Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτός δεν είναι ο... Λιβάι Γκαρσία - Ανησυχία για την εικόνα του
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-08 16:28:00

Αυτός δεν είναι ο... Λιβάι Γκαρσία - Ανησυχία για την "απουσία" του από τα ντέρμπι

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτός δεν είναι ο... Λιβάι Γκαρσία - Ανησυχία για την "απουσία" του από τα ντέρμπι

Ο MVP της περσυνής σεζόν δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που τρόμαζε κάθε αντίπαλη άμυνα στην Ελλάδα!

Δικό της τρίποντο έχασε η ΑΕΚ στο ντέρμπι τής Νέας Φιλαδέλφειας με τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι η ομάδα είχε προηγηθεί με 2-0. Αλλά το σκορ δεν έφτανε για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, κάτι που θα έδινε στην Ένωση την ευκαιρία για να βρεθεί στην κορυφή τού βαθμολογικού πίνακα.

Οι Κιτρινόμαυροι είναι αλήθεια ότι δεν πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο το τελευταίο διάστημα και, ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι και ο Λιβάι Γκαρσία! Γιατί ο 26χρονος άσος κάνει πολύ συγκεκριμένες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο όταν παίζει, πέρα από το να σκοράρει, κι αυτό ακριβώς είναι που λείπει από τους Κιτρινόμαυρους: Όταν στη θέση τού Λιβάι μπαίνει ο Πόνσε, όπως έγινε εναντίον του ΠΑΟΚ, η ομάδα θα πρέπει να παίξει με άλλο στιλ.

Το ζήτημα είναι για ποιον λόγο, φέτος, είναι τόσο τακτικά στο απουσιολόγιο λόγω τραυματισμού, όπως έγινε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Ένας ακόμα φέτος, καθώς ο επιθετικός από Τρινιντάντ και Τομπάκο ταλαιπωρείται ασυνήθιστα σε σχέση με τη μέχρι τώρα καριέρα του στην Ένωση.

Κράξιμο με το γάντι από Λιβάι - "Δεν βγάζει θλάση για αυτόν τον λόγο" 

Στις αρχές τού περασμένου Οκτωβρίου, μάλιστα, είχε δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα με μια δήλωση του Γκαρσία σε Μέσο τής πατρίδας του, όταν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στα παιχνίδια της ΑΕΚ με Μπράιτον και Παναθηναϊκό καταπονήθηκε σημαντικά. Με αποτέλεσμα να υποστεί νέα θλάση.

"Είναι ο ίδιος τραυματισμός. Αγωνίστηκα πολλά λεπτά σε λίγο χρόνο", είχε σχολιάσει στο Newsday της πατρίδας του, εξηγώντας την κατάστασή του, καθώς μετά την επιστροφή του στη δράση είχε παίξει βασικός στο Μπράιτον και στη Λεωφόρο - Σε δύο παιχνίδια υψηλής ένταση.

Είναι όμως αυτός λόγος για να υποστεί νέα θλάση; "Όχι, δεν βγάζει θλάση επειδή έπαιξε σε δύο ματς υψηλών απαιτήσεων. Εδώ ο Φαλ του Ολυμπιακού, για μια διάταση συνδέσμων και πήγε στη Γερμανία για να πάρει δεύτερη γνώμη από γιατρό. Αν είχε πρόβλημα με επαναλαμβανόμενες θλάσεις και μυϊκά, δεν θα το έψαχνε ο μάνατζέρ του;", ανέφερε μέσω του sportdog πηγή που έχει άριστη γνώση σε θέματα γύρω από αθλητές υψηλότατου επιπέδου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ενδέχεται να αποτελεί κοινή απόφαση ομάδας και παίκτη να μένει κάθε τόσο για λίγα ματς εκτός, χωρίς απαραίτητα αυτό να συνδέεται με κάποιον τραυματισμό. Ίσως για να αποσυμπιέζεται και να επιστρέφει δριμύτερος - Δηλαδή να μην ρισκάρουν ούτε στο παραμικρό τσίμπημα που μπορεί να αισθάνεται, ώστε να μην υπάρχει ούτε υπόνοια ότι μπορεί να προκύψει τραυματισμός που θα αφορά μεγάλο διάστημα αποχής.

Παρέλαση στη Γαλλία το όνομα του Λιβάι - 13 εκατ. ευρώ το market value - Κληρώνει και δεύτερο λαχείο Γκαρσία στην ΑΕΚ;

Σε κάθε περίπτωση το όνομα του Λιβάι φαίνεται ότι συνεχίζει να κάνει... παρέλαση στα μπλοκάκια των ευρωπαϊκών συλλόγων, ειδικά στη Γαλλία που έχει μεγάλη πέραση, με τη χρηματιστηριακή του αξία να έχει σκαρφαλώσει πια στα 13 εκατ. ευρώ - Είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ.

Μέχρι στιγμής έχει 14 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει φέρει στη β΄ ομάδα τής Ένωσης τον αδερφό του Τζούντα, που είναι μεσοεπιθετικός και μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ, 23 ετών, με 2 γκολ σε 15 εμφανίσεις για την ώρα.

 Eίναι ταχύς, κοντρολαρισμένος με την μπάλα στα πόδια, αλλά ως εξτρέμ φαίνεται ότι έχει πιάσει το ταβάνι του. Για αυτό και υπάρχει η σκέψη να δοκιμαστεί κι αυτός ως σέντερ φορ, μήπως κληρώσει και δεύτερο λαχείο Γκαρσία στην ομάδα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags