Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λάθος με Γιόβετιτς, φωνές Μεντιλίμπαρ σε Μάρτινς λόγω Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 20:20:00

Λάθος με Γιόβετιτς, κέρδος ο Άμπι - Φωνές Μεντιλίμπαρ σε Μάρτινς να γίνει… Φορτούνης - Είδηση για Μασούρα!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η... ψυχάρα Ελ Αραμπί και η απόφαση για Πασχαλάκη! Οι Πειραιώτες πέρασαν... αέρα από τη Λαμία και πλέον περιμένουν τη Φενέρ με άλλη ενδεκάδα. Ποιοι ξεχώρισαν στο παιχνίδι, τι ζητούσε ο Βάσκος από τον Πορτογάλο και ο νεαρός αμυντικός που κερδίζει πόντους

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στη Λαμία (1-5), καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ο Χοσέ Λουίς Μεντλίμπαρ μπόρεσε να ξεκουράσει και όσους βασικούς είχαν απομείνει στο χορτάρι από το ροτέισον που είχε κάνει.

Ο Βάσκος προπονητής είχε ζητήσει από τους τους παίκτες να βγάλουν από το μυαλό τους το παιχνίδι με τη Φενέρ την Πέμπτη και ο Στέφαν Γιόβετιτς τον άκουσε απόλυτα, καθώς έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο Μαυροβούνιος βρέθηκε σε εκπληκτική ημέρα (γενικά είναι σε καλή κατάσταση), καθώς όχι μόνο σκόραρε για το 1-0, αλλά ήταν μέσα και στα επόμενα γκολ. Η εικόνα του τον τελευταίο 1.5 μήνα δείχνει πόσο μεγάλο λάθος έκαναν οι Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ, οι οποίοι είτε δεν του έδιναν καθόλου χρόνου είτε τον χρησιμοποιούσαν λάθος. Ο Μεντιλίμπαρ έχει βρει το… κουμπί του και παίρνει το μέγιστο που μπορεί από αυτόν, με σύστημα βέβαια 4-4-2.

Ο έμπειρος κόουτς δείχνει να επιμένει σε αυτό το σύστημα, με τους δύο φορ και σίγουρα αυτό όπως έχουμε ξαναγράψει, θα επηρεάσει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, καθώς ασχέτως αν θα μείνει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και ο Στέφαν Γιόβετιτς, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν για έναν ακόμα… βαρβάτο φορ.

Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκάλεσε η χρησιμοποίηση του Γιώργου Μασούρα για όλο το 90λεπτο, καθώς δείχνει ότι δύσκολα θα τον ξεκινήσει την Πέμπτη με τη Φενέρ παρότι θα λείπει ο τιμωρημένος ο Ντάνιελ Ποντένσε, ενώ γάντια βασικού θα πάρει λογικά με τους Τούρκους ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός κίπερ βρέθηκε ξανά κάτω από  τα γκολπόστ του Ολυμπιακού, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και θα είναι έκπληξη αν ξαφνικά δούμε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη χωρίς ρυθμό, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικές εντυπώσεις ο νεαρός Νέλσον Άμπι (παρότι η Λαμία δεν πίεσε πολύ) που πήρε φανέλα βασικού στην άμυνα μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο μικρός είναι ένας πάρα πολύ δυνατός στόπερ, με ταχύτητα που σίγουρα έχει μέλλον, ειδικά αν αποκτήσει εμπειρία και δεν… τρώει τόσο εύκολα τις κάθετες μπαλιές.

Καλή εικόνα είχε ο Ζέλσον Μαρτίνς, που ξεκίνησε βασικός και ταλαιπώρησε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έδειξε πως ακόμα δεν είναι έτοιμος, ωστόσο είχε διάθεση και τρεξίματα, αλλά όχι καλά τελειώματα (έχασε ένα μοναδικό τετ α τετ, όπως συνέβη και με την ΑΕΚ). Τα… άκουσε πάντως και αρκετές φορές από τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος του ζητούσε να μην περιορίζεται στην γραμμή, να κινείται πιο πολύ σε ελεύθερο λόγο και να προσπαθήσει δηλαδή να κάνει ό,τι και ο Κώστας Φορτούνης.

ΥΓ. Τι παικταράς και τι ψυχάρα που είσαι ρε Ελ Αραμπί. Μπήκε στο φινάλε σε τελειωμένο ματς και έτρεχε μέχρι την άμυνα για να βοηθήσει, ενώ στο γκολ κάνει μαγική ενέργεια. ΜΑΓΙΚΗ!
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό" - Ονόματα... Ch. League στη λίστα! 
 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags