Facebook Pixel ΠΑΟ - ΠΑΟΚ: Αγγλική ομάδα ήρθε για Ιωαννίδη, τρελάθηκε με Κουλιεράκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-02 19:49:00

Αγγλική ομάδα ήρθε για Ιωαννίδη, "τρελάθηκε" με Κουλιεράκη - Δίνουν μέχρι και 17 εκατ., τι ζητάει ο Σαββίδης!

GOALάρες by Εvaggelistis

Γιατί ανεβαίνει τόσο ψηλά η προσφορά και η... Σίτι. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει ποια είναι η ομάδα που εντυπωσιάστηκε την Κυριακή στη Λεωφόρο με τον νεαρό αμυντικό, αναλύει γιατί μπορεί να κινηθεί σοβαρά για την απόκτησή του και παρουσιάζει τις απαιτήσεις του Δικεφάλου.

Κόσμος και κοσμάκης από τις διεθνείς πιάτσες agents και scouts έκαναν ... παρέλαση την Κυριακή από την Λεωφόρο και την Opap Arena. Tα δυο ντέρμπι, Παναθηναικός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός αλλά και 14 (!) συγκεκριμένοι παίκτες, όπως οι Ιωαννίδης/Βαγιαννίδης/Τσέρι/ Ντραγκόφσκι/Κώτσιρας - Κουλιεράκης/Κωνσταντέλιας/Κοτάρσκι στο ένα και οι Λιβάι/Μουκουντί/Ρότα-Χέσε/Μασούρας/Φορτούνης/Κάρμο στο άλλο, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών ξένων ομάδων στις οποίες είτε έχουν προταθεί, είτε τους ενδιαφέρουν τα παραπάνω ονόματα. Αρκετοί μάλιστα σκάουτ παρακολούθησαν και τα δυο ντέρμπι...

Αν κάποιος στόχος ενθουσίασε καθολικά τα... πλήθη των ξένων σκάουτς, αυτός ήταν μόνο ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Για χάρη του πάντως έχει... ξετρελαθεί η Λέστερ, από τα γκράντε φαβορί για να επιστρέψει στην Premier League. Oι "Αλεπούδες" βρέθηκαν στη  Λεωφόρο βασικά για τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Κουλιεράκη ενώ ο απεσταλμένος σκάναρε και τον Γιώργο Βαγιαννίδη, που τους έχει προταθεί. Το scouting report όμως, για τον Κουλιεράκη ήταν σούπερ..

Η Λέστερ το καλοκαίρι θα χάσει τους δυο αριστεροπόδαρους στόπερ της. Τον συνομήλικο του "Κούλιε",Καλούμ Ντοιλ, που είναι δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι και τον 32χρονο διεθνή Δανό Βέστεργκαρντ, του οποίου τελειώνει το συμβόλαιο. Ψάχνει ,λοιπόν, από τώρα τουλάχιστον έναν αντικαταστάτη, αριστερό στόπερ δηλαδή, με την πολύ πιθανή συνθήκη πως τη ερχόμενη σεζόν θα είναι στη  μεγάλη κατηγορία. Εδώ ,λοιπόν, έρχεται και κολλάει ο Κουλιεράκης, ο οποίος ήδη έχει "fan club" στην Λέστερ. Την αγγλική ομάδα στην οποία έπαιξε ένας άλλος, πρώην, ΠΑΟΚτζής (παίκτης, αρχηγός και πρόεδρός του), ο Θοδωρής Ζαγοράκη! Μια συγκυρία που στο προσεχέε μέλλον κι αν προχωρήσει η υπόθεση, θα έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Αντικειμενικά αυτή την στιγμή στην Ευρώπη ο Κουλιεράκης είναι το πιο καυτό και δημοφιλές ελληνικό ποδοσφαιρική προϊόν ενόψει καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Υπερισχύει και του Ιωαννίδη ενώ ο Κωνσταντέλιας τους ακολουθεί τρίτος. Παίζει ρόλο πώς θεωρείται και η πιο εφικτή/ρεαλιστική περίπτωση από τους τρεις. Και λόγω θέσης και λόγω τιμολόγησης και λόγω... ετοιμότητας σε σχέση με την ηλικία του!

Ο 20χρονος Κουλιεράκης έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Ιβάν Σαββίδης δεν συζητούσε καν για εφταψήφια ποσά. Ουσιαστικά οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ θα είναι plus 10.00.000 ευρώ, με συνεχώς αυξητικές τάσεις αφού η ομάδα είναι στους 8 του  conference league. Ποιος μας λέει, λοιπόν, ότι ο Κρητικός στόπερ δεν θα κάνει ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι για... φίλημα, όπως στη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που θα απογειώσει την αξία αλλά και τη ζήτησή του; Δεν συζητάμε βεβαίως για την περίπτωση που ο ΠΑΟΚ με βασικό και μπροστάρη στην άμυνα του τον Κουλιεράκη φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης... Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και τα 17 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μην ικανοποιούν τον Σαββίδη!!!

Γιατί κάναμε focus στο παραπάνω ποσό; Γιατί η Λέστερ, η οποία δεδομένα έχει στην λίστα της τον Κουλιεράκη (πάντα στην προοπτική της συμμετοχής της τη σεζόν 2024-25 στην  Premier League) κάλλιστα μπορεί να ξοδέψει από 12 μέχρι 17.000.000 ευρώ σε transfer fee για τον άσο του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας! Με 17 εκατομμύρια αγόρασε πριν από 14 μήνες τον Αυστραλό στόπερ Χάρι Σούταρ και το ίδιο ποσό δαπάνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 για την αγορά του Βέλγου σέντερ μπακ Φαές. Και οι δυο όμως, είναι δεξιοπόδαροι, δεν παίζουν ως αριστεροί στόπερ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την... κλοπή της 10ετίας κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Κρούση για παίκτη του ΠΑΟΚ - Απάντηση Σαββίδη με 1.8 εκατ.!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags