Facebook Pixel Φώτης Ιωαννίδης: Ο Μελισσανίδης "έκοψε" τον Ιωαννίδη στην ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-05 16:23:00

Ο Μελισσανίδης "έκοψε" τον Ιωαννίδη στην ΑΕΚ - Πώς τον έχασε ο Ολυμπιακός, τον είχε ξεχωρίσει ο Λουτσέσκου!

του Νίκου Στεργίου

"Δεν υπάρχει σε άλλη ελληνική ομάδα τέτοιος παίκτης", δηλώνει προπονητής που τον έζησε από μικρό και είχε ξεχωρίσει το ταλέντο του. Πώς κατέληξε όμως στο Τριφύλλι, γιατί τον απέρριψαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ

Εξαιρετική είναι η σεζόν που διανύει με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού ο Φώτης Ιωαννιδης, με 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 7 ασίστ (συνολικά, δηλαδ, συμμετέχει σε 28 γκολ των πρΠράσινων μέχρι στιγμής!), γεγονός που έχει ανοίξει την όρεξη στις ομάδες τού εξωτερικού για την περίπτωση του.

Γιατι ο Φώτης βρίσκεται σε άριστη ηλικία, δεν πρόκειται να χάσει ξανά τη θεση τού βασικού στον Παναθηναϊκό (θυμίζουμε, βέβαια, ότι στην αρχή της σεζόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στο αρχικό σχήμα τον Σπόραρ), ενώ και η παρουσία του με την Εθνική ομάδα έχει εκτοξεύσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το market value έχει σκαρφαλώσει στα 10 εκατ. ευρώ (αν και λίγο καιρό πριν ήταν κάτω από τα μισά!), ενώ αναμένεται άμεσα να πάρει κι άλλη άνοδο. Όλα αυτά όταν από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Αλαφούζος δεν θέλει να ακούει για πρόταση παραχώρησης κάτω από τα 20 εκατ. ευρω, αν αποφασίσει να τον παραχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι...

Όλα αυτά είναι δεδομένα και, λίγο-πολύ, τα γνωρίζουν όλοι. Αυτό που είδαμε πρόσφατα ως ρεπορτάζ-αποκάλυψη ήρθε κάπως να ταράξει τα νερά, δηλαδη ότι το διάστημα που ο Ίλια Ίβιτς ήταν στην ΑΕΚ και ο Φώτης Ιωαννίδης στον Λεβαδειακό, είχε προτείνει την περίπτωσή του νεαρού, τότε, επιθετικού στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που όμως τον είχε απορρίψει, όπως είχε απορρίψει και τον Τάσο Δουβίκα. Μόνο με τον  Γιακουμάκη είχε δεχτεί να προχωρήσει, αν και ο Έλληνας άσος δεν είχε καταφέρει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην Ένωση.

Δεν ήταν μόνο αυτή η ομάδα, η ΑΕΚ δηλαδή, που είχε δείξει ενδιαφέρον πριν από τον Παναθηναϊκό για τον Ιωαννίδη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να υπάρχει μια καλύτερη ροη.

Ο πατέρας του πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό - Έφτασε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου - Αυτή την ομάδα υποστήριζε μικρός

Μπαμπάς του Φώτη είναι ο Βασίλης Ιωαννίδης, παλαίμαχος αμυντικος που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στην καριέρα του, κι αυτός είναι ο λόγος που είχε βρεθεί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού - Συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Στην αρχή ως στόπερ και, στη συνέχεια, με μετάθεση στη γραμμή κρούσης.

Όμως στα δοκιμαστικά στου Ρέντη δεν είχε αξιολογηθεί σωστά η περίπτωσή του, με αποτέλεσμα να μεταπηδήσει στον Λεβαδειακό και να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Β΄ Εθνική - Για αυτό και έγινε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες (U18, U19, U21), πριν περάσει την πόρτα και της Ανδρών.  Κι εδώ είναι που αρχίζει το ενδιαφέρον, γιατί δεν ήταν μόνο η ΑΕΚ (ο Ίλια Ίβιτς δηλαδή) που ζαχάρωναν την περίπτωσή του, αλλά και ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μάλιστα, που είναι αλεπού των πάγκων, ήθελε να προχωρήσει η περίπτωση του και να έρθει στη Θεσσαλονίκη τη σεζόν που είχε κατακτήσει το νταμπλ, αλλά το καλοκαίρι εκείνο είχε αποχωρήσει από την ομάδα και το θέμα τού Ιωαννίδη είχε μείνει πίσω! Με αποτέλεσμα στις 10 Αυγούστου του 2020 να ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό τού Γιάννη Αλαφούζου, που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιάννη Κομπότη. 

Να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα; Όταν είχε διαρρεύσει η φωτογραφία τού μικρού Φώτη δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, από την εποχή της συμμετοχής του στις ακαδημίες του Ολυμπιακου, είχαν σπεύσει όλοι να πουν ότι ο Ιωαννίδης μικρός υποστήριζε τους Πειραιωτες. Λόγω και της καριέρας του πατέρα του στο Λιμάνι. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο μικρός Φώτης ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ, λόγω και της καταγωγής του από τη Β. Ελλάδα (Κομοτηνή), άσχετα αν αυτά τα πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να έχουν θέση.

Τα 20+ εκατ. ευρω που έκαναν φτερά - Ο επιθετικός που δεν σκοράρει ούτε με πέναλτι - Η "οδηγία" τού Φαράντου στον Παναθηναϊκό

Ο Φώτης, λοιπόν, έφτασε πολύ κοντά στην ΑΕΚ, αλλά δεν υπέγραψε ποτέ συμβόλαιο, με αποτέλεσμα τωρα η ομάδα να χάνει τα 20+ εκατ. ευρώ που θεωρεί η μανατζερική πιάτσα ότι μπορεί να πωληθεί. Χρήματα ανάλογα της αξίας τού Λιβάι Γκαρσία δηλαδη, πέρα από τα προφανή αγωνιστικά οφέλη που θα είχε η ομάδα από την παρουσία του Φώτη στο ρόστερ της.

Για τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι αντίστοιχο. Που ψάχνει για να βρει έναν αποδοτικό επιθετικό από την εποχή που έφυγε από την ομάδα ο Πρίγιοβιτς και ακόμα δεν το έχει καταφέρει - Φέτος μάλιστα, με τον Σαμάτα στην κορυφή τής γραμμής κρούσης, βλέπει τον επιθετικό να μην μπορεί να βάλει γκολ ούτε από το σημείο του πέναλτι.

Για να κλείσουμε δύο λόγια από τον Δημήτρη Φαράντο στο sportdog, που έχει διατελέσει προπονητής, γενικός αρχηγός και τεχνικός διευθυντής στον Λεβαδειακό, και γνωρίζει άριστα τον Φώτη Ιωαννίδη.

"Είναι από τα καλύτερα ταλέντα που έχει η Ελλάδα στη θέση του. Αν ψάξουμε όλες τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, μόνο στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Ιωαννίδης. Νεαρός, Έλληνας, που έχει προοπτική. Ο Ιωαννίδης έχει αυτό το πλεονέκτημα, ότι παίζει στον Παναθηναϊκό, και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του για αυτό. Ανταποκρίνεται πολύ καλά", ανέφερε αρχικά ο Δ. Φαράντος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι επιθετικός πρώτης γραμμής στον Παναθηναϊκό, βασικός, και αυτό που χρειαζόταν περισσότερο από όλα ήταν έναν παίκτη με τελική πάσα. Τώρα υπάρχει ο Μπακασέτας. Είναι δουλευταράς, πιστεύω ότι θα έχει καλή εξέλιξη. Αρκεί να μην έχει τραυματισμούς. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρχει που μπορεί να τον σταματήσει».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος με Τερίμ ξένος του Παναθηναϊκού - Του είπε δημόσια πολλά... πιπεράτα και τον "εξαφάνισε" με ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags