεκδικεί το πρωτάθλημα ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου, που θα κλείσει την σεζόν, είναι λογικό όλες οι υποθέσεις/συζητήσεις για ανανεώσεων συμβολαίων , είτε παικτών που αυτά τελειώνουν τον Ιούνιο, είτε για περιπτώσεις τύπου Τσέριν/Βαγιαννίδη/Ιωαννίδη, των οποίων δεν λήγουν αυτό το καλοκαίρι. Αυτό είναι και το μήνυμα που έχει στείλει το κλαμπ προς όλους τους παίκτες και τους ατζέντηδες τους, αυτών των δυο... κατηγοριών.

Είναι αλήθεια πως οι «πράσινοι» επιχείρησαν στο προηγούμενο διάστημα να προχωρήσουν στην επέκτασή συμβολαίων, με δυνατές αναπροσαρμογές, σε Τσέριν και Βαγιαννίδη, καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις. Τόσο με τον Σλοβένο μέσο, όσο και με τον Έλληνα μπακ δεν υπήρξε συμφωνία αλλά αυτό δεν σήμαινε & δεν σημαίνει και κάτι... ανεπανόρθωτο, πως δεν θα τα βρουν προσεχώς. Άλλωστε έχουν συμβόλαια και οι δυο, μέχρι το 2026 και το 2025 αντίστοιχα ενώ δηλωμένη πρόθεση της διοίκησης ήταν να ξανακαθίσουν για διαπραγμάτευση με όλη την άνεσή τους μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία τώρα μπήκε στην κρίσιμη, τελική της ευθεία. Βλέπετε δεν ήθελαν και δεν θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση κι αποπροσανατολισμό στα αποδυτήρια...

Η διαφορά στην διαχείριση των δυο υποθέσεων έχει να κάνει με τις αντιδράσεις της κάθε πλευράς. Γιατί σε αντίθεση με εκείνη του Βαγιαννίδη που το έχει αποδεχτεί και περιμένει, αυτή του Τσέριν προτίμησε σε τελείως άκαιρο τάιμινγκ - παραμονές των συνεχόμενων ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - να... προκαλέσει,  " φυτιλιάζοντας" την κατάσταση! Με την έννοια πως ο εκπρόσωπος του Τσέριν έριξε... βόμβα μέσω δηλώσεων που έκανε στο «sportklub.n1info.si», ξεπερνώντας κατά πολύ μια απλή έκφραση δυσφορίας. Μιλώντας ουσιαστικά για ασέβεια προς την πλευρά τους!

«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτιμούν αρκετά τον Άνταμ, αλλά το στάτους του στο κλαμπ δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Είναι μεταξύ των πιο χαμηλόμισθων παικτών, παρά το γεγονός οτι είναι από τους πιο σημαντικούς. Μας έγινε πρόταση, αλλά δεν είναι κοντά στις προσδοκίες μας. Θα περίμενα περισσότερο σεβασμό από την ηγεσία της ομάδας. Ο συνδυασμός ομάδας και των φιλάθλων, θα έκαναν τον Άνταμ να υπογράψει συμβόλαιο ζωής με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε τους όρους που μας προσέφεραν. Είμαστε όμως έτοιμοι για νέες συζητήσεις γιατί ο Άνταμ απολαμβάνει την παρουσία του στην ομάδα» είπε ο Αμίρ Ρούζνιτς.

Ο Σλοβένος ατζέντης, τον οποίο εμπιστευόταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς,  έχει τρεις συμπατριώτες του πελάτες στο τριφύλι, τους Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν. Με την διαφορά πως στους δυο πρώτους έκανε συμβόλαια με ετήσιες αποδοχές  1.196.000 και 1.040.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ του Τσεριν ήταν σχεδόν το 1/4! Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο του Τσέριν προς τον ατζέντη του, ο οποίος του είχε υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι πως θα πήγαινε προτάσεις στον Παναθηναικό ώστε να πιέσει τις καταστάσεις για μια γρήγορη και γενναία αναπροσαρμογή.

Τι έγινε τελικά;  Ο Ρούζνιτς δεν βρήκε και δεν πήγε πρόταση για αγορά του του Τσέριν. Συγχρόνως, δεν του άρεσε καθόλου η προσφορά που του έγινε από τους πράσινους για την πρόωρη ανανέωση/επέκταση του πελλατη του με αύξηση αποδοχών κατά 200.000 ευρώ ετησίως, αποχωρώντας από την διαπραγμάτευση (πριν από περίπου 2 μήνες).Τώρα , λοιπόν, που ο πελάτης του είναι δυσαρεστημένος μαζί του και έτοιμος να αλλάξει agent (στην ελληνική πιάτσα ξέρουν πως τον Ιούνιο ο Τσέριν θα μετακομίσει σε άλλη μανατζερική στέγη), ο Ρούζνιτς θυμήθηκε να περάσει στη ... επίθεση κατά του κλαμπ, με... δημόσιες "κορώνες" και... σκληρό ροκ! Το πιθανότερο πάντως είναι ο Τσέριν να κάνει το νέο του συμβόλαιο στον Παναθηναικό με  άλλον/νέο ατζέντη!!!

ΥΓ. Όπως έλεγε και ο (μακαρίτης) ΜΕΓΑΣ agent, Μίνο Ραιόλα ... "ποδοσφαιριστές και agents κρίνονται από τις προτάσεις που έρχονται"!!! Και ο Ρούζνιτς από την στιγμή που δεν ικανοποιήθηκε από την προσφορά του ΠΑΟ όφειλε να πάει προτάσεις για τον πελάτη του αλλά δεν έχει καμία. Για αυτό έγινε έξαλλος μαζί του ο Τσέριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαρίζει" το χρυσό συμβόλαιο ο Βλαχοδήμος - "Πόρτα" σε Ολυμπιακό, τον θέλει άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags