Facebook Pixel Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό"
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 14:38:00

Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό" - Ονόματα... Ch. League στη λίστα!

Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό" - Ονόματα... Ch. League στη λίστα!

Η συμφωνία με τον κορυφαίο ατζέντη και η αύξηση μπάτζετ. Ασχέτως πώς θα κλείσει η φετινή χρονιά, με τίτλο ή χωρίς, στο Λιμάνι αποφάσισαν το καλοκαίρι για τρεις πολύ δυνατές μεταγραφές και την παραμονή του Κάρμο

Τον σχεδιασμό τής επόμενης ημέρας έχουν αρχίσει στον Ολυμπιακό, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια δημοσιοποίηση στο τι κάνει η ομάδα για να εκπονήσει το πλάνο με βάση το οποίο θα κινηθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά έφτασε στα αυτιά τού sportdog μια πληροφορία από την Αγγλία που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι ανοιχτή η γραμμή επικοινωνίας τού Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ζόρζε Μέντες - Τον Πορτογάλο χρυσοδάκτυλο ατζέντη, που βρίσκεται στην κορυφή τού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και, όπως είχε αποκαλύψει μέσω του sportdog ο Ευάγγελος Μίχος.

Ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού, λοιπόν, διατηρεί άριστη σχέση και συνεργασία μαζί του - Κάπως έτσι, άλλωστε, είχε φτάσει τον περασμένο χειμώνα στο Λιμάνι ο Ζέλσον Μάρτινς (που είναι πελάτης του) από τη Μονακό (που διατηρεί την καλύτερη επικοινωνία με τη διοίκησή της). Για αυτό και όταν έψαξε προπονητή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρινάκης, κατέληξε στον Νούνο Εσπίριτο που είναι πελάτης του Μέντες.

Τι μάθαμε, λοιπόν, από το Νησί; Ότι ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Πορτογάλο α) Να φέρει έναν παίκτη τοπ επιπέδου σε άμυνα, χαφ και επίθεση, β) Να μείνει ο Κάρμο στον Ολυμπιακό! Προσέξετε: Όχι να βοηθήσει σε κάποια μεγάλη πώληση, σε μια εποχή μάλιστα που η ομάδα όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει την πιθανότητα να διεκδικήσει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά να φέρει παίκτες αξία στο Λιμάνι

Τα 17 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο - Το κόλπο που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός για την Πόρτο!

Θα το πιάσουμε ανάποδα και θα αρχίσουμε από τον Κάρμο: Τον περασμένο χειμώνα είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο και το ρεπορτάζ ανέφερε διάφορα ποσά ως ρήτρα για να αποκτηθεί το προσεχές καλοκαίρι. Η αλήθεια (πρέπει να) βρίσκεται στα 17 εκατ. ευρώ, καθώς η Πόρτο είχε δώσει 20,3 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2022 - Μπορεί οι Πορτογάλοι, γενικά, να δίνουν χρήματα για να αγοράσουν ποδοσφαιριστές, αλλά πολύ σπάνια τα δίνουν εσωτερικά στην Πορτογαλία, σε άλλες ομάδες του πρωταθλήματος δηλαδή. Αλλά τον Κάρμο τον είχαν πιστέψει. Και τα έσκασαν στη Μπράγκα.

Λίγο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να είναι βασικός, λίγο το γεγονός ότι έχει κάκιστες σχέσεις με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (-που είναι, επίσης, πελάτης του Μέντες!), τον περασμένη Γενάρη είχε έρθει στον Ολυμπιακό. Που ναι μεν θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει 17 εκατ. ευρώ για να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή - Καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να το κάνει.

Ποιο ποσό θα μπορούσε να δώσει; Λίγο πάνω από τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για τον Μπιέλ, δηλαδή 6+ εκατ. ευρώ, συν κάποια μπόνους για αριθμό συμμετοχών κ.λπ. - Τυπικά, δηλαδή, να ανέβει συνολικά το ποσό στα 7, 7,5, 8 εκατ. ευρώ. Αλλά για το 50% του παίκτη! Γιατί θα μπορούσαν να το δεχτούν αυτό στην Πόρτο; Γιατί στο Λιμάνι ο Κάρμο θα είναι βασικός, θα παίζει στην Ευρώπη (και τώρα παίζει στα προημιτελικά τού Conference League!). Άρα δεν αποκλείεται να προκύψει μια μεγαλύτερη πρόταση για την παραχώρησή του μέσα στα επόμενα χρόνια (είναι μόλις 24 ετών άλλωστε!) και, τελικά, να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Από πού θα μπορούσε να έρθει μεγαλύτερη πρόταση; Από την Αγγλία, για παράδειγμα, που και ο Μέντες κινεί νήματα (Γουλβς), αλλά και ο Μαρινάκης μπορεί να δώσει ποσά μέσω της Νότιγχαμ. Και έτσι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Στο τέλος της γραφής, για αυτό ζήτησε τη βοήθεια του Πορτογάλου μάνατζερ ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού... 

Στόπερ, χαφ και εξτρέμ που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην Ελλάδα το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό;

Έναν παίκτη τοπ επιπέδου σε κάθε θέση ζήτησε ο Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό. Όχι απαραίτητα για να τον αγοράσει άμεσα. Αλλά για να έρθει και να παίξει στο Λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι. Με βάση την εξίσωση Μέντες-Γουλβς-Βαλένθια-Μονακό-Μπενφίκα, δηλαδή παίκτες που ανήκουν στο γραφείο τού Ζόρζε και αγωνίζονται σε κάποιοια από αυτές τις ομάδες, και θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν (όχι με market value στα 50 εκατ. ευρώ δηλαδή), παρουσιάζουμε μια σχετική λίστα.

Οι εφικτοί

Τιερί Κορέια: Δεξιός μπακ, ανήκει στη Βαλένθια, παίζει αλλά όχι όσο θα ήθελε.  Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, market value στα 6 εκατ. ευρώ, μπορεί να στείλει τον Ροντινέι στον πάγκο.

Ματ Ντόερτι: Ιρλανδός, 32 ετών, με καριέρα σε Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης, πήγε το καλοκαίρι του 2023 στη Γουλβς (με συμβόλαιο μέχρι το 2026), αλλά δεν πολυπαίζει.

Νικολάς Οταμέντι: Βράχος στην άμυνα της Μπενφίκα, με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά είναι πια 36 ετών. Φέτος είναι βασικός, αλλά οι Πορτογάλοι δεν συνηθίζουν να το τραβάνε πολύ σε αυτές τις ηλικίες. Είναι η επιτομή του στόπερ-δασκάλου στην άμυνα που ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Οι ανέφτικοι (αλλά...)!

Τζιοβάνι Ρέινα: Διεθνής Αμερικανός επιθετικός χαφ, 21 ετών, ανήκει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και έχει market value στα 20 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 41 εκατ. ευρώ!) και φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Γιατί να μην έρθει και στον Ολυμπιακό, ξανά με δανεισμό, αν έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής;

Αντρέ Σίλβα: Το όνομά του είχε συνδεθεί και παλιότερα με τον Ολυμπιακό, το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Επιθετικός από το πάνω ράφι, με 7,5 εκατ. ευρώ market value. Τυπικά δεν έρχεται. Αλλά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ζήτησε τη βοήθεια του Μέντες ο Μαρινάκης.

Γκονζάλο Γκέντες: Διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ, 27 ετών, με market value στα 18 εκατ. ευρώ. Δεν έρχεται. Πάμε να δούμε, όμως, λίγο πιο προσκετικά: Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ γιατί στη Γουλβς (που τον είχε αγοράσει από τη Βαλένθια!) δεν τα είχε πάει καλά, αλλά και στην Ισπανία έπαιξε λίγο. Το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2027 - Θα ήταν απίθανο να έρθει στον Ολυμπιακό για να κάνει ένα ολικό restart στην καριέρα του;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ από Ελλάδα βρήκε ο Ολυμπιακός - "Μπάλα σε υψηλό επίπεδο, αμυντικός με γκολ" - Πρώην του ΠΑΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags