Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Καμπανάκι" για την προβλέψιμη ΑΕΚ- Ανησυχεί πια και ο Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 23:37:00

"Καμπανάκι" για την προβλέψιμη ΑΕΚ - Ανησυχεί πια και ο Αλμέιδα - Πρώτη φορά το κάνει αυτό στη Φιλαδέλφεια!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Καμπανάκι" για την προβλέψιμη ΑΕΚ - Ανησυχεί πια και ο Αλμέιδα - Πρώτη φορά το κάνει αυτό στη Φιλαδέλφεια!

Η επιμονή του Αργεντινού και το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του. Η Ένωση δεν έχασε το πρωτάθλημα, ωστόσο με την... αυτοκτονία απέναντι στον ΠΑΟΚ εξέπεμψε SOS. Ο προπονητής φαίνεται πως έχει πάρει τα μηνύματα, αλλά δεν αλλάζει τακτική...

Ήταν ένα ντέρμπι κορυφής... με τα όλα του, από αυτά που μας αρέσει να βλέπουμε σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών. Ήταν επίσης το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που η ΑΕΚ πετά στα σκουπίδια το προβάδισμα, αλλά και ένα μήνυμα του ΠΑΟΚ ότι θα το πάει μέχρι τέλους για να την εκθρονίσει. Μία εμφατική απάντηση του Δικεφάλου του Βορρά στην "κατάρα" της OPAP Arena και σε όσους πίστεψαν ότι θα γίνουν στο ίδιο έργο θεατές μετά το 2-0 της ΑΕΚ.

Η Ένωση βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ δίχως να είναι απαραίτητα καλύτερη από τον αντίπαλό της. Δύο στιγμές τής έδωσαν το προβάδισμα σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με δύο ομάδες καλά διαβασμένες, οι οποίες παρουσίασαν μεταξύ άλλων και έναν αρκετά παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού. Πίεσαν αμφότερες ψηλά από την αρχή, εστίασαν στην ένταση και στην ανάκτηση της μπάλας το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να βρουν τον αντίπαλο απροετοίμαστο, χτυπώντας στους ανοικτούς χώρους.

Υπήρξε αλληλοεξουδετέρωση έως το 30ό λεπτό, όταν μία φανταστική αντεπίθεση έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Παρά τις ενοχλήσεις που ένιωθε, ο Γκαρσία έσπασε εξαιρετικά την μπάλα στον Πινέδα, αυτός την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Γκατσίνοβιτς και ο Σέρβος επιτέλους "ξεκόλλησε", δείχνοντας στον παθιασμένο πανηγυρισμό του το πόσο ανάγκη είχε αυτό το γκολ μετά από μία σειρά... χαμηλών πτήσεων. Ο Γκατσίνοβιτς αποτέλεσε επί της ουσίας και τη μοναδική "έκπληξη" του Αλμέιδα στον Λουτσέσκου. Ο Αργεντινός τεχνικός τον τοποθέτησε πίσω από τον σέντερ αντί για αριστερά, επιλογή που σίγουρα του βγήκε. Όχι μόνο για την εξαιρετική κίνηση κρυφού φορ του "Γκάτσι" χωρίς την μπάλα στη φάση του γκολ, αλλά και επειδή οι Κιτρινόμαυρη τα πήγαν συνολικά πολύ καλύτερα με τον Πινέδα δίπλα στον Σιμάνσκι και όχι με δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα.

Το 2-0 ήρθε με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ και λάθος του Κοτάρσκι στο 49'. Θεωρητικά σε σημείο-κλειδί για το ματς, αφού  (υποτίθεται πως) έκοψε τα πόδια του ΠΑΟΚ με το "καλησπέρα" στο δεύτερο ημίχρονο. Κι όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να... αυτοκτονήσει για ακόμα μία φορά, όπως ακριβώς έκανε και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Λουτσέσκου βοήθησαν τον Δικέφαλο του Βορρά να γίνει πιο φρέσκος και επιθετικός, με τον Αλμέιδα να μην απαντά άμεσα στις κινήσεις του αντίπαλου προπονητή. Ο νεοεισλθών Ντεσπόντοφ δημιούργησε αναστάτωση και ξεκίνησε τη φάση για το 2-1 του Μπάμπα, αφού πρώτα προηγήθηκε η παντελής αδυναμία των Κιτρινόμαυρων να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους σε φάση διαρκείας. Δίχως να έχει κάνει άλλη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μείωσε σχετικά γρήγορα και βρέθηκε από το... πουθενά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος.

 


Η ΑΕΚ κατάφερε να μην επιτρέψει στους Θεσσαλονικείς να την "πνίξουν" μετά το γκολ της μείωσης. Κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό και δεν δέχθηκε ευκαιρίες σβήνοντας την ορμή του αντιπάλου, ακόμα και χωρίς να κάνει αλλαγές έως το 80' (σ.σ. ο Σιντιμπέ μπήκε αντί του καταπονημένου Ρότα). Βέβαια, το έκανε με τρόπο δεν συνηθίζει, ειδικά στην OPAP Arena. Η Ένωση τραβήχτηκε αρκετά πίσω και ως ένα βαθμό μπορούμε να πούμε πως επιχείρησε να παίξει "κλεφτοπόλεμο". Δείγμα του ότι ίσως ο Αλμέιδα αρχίζει να ανησυχεί για τις δυνάμεις της ομάδας του, βλέποντας τους παίκτες να "κλατάρουν" μετά το 60' σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο συνέβη με τον Ολυμπιακό παρά τη νίκη στο τέλος, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ δεν έβγαλε ούτε μία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με εξαίρεση τις καθυστερήσεις του ματς.

Το 2-2 ήρθε στο 89'  με τον πλέον απίστευτο τρόπο. Αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και νέο "τζάμπα" γκολ από τον πεσμένο στο χορτάρι Οζντόεφ. Με τον Βίντα να χάνει την κεφαλιά από τον Κουλιεράκη, τον Μάνταλο να βρίσκεται να μαρκάρει τον Οζντόεφ και τον Μουκουντί να μην προλαβαίνει να καλύψει. Κρίμα για τον Καμερουνέζο, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικός, δείχνοντας ανεπηρέαστος από τις γκέλες του στη Λεωφόρο.

Τίποτα δεν τελείωσε και εννοείται πως ο τίτλος μπορεί να καταλήξει εκ νέου σε κιτρινόμαυρα χέρια. Είναι όμως γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ο Αλμέιδα δεν αλλάζει το σύστημά του, αν και η Ένωση μοιάζει πλέον κάπως προβλέψιμη επιθετικά, με τους αντιπαλους προπονητές να την έχουν διαβάσει το παιχνίδι της. Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να βασίζει πολλά στην ένταση, η οποία πλέον δεν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, καθώς παίκτες-κλειδιά παρουσιάζονται κουρασμένοι στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων. Μία ομάδα που άπαξ και προηγούταν συνήθιζε να τελειώνει εύκολα τα ματς, πλέον μοιάζει ιδιαιτέρως ευάλωτη ακόμα και όταν εξασφαλίζει προβάδισμα δύο τερμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αρπάχτηκαν" Αλμέιδα-Λουτσέσκου στη λήξη του ντέρμπι - Άγριος καυγάς Μπάμπα με Βίντα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags