Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η απόλυτη ανατροπή με Γιόβετιτς - Ο κρυφός όρος στο συμβόλαιο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-09 17:07:00

Η απόλυτη ανατροπή με Γιόβετιτς - Ο κρυφός όρος στο συμβόλαιο με Ολυμπιακό - Νέος ρόλος με Μεντιλίμπαρ

του Παναγιώτη Νικολάου

Τι θα γίνει το καλοκαίρι και ποια η συμφωνία του με τους Πειραιώτες για την επόμενη σεζόν. Πώς θέλει να τον αξιοποιήσει ο Βάσκος προπονητής και τι μπορεί να δώσει στην ομάδα...

Ολυμπιακός: Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Στέφαν Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει εντύπωση σε πολλούς η παρουσία του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου.

Παίζει ρόλο ο Ισπανός προπονητής; Τι ισχύει με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον Κάρλος Καρβαλιάλ; Υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει τη νέα αγωνιστικη περίοδο στον Ολυμπιακό; Κι αν, ναι, με ποιες προϋποθέσεις; Πάμε να δούμε μία-μία τις απαντήσεις...

Χωρίς προετοιμασία ο Γιόβετιτς - Τα λάθη των Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ - Μεταγραφή στη Μαν. Σίτι με 26 εκατ. ευρώ!

Ο Στεφάν είχε μείνει ελεύθερος από τη Χέρτα στις αρχές τού περασμένου καλοκαιριού, άρα δεν έχει κάνει προετοιμασία και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά μέχρι τις 4 Σεπτεμβριου που υπέγραψε στο Λιμάνι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία, κι αυτός ήταν ο λόγος που άργησε να βρεθεί στο 100% της κατάστασης που έπρεπε για να αποδώσει με βάση την αξία του - Το πρώτο καμπανάκι χτυπάει, εδώ, για τον Μαρτίνεθ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι 34 ετών, άρα παίζει ρόλο και η ηλικία, αν και έχει πολύ καλό βιογραφικό (με θητεία σε Μονακό, Ίντερ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα). Την τελευταία σεζόν στη Γερμανία, με τη φανέλα τής Χέρτα, είχε 4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια, ενώ πλην του Ολυμπιακού στα τέλη τού περασμένου καλοκαιριού είχε δείξει ενδιαφέρον και Persepolis FC, του Ιράν, για να υπογράψει μαζί του.

Ο Γιόβετιτς αγωνίζεται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, κι εδώ ήταν το λάθος του Καρβαλιάλ που ήθελε να τον αξιοποιήσει ως φουνταριστό, και το τελευταίο διάστημα βγάζει μάτια ως πολυεργαλείο: Είναι 10άρι, αριστερός εξτρέμ, αλλά και επιθετικός - Τώρα που έχει φτάσει στο 100% της απόδοσής του, προφανώς και έχει την ποιότητα για να παίξει όπου του ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται, τώρα, στις 800.000 ευρώ (ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2013 είχε φτάσει στα 30 εκατ. ευρώ - Εκείνη την εποχή η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι είχε κοστίσει 26 εκατ. ευρώ! Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία του, δηλαδη, κι αν είναι υγιής ακόμα και στα 34 μπορεί να είναι ρολίστας πολυτελείας σε ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού!

"Κλάση και τεχνική ο Γιόβειτς - Καλά χτυπήματα και παιχνίδια ειδικών συνθηκών"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που είναι άριστα ενημερωμένος για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμένου να μας ενημερώσει για την περσινή παρουσία του 34χρονου άσου με τη φανέλα της Χέρτα.

"Αδιαμφισβήτητη κλάση και τεχνική, αλλά ήταν πολύ επιρρεπής σε μυικούς τραυματισμούς", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έχει χάσει σε έκρηξη και ταχύτητα. Πιο πολύ θα μπορούσα να τον φανταστώ σαν συμπληρωματική λύση για κάποια λεπτά από τον πάγκο ως αλλαγή, λόγω εμπειρίας και προσωπικότητας. Να τον προσθέσεις ως έξτρα λύση για κάποια παιχνίδια ειδικών συνθηκών, που θα έχεις πλήρη υπεροχή και θες καλά χτυπήματα. Εν ολίγοις για παιχνίδι έντασης, με πρέσινγκ και μετάβαση, δεν κάνει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητά του".

Μπορεί να συνεχίσει στο Λιμάνι; Παρότι το περασμένο καλοκαίρι δεν είχε γραφτεί, το συμβόλαιό του προβλέπει ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο. Τον περασμένο Γενάρη έφτασε κοντά στην αποχώρηση, με την Παρτιζάν να ζαχαρώνει την περίπτωσή του, κι αν δεν είχε δημιουργηθεί ζήτημα με την απουσία του Ελ Κααμπί (λόγω εθνικής) και τον τραυματισμό του Ελ Αραμπί, ίσως και να είχε αποχωρήσει. Τώρα όλοι συζητούν για ανανέωση. Που μπορεί να γίνει για να κλείσει η τρίτη θέση στους επιθετικούς, αλλά σε καμία περίπτωση με 1,1 εκατ. ευρώ που λαμβάνει τώρα. Με τα μισά, αν το δεχτεί κι ο ίδιος, μπορεί να υπάρξει συμφωνία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτό δεν παίζει ο Πασχαλάκης - Γιόβετιτς ο... νέος Φορτούνης για Μεντιλίμπαρ - Ποιον "τέλειωσε" στη Λαμία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags