Facebook Pixel Ολυμπιακός: 2 προτάσεις Καρεμπέ, 14.5 εκατ. - Δανεικοί στον Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-02 17:27:00

Δύο προτάσεις Καρεμπέ, 14.5 εκατομμύρια - Στον Ολυμπιακό δανεικοί με οψιόν - "Αριστερό εξτρέμ με γκολ" (Vid)

του Γιώργου Κτενά
Δύο προτάσεις Καρεμπέ, 14.5 εκατομμύρια - Στον Ολυμπιακό δανεικοί με οψιόν - "Αριστερό εξτρέμ με γκολ" (Vid)

Δύο ποδοσφαιριστές έχει ξεχωρίσει ο Γάλλος από τη Ligue 1. Πρόκειται για δύο παίκτες μεγάλης αξίας, οι οποίοι όμως ψάχνουν ομάδα για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και πώς θα μπορούσαν να φορέσουν τα ερυθρόλευκα.

Δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από τη Γαλλία φαίνεται ότι συνεχίζουν να βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχει τόσο το όνομα του Ιμπραΐμ Σαλάχ, της Ρεν, στο ρεπορτάζ όσο και εκείνο του Λουίς Ενρίκε, της Μαρσέιγ - Αμφοτεροι είχαν συνδεθεί με τους Πειραιωτες και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στο Λιμάνι δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει την παρουσία και των Κριστιάν Καρεμπέ και Ζοσέ Ανιγκό, που έχουν άριστη γνώση τού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, πολύ περισσότερο τώρα που έχει ξηλωθεί και το ισπανικό αλλά και το πορτογαλικό μοντέλο που υπήρξαν νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Γιατί με την παρουσία τού Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο ρόλος του Καρεμπέ είναι, ξανά, αναβαθμισμένος. Σε αντίθεση με πριν, που παραλίγο να τον... εξαφανίσουν - Ειδικά το περασμένο καλοκαίρι.

Market value στα 6 εκατ. ευρώ - Γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού - 6,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του

O 22χρονος Βελγομαροκινός εξτρέμ Ι. Σαλάχ, έχει market value στα 5 εκατ. ευρώ  (είχε φτάσει μέχρι 6 εκατ!), έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2027 αλλά δεν είναι σούπερ απαραίτητος στη Ρεν - Πάντως φέτος πέτυχε γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού, στην Ευρώπη!

Τυπικά παίζει ως αριστερός εξτρέμ αλλά και δεύτερος επιθετικός, με τον Ολυμπιακό να τον έχει στη λίστα του (ανάμεσα σε άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, όπως η Λέστερ, η Τουλούζ, η Μπρεστ, η Φέγενορντ) για να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά - Ο Σαλάχ παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεύτερος επιθετικός.

Η Ρεν τον είχε αγοράσει τον Γενάρη του 2023 από την Γκενκ με 6,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται ένα ποσό κοντά σε αυτό που έδωσαν οι Γάλλοι πριν από 14-15 μήνες. Το sportdog επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, για να σχολιάσει την είδηση.

 

"Αριστερό εξτρέμ με δεξί πόδι - Επαφή με τα δίχτυα - Έτσι μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό"

"Ακραίος είναι κυρίως, από αριστερά παίζει και συγκλίνει με το δεξί. Είναι λίγο ψηλός για εξτρέμ αλλά εκεί παίζει, έχει κάποια στοιχεία αλλά κυρίως όταν έμπαινε αλλαγή ξεχώριζε", μας είπε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ήταν αμυντικά ελαφρύς, δεν βοηθούσε πολύ, αλλά έδινε την αίσθηση ότι είναι άνετος όταν έπαιζε, κάπως σνομπ με μια έννοια".

Δεν τον αποθάρρυνε το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός;

"Είχε επαφή με τα δίχτυα αν και έπαιζε κυρίως αλλαγή, γιατί έδειχνε ότι δεν είναι για βασικός. Αλλά όταν έμπαινε αλλαγή έλεγες ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει για τη Ρεν, δεν ήταν αδιάφορος".

Πόσο μπορεί να τον παραχωρήσει;

"Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι να πάρει τα λεφτα πίσω, δηλαδή 6,5 εκατ. ευρώ που είχε δώσει για να τον αποκτήσει. Αλλά τέτοιο ποσό είναι μεγάλο για τον Ολυμπιακό. Ίσως τον φέρει με άλλον τρόπο, με δανεισμό και οψιόν αγοράς για παράδειγμα".

"8 εκατ. ευρώ και παίζει δεξιά, αριστερά, επιθετικός - Ταχύτητα, έκρηξη, πατάει γερά - Ανερχόμενος"

Η περίπτωση του Λουίς Ενρίκε, Βραζιλιάνου εξτρέμ της Μαρσέιγ, που μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεύτερος επιθετικός, είναι διαφορετική.

Ο 22χρονος άσος είχε έρθει στη Μαρσέιγ τον Σεπτέμβρη του 2020 από την πατρίδα του, με κόστος μεταγραφής στα 8 εκατ. ευρώ, και παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε επιστρέψει στη Βραζιλία, για τη Μποταφόγκο, με τη μορφή δανεισμού αλλά υπάρχει νέο παράθυρο για τον δανεισμό του τώρα.

Το κορμί του είναι εξαιρετικό για ποδόσφαιρο, παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ (με ανάποδο πόδι για να κάνει διεισδύσεις) αλλά και δεξιά και ως επιθετικός, μια λύση δηλαδή που θυμίζει πολύ τη θέση που κινείται ο Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό.

Ο Μιχάλης Σινάκος σχολίασε για τη δική του περίπτωση: "Τον είχε πάρει η Μαρσέιγ πριν από κάποια χρόνια ως καλή λύση με 8 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής. Ακραίος είναι, παίζει και δεξιά αλλά και ως και φορ, γιατί δεν έβρισκαν τη θέση του. Τελικά τον είχε στείλει δανεικό στη Βραζιλία, αλλά και οι αριθμοί του δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί".

Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει το βήμα στη Γαλλία, να καθιερωθεί;

"Είχε καλές προδιαγραφές αλλά δεν έχει βγει ακόμα. Έχει ταχύτητα, έχει έκρηξη, πατάει γερά, αλλά όταν είναι να πάρει την τελική απόφαση δεν είναι της προκοπής. Είναι ανερχόμενος βέβαια, καθώς είχε έρθει 19 ετών και τώρα είναι 22. Στη Μαρσέιγ τού έδωσαν χρόνο αλλά δεν φαίνεται ότι κατάφερε να προσαρμοστεί".

"Τον έβαλε μπακ-χαφ -  Δανεικός με οψιόν στον Ολυμπιακό".

Με την επιστροφή του στη Μαρσέιγ, τέλη του 2023, τι έχει κάνει;

"Λόγω Κόπα Άφρικα και των απουσιών που υπάρχουν, έπαιξε σε κάποια ματς. Συνολικά έχει 10 παιχνίδια μέχρι στιγμής, από τις αρχές Γενάρη, σε πρωταθλημα και Κύπελλο".

Πώς μπορεί να έρθει στο Λιμάνι;

"Δανεικός με οψιόν αγοράς θα μπορούσε, γιατί τον είχε πάρει με 8 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς κάποια καλή σεζόν τι ποσό μπορεί να ζητήσει η Μαρσέιγ για να μην βγει πολύ χαμένη;".

Γιατί δεν έχει "βγει" στη Μαρσέιγ;

"Ο Ενρίκε μού δίνει την εντύπωση ότι κάτι καλό μπορεί να κάνει, γιατί έχει ωραία κορμοστασιά, καλό πατημα. Αλλά δεν του βγαίνουν πράγματα. Ίσως αγχώθηκε με τις απαιτήσεις της Μαρσέιγ, γιατί είχε έρθει πολύ μικρός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την... κλοπή της 10ετίας κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Κρούση για παίκτη του ΠΑΟΚ - Απάντηση Σαββίδη με 1.8 εκατ.!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags