Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γι’ αυτό "αρπάχτηκαν" Αλμέιδα-Λουτσέσκου - Έξαλλος Ιωαννίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-08 13:30:00

Το είχε υποσχεθεί ο Λουτσέσκου σε... Αλμέιδα - Το φοβήθηκε η ΑΕΚ - Έξαλλος ο Ιωαννίδης με Μάντζιο (Vid)

του Γιώργου Θεοδωράκη

Ο λόγος που ο στράικερ του Τριφυλλιού πήρε "ανάποδες" στο ημίχρονο. Τι συνέβη με τον προπονητή των Κίτρινων, γιατί... αρπάχτηκαν οι δύο κόουτς στο ντέρμπι των Δικεφάλων και πώς ο Φατίχ Τερίμ προσπαθεί να κερδίσει τα αποδυτήρια.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική έγινε την Κυριακή στα πλέι οφ τής Σούπερ Λιγκ, τόσο στο παιχνίδι τής Νέας Φιλαδέλφειας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όσο και στο Βικελίδης, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό - Προφανώς το παιχνίδι τού Ολυμπιακού με την 5άρα στη Λαμία, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από νωρίς.

Στον Δικέφαλο έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τη Μπριζ, που "καθάρισε" με 3-1 το ντέρμπι με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο και περιμένει τους Θεσσαλονικείς, καθώς η πρόκριση θα φέρει την ομάδα στους "4" τού Conference League - Κι έπειτα τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι...

ΑΕΚ: Δεν είναι σε καλό φεγγάρι η Ένωση, δεν πατάει στο γήπεδο όπως πατούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Και φέρνουμε ένα παράδειγμα: Η κίτρινη κάρτα στο 84ο λεπτό στον Αθανασιάδη για καθυστέρηση, προδίδει αυτό ακριβώς: Καταλαβαίνουν ότι εναντίον του ΠΑΟΚ δεν παίζουν καλά και προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο. Γιατί δεν ελέγχουν το παιχνίδι. Άρα δεν πατούσαν καλά. Ο Αλμέιδα μάς έχει συνηθίσει να κυνηγάει κι άλλο γκολ στο γήπεδό του και όχι να "μαζεύεται" πίσω. Γιατί αυτό έκανε ο Αργεντινός τεχνικός, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το ματς, έβαλε αμυντικογενείς παίκτες στην 11άδα στις αλλαγές του. Φοβήθηκαν το αποτέλεσμα και το φοβήθηκαν γιατί η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Με αποτέλεσμα, τελικά, η ΑΕΚ να την πατήσει και να χάσει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της.

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Μόνο τυχαίος δεν ήταν και ο έντονος διάλογος που είχαν οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα μετά τη λήξη τού ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς οι δύο τους φάνηκε να τα λένε σε έντονο ύφος, με τα χέρια τους πιασμένα σφιχτά. Μια φορά ο Ρουμάνος δεν έχασε το παιχνίδι, πήρε σημαντικό βαθμό που τον διατήρησε στην κορυφή τού βαθμολογικού πίνακα, και ο Ραζβάν κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει πρόσφατα σε συνομιλητή του στη Θεσσαλονίκη: "Δεν πρόκειται να χάσω ξανά παιχνίδι φέτος με αντίπαλο τον Αλμέιδα". Το είπε και το έκανε.

 

ΤΕΡΙΜ: Έβαλε τον Σπόραρ στο παιχνίδι με τον Άρη, αν και δεν προερχόταν από καλά παιχνίδια, αλλά μπήκε ντοπαρισμένος από τον προπονητή, του είπε να μείνει κοντά στην περιοχή και να σουτάρει. Γενικά μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ υπήρξαν επαφές στο Κορωπί, για να βγάλει αντίδραση η ομάδα και να κερδίσουν ΑΕΚ και Άρη. Όπως και έγινε δηλαδή.

Ο Τούρκος προπονητής είναι ακριβώς το στιλ του τεχνικού που ποντάρει πολλά στην ψυχολογία, είναι και η δική του ψυχολογία στα ύψη σταθερά και αυτό προσπαθεί να περάσει και στους παίκτες. Ένα σταθερό και μόνιμο ντοπάρισμα, ένα σταθερό και μόνιμο group therapy, έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα πλέι οφ μέχρι στιγμής, από τους τέσσερις προπονητές των τεσσάρων μεγάλων ομάδων είναι, ίσως, ο καταλληλότερος για να παίξει το μίνι πρωτάθλημα στα πλέι οφ. 

Ο Φατίχ, άλλωστε, δεν είπε ψέματα στις δηλώσεις του. Παραδέχτηκε ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά, παρόλα αυτά πήρε τη νίκη. Κι αυτό είναι που μετράει. Σε Γαλατασαράι (κυρίως), Φιορεντίνα και Μίλαν ήταν απόλυτα αγαπητός. Γιατί; Επειδή ζητούσε το απλό στο γήπεδο, τη νίκη, με απλές κινήσεις - Άσχετα αν ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα στο βασικό σχήμα κ.λπ. Ο Τερίμ έχει δυνατό προσόν στο πώς να προσεγγίσει τους παίκτες, πώς να τους μιλήσει στα αποδυτήρια, πώς να τους αποσυμπιέσει αγωνιστικά χωρίς μπερδεμένα συστήματα και εξειδικευμένες απαιτήσεις, προκειμένου να κάνουν το απλό που πρέπει να κάνει κάθε μεγάλη ομάδα: Να μπαίνει στο γήπεδο με νοοτροπία και αποφασιστικότητα νικητή και να κερδίζει τα ματς.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Μια και είμαστε στον Παναθηναϊκό, ας πούμε δύο λόγια για το σκηνικό του Άκη Μάντζιου με τον Φώτη. Γιατί ο αρχηγός των Πράσινων, ακριβώς με την ιδιότητα του αρχηγού, πήγε να διαμαρτυρηθεί στο τέλος τού πρώτου ημιχρόνου προς τον διαιτητή. Τι ήθελε να του πει; Ότι ο Α. Μάντζιος (όπως και ο Γουγουλιάς από τον Άρη) διαρκώς έκανε νοήματα στον διαιτητή πως "βουτάει" για να κερδίσει πέναλτι. Κάπως έτσι άρχισε η σύρραξη. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Μάντζιος και Ιωαννίδης γνωρίζονται καλά, έχουν καλή σχέση, καθώς είχαν κοινή θητεία στον Λεβαδειακό. Για αυτό και δεν υπάρχει κάποια παρεξήγηση που δεν έχει λυθεί, ούτε κάτι που "κρατάει" ο ένας στον άλλον...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κανένα φάουλ στον Γκατσίνοβιτς! Τραγική διαιτησία στο Άρης-ΠΑΟ - Θα έκλεινε η Εθνική Οδός αν…" (ΒΙΝΤΕΟ) 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags