Facebook Pixel ΑΕΚ: Οι 3+1 μεταγραφές - Δύο Έλληνες και παίκτης του Άρη - Τέλος ο Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 10:00:00

Οι 3+1 πρώτες μεταγραφές της ΑΕΚ - Δύο Έλληνες, παίκτης του Άρη και... χαφάρα - "Τέλος" ο Αραούχο!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Τι ζήτησε ο Αλμέιδα, ο ρόλος Μελισσανίδη με "Τσινο". Το Sportdog.gr αποκαλύπτει ποιος είναι ο σχεδιασμός στην Ένωση για την επόμενη σεζόν, αλλά και τα πέντε ονόματα που εξετάζονται ενόψει καλοκαιριού. Ποιοι άλλοι θα φύγουν μαζί με τον Αργεντινό;

Ανεξαρτήτως του αν η ομάδα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ή όχι, στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως η ρότα που έχει πάρει ο σύλλογος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Βρήκαν προπονητή που η διοίκηση εμπιστεύεται τυφλά, ενώ έχουν φτιάξει έναν εξαιρετικό κορμό ρόστερ, που με λίγες στοχευμένες προσθαφαιρέσεις μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατό την επόμενη σεζόν.

Αποτελεί... κοινό μυστικό πως ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, γι' αυτό και οι Κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για την απόκτηση δεξιού μπακ. Το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ "παίζει" δυνατά εδώ και καιρό, με τον διεθνή Έλληνα μπακ να θεωρείται ως η πρωταρχική επιλογή των Κιτρινόμαυρων, ώστε να ενισχύσουν και τον ελληνικό κορμό τους. Το timing θεωρείται ιδανικό, μιάς και το συμβόλαιο του Μπάλντοκ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, την ώρα που η ομάδα του πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό από την Premier League στην Championship.



Μία ακόμα περίπτωση που εξετάζεται είναι αυτή του Μόουζες Οντουμπάτζο. Ο αμυντικός του Άρη αρέσει στους Κιτρινόμαυρους, όντας σταθερά ένας από τους καλύτερους μπακ στη Super League την τελευταία διετία. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον Άρη έως το καλοκαίρι του 2025, άρα οι Θεσσαλονικείς πρέπει είτε να τον ανανεώσουν είτε να "ψαχτούν" για πώληση, εφόσον δεν θέλουν να ρισκάρουν τον χάσουν ως ελεύθερο το νέο έτος.



Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο η αναζήτηση αριστερού μπακ, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να αποτελεί τον μεγάλο στόχο της ΑΕΚ. Όπως σας ενημέρωσε πρόσφατα το Sportdog με σχετικό ρεπορτάζ, η Ένωση τα δίνει όλα για τον Έλληνα άσο, στον οποίο κατέθεσε δελεαστικότατη προσφορά τον Μάρτιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση πρότασης, που περιλαμβάνει αποδοχές ύψους 1.100.000 ευρώ ετησίως στον Γιαννούλη για την επόμενη τετραετία! Του δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο τον θέλουν και πλέον η... μπάλα βρίσκεται στην πλευρά του παίκτη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα ή να συνεχίσει στο εξωτερικό (σ.σ. το συμβόλαιό του με τη Νόριτς ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι).



Κατά τα άλλα, πληροφορίες αναφέρουν πως ένα σημαντικό κομμάτι του μεταγραφικού μπάτζετ θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου από το "πάνω ράφι" και το ρεπορτάζ του Sportdog.gr αναφέρει πως πολύ ψηλά στη λίστα του Ματίας Αλμέιδα είναι ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, ενώ υπό προϋποθέσεις εξετάζεται και ο Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού!


Αλλαγές στην επίθεση, τέλος εποχής για Αραούχο

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων, όλα δείχνουν πως ο Σέρχιο Αραούχο θα αποτελέσει παρελθόν μετά από μία πολύ σπουδαία πορεία, που του έχει εξασφαλίσει εγγυημένη θέση στο πάνθεον της ιστορίας της ΑΕΚ. Το "χάσμα" που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είναι τέτοιο που δύσκολα θα γεφυρωθεί. Με δεδομένο ότι ο "Τσίνο" δεν βρίσκεται εδώ και καιρό στις βασικές επιλογές του Αλμέιδα σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι σαφές πως η Ένωση προετοιμάζεται για τη... μετά Αραούχο εποχή, μαθαίνοντας να παίζει χωρίς αυτόν.

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί στη μανατζερική "πιάτσα", μόνο μία συνάντηση μεταξύ του Αραούχο και του Δημήτρη Μελισσανίδη θα μπορούσε να φέρει την απόλυτη ανατροπή δεδομένων. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να συμβεί. Τουλάχιστον από την πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση, αφού δεν επιθυμεί να εμπλακεί προσωπικά στο ζήτημα ρισκάροντας να χαλάσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας.

Πέραν του Αραούχο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως την κιτρινόμαυρη φανέλα δεν θα συνεχίσει να φορά ούτε ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει καταφέρει ποτέ επί Αλμέιδα να βρει σταθερό ρόλο στο ροτέισον.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Χουάνγκ για μεγάλη ελληνική ομάδα - Νο1 στόχος το καλοκαίρι - "Δεύτερες σκέψεις" για Καμαρά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags