Facebook Pixel Η αναγέννηση παίκτη του ΠΑΟΚ έχει... απαντήσεις!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-04 06:45:00

Η αναγέννηση παίκτη του ΠΑΟΚ έχει... απαντήσεις! Θυμίζει προηγούμενες σεζόν - Άλλαξε τα πάντα

Sportdog Team
Η αναγέννηση παίκτη του ΠΑΟΚ έχει... απαντήσεις! Θυμίζει προηγούμενες σεζόν - Άλλαξε τα πάντα

Καταλυτικός είναι ο ρόλος ξένου παίκτη του Δικεφάλου του Βορρά με την εικόνα του και τις εμφανίσεις του να βοηθάνε στο μέγιστο το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

ΠΑΟΚ: Ο Τόμας Μουργκ διανύει μια εξαιρετική σεζόν τη φετινή χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μετά από τρεις μέτριες χρονιές και με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός φαίνεται πως βρήκε τον ρόλο του και θυμίζει τον παίκτη που έλαμψε στη Ραπίντ Βιέννης και «ανάγκασε» τον Δικέφαλο να βγάλει από τα ταμεία του 2 εκατ.ευρώ για να τον αποκτήσει.

Για πολλούς ήταν ο αντί-Πέλκας. Αυτό όμως δεν ίσχυε τότε αλλά ούτε και τώρα, καθώς ο Αυστριακός δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Έλληνα. Ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ έχει φτάσει τις 121 συμμετοχές με 18 γκολ και 10 ασίστ, παίζοντας κυρίως με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, λιγότερο με τον Πάμπλο Γκαρσία και ελάχιστα με τον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Τόμας Μουργκ μετά από δύο χρονιές σχεδόν παραγκωνισμένος, έφτασε μέχρι την πόρτα της εξόδου. Μετά από συζήτηση με τον Λουτσέσκου, φέτος παίζει στην κανονική του θέση, πίσω από τον επιθετικό, και έχει τρομερή αποτελεσματικότητα. Μετράει 9 γκολ και 4 ασίστ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τα καλύτερα νούμερά του να είναι στη Σούπερ Λιγκ.

Με αυτή την επίδοση, ο 29χρονος Αυστριακός πλησιάζει να κάνει νούμερα καριέρας σε όλους τους τομείς. Αρχικά για πρώτη φορά στην καριέρα του φτάνει τις 40 συμμετοχές. Έχει παίξει 25 φορές σε αγώνα πρωταθλήματος (2 πλέι οφ), σε 5 παιχνίδια Κυπέλλου και 10 φορές σε ευρωπαϊκούς αγώνες (4 στα προκριματικά). Μάλιστα ο Μουργκ έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει κι άλλο αυτό το νούμερο, καθώς θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε τουλάχιστον 10 παιχνίδια ακόμη (8 πλέι οφ, 2 Ευρώπη). Η καλύτερη χρονιά του από άποψη συμμετοχών πριν τη φετινή, ήταν τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα της Ραπίντ που είχε 38 συμμετοχές (33 πρωτάθλημα, 5 Κύπελλο).

Η δεύτερη κατηγορία που πλησιάζει τη σεζόν 2017-2018 που ήταν στη Ραπίντ, είναι τα γκολ. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει φέτος 9 γκολ (8 πρωτάθλημα, 1 Ευρώπη) ενώ τότε με την ομάδα της Βιέννης είχε πετύχει 11 γκολ (10 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο). Όπως φαίνεται, ο Μουργκ θα ξεπεράσει και σε αυτή την κατηγορία το νούμερο προ εξαετίας και θα κάνει νέο ρεκόρ, αν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο ήταν στη Σούπερ Λιγκ 1 μέχρι τον Γενάρη καθώς έκτοτε έχει σιγήσει. Μάλιστα τη φετινή χρονιά έχει μέσο όρο ένα σουτ στο παιχνίδι και 0,5 σουτ στην εστία ενώ με τη φανέλα της Ραπίντ εκείνη την τρομερή χρονιά είχε 2 σουτ ανά ματς και 0,7 σουτ στην εστία.

Η τρίτη κατηγορία που ο Μουργκ τα πάει καλά και πλησιάζει τη σεζόν 2019-2020, είναι οι ασίστ, αν και χρειάζεται μερικές ακόμη. Ο Αυστριακός έχει φέτος 4 και όλες είναι στο πρωτάθλημα, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στην αυστριακή Μπουντεγλίγκα είχε 9 (6 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο). Μάλιστα σε μια επιμέρους κατηγορία των πασών, ο 29χρονος μετράει 23,9 μέσο όρο (88%) ακρίβεια στις πάσες του ενώ με τη Ραπίντ είχε 25,3 μέσο όρο (75%).

Η τελική ευθεία είναι μπροστά μας, με δύο γεμάτους μήνες από μπάλα και συνεχόμενα ντέρμπι και δύο (τουλάχιστον) ευρωπαϊκά ματς, και ο Μουργκ έχει τη δυνατότητα να κάνει τριπλό ρεκόρ καριέρας.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που φεύγει από τον ΠΑΟ - Η εντολή Τερίμ σε Αλαφούζο, ο Νο1 στόχος και ο πρώην του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags