Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν ακούει κανέναν ο Τερίμ, με… τρέλες μέχρι τέλους!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 23:42:00

Δεν ακούει κανέναν ο Τερίμ, με… τρέλες μέχρι τέλους - Ηγέτης ο Ιωαννίδης - Έχασε την ευκαιρία ο… αόρατος!

του Νίκου Στεργίου

Ο ακούραστος Μπακασέτας και η δικαίωση με τις αλλαγές. Ο Τούρκος προπονητής για ακόμα ένα παιχνίδι επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις, ωστόσο οι παίκτες του τον δικαίωσαν απόλυτα. Οι δύο Έλληνες που κάνουν τη διαφορά και ποιοι βγαίνουν εκτός 11αδας στο επόμενο ματς.

Αυτός ναι, ήταν Παναθηναϊκός! Όχι επειδή τρέλανε κόσμο με την απόδοσή του αλλά γιατί έβγαλε "καρυδάτη" αντίδραση για το "ναυάγιο" κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και για το τραγικό ξεκίνημα απέναντι στην ΑΕΚ. Για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ντέρμπι οι Πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν από πάρα πολύ νωρίς. Πάλι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε παρόμοιο χρονικό σημείο, μόνο που αυτή τη φορά η αντεπίθεση είχε και συνέχεια. Χάρη στο πείσμα του Ιωαννίδη μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς και εν συνεχεία να απειληθούν ελάχιστα από την ΑΕΚ, φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους. Ένας κανονικός Παναθηναϊκός δηλαδή, μία ομάδα όπως θέλουν να τη βλέπουν οι οπαδοί της, ειδικά εντός έδρας!

Η ανατροπή φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του ασύλληπτου Φώτη Ιωαννίδη. Με τον Έλληνα διεθνή να κάνει φανταστικό ματς, να μη σταματά να τρέχει και να είναι αυτός που έκλεψε την μπάλα δύο φορές από τον Μουκουντί δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τα γκολ του Τριφυλλιού. Ο βασικός σέντερ του Παναθηναϊκού έχει επιστρέψει στα γνώριμα στάνταρ του την πιο κατάλληλη στιγμή και αποτελεί πλέον τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της ομάδας του Τερίμ.

Ασταμάτητος ο Ιωαννίδης, αλλά βιονικός και ο Μπακασέτας, που για ακόμα ένα ματς έκανε κατάθεση ψυχής. Μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από βεβαρυμμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, με αποκορύφωμα τα 120 λεπτά που έπαιξε στο Γεωργία - Ελλάδα. Κι όμως ο Τερίμ δεν τον έβγαλε από την ενδεκάδα σε δύο ντέρμπι, με τον "Μπάκα" να τον δικαιώνει με γκολ κόντρα στην ΑΕΚ (σκόραρε δύο φορές, έστω και αν μέτρησε μόνο το ένα) και αδιάκοπο τρέξιμο, προτού αποχωρήσει αποκαμωμένος στο 88'.

 

Ο Τερίμ ρίσκαρε για ακόμα μία φορά, καθώς καθυστέρησε τις αλλαγές του. Ο Αλμέιδα έβαλε 4 φρέσκους παίκτες μαζί στο 57', ο Τούρκος προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 61', αλλά στη συνέχεια κράτησε τις υπόλοιπες που του αναλογούσαν έως το 80'. Θα μπορούσε να το πληρώσει αυτό το Τριφύλλι, αφού οι Κιτρινόμαυροι έμοιαζαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις, γεγονός που τους επέτρεψε να παίρνουν συνεχώς μέτρα στο γήπεδο.

Για καλή "τύχη" του Παναθηναϊκού, τα αμυντικά χαφ (Αράο, Τσέριν) και οι στόπερ του (Ακαϊντίν, Γεντβάι) άντεξαν και δεν άφησαν την ΑΕΚ να τους "καταπιεί" παρά την κατοχή μπάλας που είχε. Αν και ξένισε πολλούς η απόφαση του Τερίμ να ξεκινήσει τον Ακαϊντίν, ο Τούρκος στόπερ τα πήγε μια χαρά απέναντι στον Γκαρσία. Πάντως, το αυτί του έμπειρου τεχνικού δεν... ιδρώνει. Άκουσε πολλά για την ενδεκάδα που παρέταξε με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει σε εκπλήξεις στο επόμενο ματς. Μάλλον δεν υπήρχε κανείς που να περίμενε να δει Ακαϊντίν, Χουάνκαρ και Βέρμπιτς στην ενδεκάδα, όμως αυτό είναι ήταν ο Τερίμ και δεν θα αλλάξει τώρα. Με τις... τρέλες του θα πάει μέχρι τέλους και η ιστορία θα κρίνει το αν θα δικαιωθεί!

Ο Βέρμπιτς πάντως δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία καθώς παρέμεινε "αόρατος" όσο αγωνίστηκε, με τον Μαντσίνι να μπαίνει στη θέση του και να είναι σαφώς πιο δραστήριος. Επίσης ο Χουάνκαρ αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο της άμυνας και η λογική λέει πως ο Τερίμ θα προτιμήσει τον Μλαντένοβιτς για βασικό στα κρίσιμα ματς που έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσπέρασε ΑΕΚ, έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ! Φιλί... ζωής για ΠΑΟ, ελπίζει ο Ολυμπιακός - Τελικός στη Φιλαδέλφεια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags