Κώστας Ορφανός: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μιλώντας για την συνολική εικόνα του «Δικέφαλου του Βορρά» στα τελευταία παιχνίδια, τόσο σε Ευρώπη όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στους παίκτες που κάνουν τη διαφορά, την ισχυρή επιθετική γραμμή των «ασπρόμαυρων» αλλά και την παρουσία της ομάδας στο Conference League. 

Αρχικά, για το αν περίμενε αυτή την τόσο καλή  αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο: «Να πω την αλήθεια ήμασταν λίγο προβληματισμένοι από το παιχνίδι με τον Άρη και τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε, όχι μόνο γιατί το χάσαμε. Στην ομάδα αυτή όμως δεν μπορεί κανένας να μην πιστεύει πως δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή την Άιντραχτ Φρανκφούρτης εκτός έδρας

Παράλληλα, επισήμανε τα «ατού» του ΠΑΟΚ στην επιθετική του γραμμή: «Είναι μια ομάδα η οποία κυρίως στο επιθετικό κομμάτι έχει ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν θέλω να πω ότι αυτό δεν συμβαίνει στις άλλες γραμμές, αλλά ξεχωρίζω την επιθετική γραμμή που υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό που ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ και του επιτρέπει να κάνει τη διαφορά είναι η επιθετική του γραμμή.

Πριν την μεταγραφική περίοδο συζητούσαμε, γιατί δεν ήμασταν απόλυτα ευχαριστημένοι από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν ο Σαμάτα ή ο Μπράντον. Όμως βλέπουμε πως οι υπόλοιποι παίκτες κάνουν αυτό που πρέπει στο επιθετικό κομμάτι και αξιοποιούνται σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται. 

Είδαμε τον Σαμάτα που βρέθηκε. στη φάση του πέναλτι και δύο φορές μπορούσε να σκοράρει. Ο Μπράντον είναι επίσης τίμιος παίκτης και βοηθάει ούτως ή άλλως όλη το διάστημα που αγωνίζεται. Αν προσθέσουμε και την ποιότητα των υπολοίπων, δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για μια πολύ επιθετική γραμμή της ομάδας μας, που στο σύνολο δεν την έχουν οι άλλες ομάδες».

Για το αν η επιθετική γραμμή μπορεί να δώσει ώθηση στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Γενικά η ομάδα έχει τις δυνατότητες για πρωτάθλημα. Μπορεί να μην αναφέραμε παίκτες όπως ο Σβαμπ, ο Μειτέ, ο Οζντόεφ και ο Τσιγγάρας. Στόχος της ομάδας ήταν να ενισχυθεί και η ομάδα πίσω. Ο Σάστρε είναι επίσης μια πολύ καλή λύση το τελευταίο διάστημα πίσω. Παίκτες που είναι πολύ καλοί και όμως εμείς κοιτούσαμε να ενισχύσουμε τη γραμμή αυτή. 

Είναι πολύ καλό που η ομάδα συνεχώς προβληματίζεται για το πως θα γίνει καλύτερη. Έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο και φτάσαμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε 'έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Γιατί ο κόσμος το έχει στην άκρη του μυαλού του την προοπτική να φτάσουμε στον τελικό και ενδεχομένως να κατακτήσουμε και το Κόνφερενς».

Για την τακτική του Ραζβάν Λουτσέσκου η ομάδα να πηγαίνει «παιχνίδι με παιχνίδι»: «Είναι μια τακτική του προπονητή, που είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Αυτό το κάνει γιατί δεν θέλει να φορτώσει άγχος τους ποδοσφαιριστές. Προφανώς πιστεύει ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, ξέρει τους ποδοσφαιριστές του. Εκείνος και όλο το τιμ του βλέπει τα παιδιά σε καθημερινή βάση και μπορεί να ελαφρύνει το κλίμα που δημιουργείται στην ομάδα. Κανένας δεν υπάρχει που να μην πιστεύει πως αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο φέτος».

Για τις συνεχείς υποχρεώσεις της ομάδας λόγω και της συμμετοχής της στην Ευρώπη, τόνισε πως: «Θα θέλαμε να είμαστε έξω από αυτή τη διοργάνωση; Είναι καλύτερο να γκρινιάζουμε για τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη- Κυριακή, παρά να καθόμαστε στο καναπέ και να βλέπαμε την ομάδα μας μόνο στο πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου έπαιξε με επιτυχία το δικό του χαρτί από την αρχή, ότι δηλαδή έκανε συνεχώς αλλαγές στα πρόσωπα Κυριακή-Τετάρτη και το έκανε με πολύ μεγάλη ευκολία, για να είναι φρέσκοι οι παίκτες του προς το τέλος του πρωταθλήματος που κρίνονται οι τίτλοι. 

Μάλιστα, δημιούργησε τέτοιες προϋπόθεσες που θεωρούμε ότι ο Μουργκ είναι ο βασικός και όχι ο Κωνσταντέλιας. Και χρησιμοποιούνται ανάλογα με το παιχνίδι. Ο Μουργκ ήταν ένα παιδί που ήταν ξεγραμμένο κα του ψάχναμε ομάδα. Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και μια πολύ καλή λύση. 

Και αν θέλετε να σας πω και μια δική μου προσωπική άποψη, η παρουσία του Μουργκ βοήθησε τον Κωνσταντέλια στο να βελτιωθεί τόσο πολύ. Και το λέω αυτό γιατί πέρυσι ο Κωνσταντέλιας είχε 3 γκολ και 6 ασίστ σε 37 παιχνίδια. Τώρα που δεν χρησιμοποιείται σε κάθε παιχνίδι και έρχεται από τον πάγκο το παιδί αυτό το ζητάει ο κόσμος. Υπήρχαν και φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να δούνε τον Κωνσταντέλια, είδα στην εφημερίδα σας».

Τέλος, για το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και το πόσο κομβικό είναι αυτό το παιχνίδι:  «Εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχουν 8 παιχνίδια ακόμη, όμως είναι σημαντικό να αποκτήσει μια ομάδα ψυχολογία από τώρα. Αν ο Ολυμπιακός για παράδειγμα κέρδιζε την ΑΕΚ δεν θα λέγαμε τώρα πως εκτός διεκδίκησης», είπε ο Κώστας Ορφανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την... κλοπή της 10ετίας κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Κρούση για παίκτη του ΠΑΟΚ - Απάντηση Σαββίδη με 1.8 εκατ.!