Facebook Pixel ΑΕΚ: "Δεν γυρίζει πίσω ο Πινέδα"! - Το πρώτο "όχι" στα εκατομμύρια
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-11 19:06:00

"Δεν γυρίζει πίσω ο Πινέδα"! - Το πρώτο "όχι" στα εκατομμύρια - Ο μοναδικός λόγος για να φύγει από ΑΕΚ

του Γιώργου Κτενά

Η πίεση στον Μεξικανό και οι ομάδες που πληρώνουν καλά για να τον πάρουν από την Ελλάδα. Ποια είναι η δική του επιθυμία και ο ρόλος του Ματίας Αλμέιδα

Νέο σενάριο από το Μεξικό για το μέλλον τού Ορμπελίν Πινέδα τον εμπλέκει με την Τσίβας, καθώς μετά την Κλαμπ Αμέρικα φαίνεται ότι ακόμα μια ομάδα σκέφτεται να κινηθεί για την απόκτησή του.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Τσίβας θέλει να φέρει πάλι πίσω τον 28χρονο άσο και, μάλιστα, και ο ίδιος σκέφτεται να επιστρέψει στο Μεξικό ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026. 

Μπορεί όλα αυτά να έχουν πραγματική βάση και να μην είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Γιατί αφενός ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι την ΑΕΚ μέχρι το 2027, που μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε δαπανήσει ποσό που έφτασε στα 6 εκατ. ευρώ, αφετέρου έχει ρόλο βασικού στα πλάνα τού Ματίας Αλμέιδα.

"Δεν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό ο Πινέδα - Σε Ισπανία ή Αγγλία για μεταγραφή - Δεν περνάει απαρατήρητος"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου στο Μεξικό, προκειμένου να δώσουμε προέκταση στην πληροφορία που υπάρχει από την πατρίδα του Πινέδα.

"Είναι τραβηγμένο ακόμα και ως σενάριο, γιατί ήδη τον βλέπουν από το Μεξικό στην Ευρώπη, κάνει πρωταθλητισμό, διακρίνεται και έχει προπονητή που τον εμπιστεύεται και τον γνωρίζει. Και ο Πινέδα, άλλωστε, θέλει να είναι στην Ευρώπη, δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Η ΑΕΚ τον είχε αγοράσει με 6 εκατ. ευρώ, είναι βασικός, άρα για να αποχωρήσει χρειάζεται ένα ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποκτήθηκε - Μπορεί ομάδα από το Μεξικό να το διαθέσει;

"Τόσα εκατομμύρια ευρώ όχι. Ίσως από το MLS να μπορούσαν να δαπανήσουν τέτοιο ποσό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελε να πάει εκεί ο Πινέδα ακόμα κι αν υπήρχε ενδιαφέρον. Πιο πιθανό είναι να πάει σε Ισπανία ή Αγγλία, που θα είχε κίνητρο επαγγελματικό και οικονομικό, παρά στο Μεξικό".

Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια προοπτική;

"Αυτή τη στιγμή όπως είναι, δεν το αποκλείω. Από Ισπανία και Ιταλία τον παρακολουθούν, αλλά λεφτά για να δελεάσουν την ΑΕΚ μόνο από την Αγγλία μπορεί να έρθουν πολλά. Έχει εμπειρία, δεν περνάει απαρατήρητος, και βλέπουμε ότι οι ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα εξετάζουν παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο το ενδιαφέρον της Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες για Μπάρκα - Διαφορά 100.000 Κώτσιρα με ΠΑΟ - Ρέτσος για ομάδα Τουρκίας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags