Facebook Pixel Super League:Διαφωνεί με Τερίμ ο Βαρούχας- Γιατί δεν είναι πέναλτι της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-01 00:31:00

Διαφωνεί με το ξέσπασμα Τερίμ με... αποδείξεις ο Βαρούχας - Γι’ αυτό δεν είναι πέναλτι του Λιβάι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Διαφωνεί με το ξέσπασμα Τερίμ με... αποδείξεις ο Βαρούχας - Γι’ αυτό δεν είναι πέναλτι του Λιβάι (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί δεν πρέπει να "φωνάζει" ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία με ΠΑΟΚ; Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων σε Λεωφόρο και Νέα Φιλαδέλφεια...

Ο Παναγιώτης Βαρούχας προέβη στην καθιερωμένη ανάλυσή του στην Αθλητική Κυριακή, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής για το Πλέι Οφ της Super League.

Ο καθηγητής διαιτησίας ξεκίνησε από το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια και θεώρησε σωστή σε γενικές γραμμές τη διαιτησία του Γιούγκ, με εξαίρεση τον πειθαρχικό έλεγχο σε ορισμένες φάσεις.

Σχετικά με τις φάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο, ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε με διαιτητή και VAR. Αφενός θεωρεί πως ορθά δεν δόθηκε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ και αποβολή του Ρέτσου για μαρκάρισμα στον Λιβάι Γκαρσία στο 16', εξηγώντας ότι η πτώση του παίκτη της ΑΕΚ δεν προκαλείται από απώθηση του αμυντικού.

 

Αφετέρου, συμφώνησε με τη μη υπόδειξη πέναλτι για την Ένωση στο 51', καθώς ανέλυσε ότι ο Γκαρσία έπεσε πάνω στον Κάρμο προκαλώντας την επαφή και όχι το αντίστροφο.

 

Επίσης, τόνισε πως δεν υπάρχει πέναλτι για την Ένωση ούτε στο 55', με τον Ορτέγκα να διώχνει πρώτα την μπάλα προτού έρθει σε επαφή με τα πόδια του Άμραμπατ.

 

Ο Παναγιώτης Βαρούχας είπε πως ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερες κίτρινες κάρτες, σε φάσεις που εμφανίστηκε πιο ελαστικός από όσο προβλέπει ο κανονισμός. Ο Ελ Κααμπί θα έπρεπε να "κιτρινιστεί" για παρατεταμένο κράτημα στον Μουκουντί, όπως και ο Σιμάνσκι γαι χτύπημα στο πρόσωπο του Φορτούνη. Παράλληλα, την κίτρινη κάρτα θα έπρεπε να δει ο Άμραμπατ για χτύπημα στον Κάρμο, σε μία φάση που ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε πρώτος φάουλ, το οποίο κακώς δεν σφυρίχθηκε.


Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Αναφορικά με το ματς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναγιώτης Βαρούχας δεν δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του Φατίχ Τερίμ από πλευράς Παναθηναϊκού.

Ο παλαίμαχος διαιτητής ξεκαθάρισε πως δεν έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κεντζιόρα σε εναέρια μονομαχία με τον Σπόραρ. Τόνισε βεβαίως πως ήταν σωστή η πρώτη κίτρινη κάρτα που είδε ο Πολωνός αμυντικός για φάουλ στον Μπερνάρ.
 

Κατά τα άλλα ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε πως ο Τσέριν θα έπρεπε να δει μία κίτρινη για επικίνδυνο φάουλ στον Μουργκ, κάτι που ισχύει και για τον Κουλιεράκη, σε φάση που απώθησε τον Ιωαννίδη αλλά δεν τιμωρήθηκε ούτε καν με φάουλ.

Σύμφωνα με τον έμπειρο καθηγητή διαιτησίας, δεν υφίσταται παράβαση για πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε πτώση του Παλάσιος στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ορθώς δόθηκε επιθετικό φάουλ του Αράο στον Νάσμπεργκ στο 74', παρά το ξέσπασμα του Τερίμ για την απόφαση. Τέλος, σωστή ήταν η υπόδειξη για πέναλτι και απευθείας κόκκινη κάρτα σε βάρος του Παλάσιος στο 88'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τρικ Αλμέιδα δικαιώθηκε στο 91’ - Έτσι την πάτησε ο Μεντιλίμπαρ - Βάλε τον Ελ Αραμπί!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags