Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέος… Χάμες για Ολυμπιακό - Απόφαση Μεντιλίμπαρ για Φορτούνη!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-13 15:00:00

Νέος… Χάμες για Ολυμπιακό - 68 ματς σε Εθνική Βραζιλίας, 21 γκολ - Απόφαση Μεντιλίμπαρ για Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου

"Τραγική σεζόν, τον διώχνουν το καλοκαίρι από την ομάδα". Κορυφαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απασχολεί τους Πειραιώτες, όμως η περίπτωσή του είναι ακριβή, δύσκολη και ιδιαίτερη...

Ολυμπιακός: Ρεπορτάζ από τη Βραζιλία έκανε λόγο για προσπάθεια των Ερυθρολεύκων να αποκτήσουν τον Φιλίπε Κουτίνιο τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή παίκτη με θητεία σε Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, που τώρα αγωνίζεται δανεικός από την Άστον Βίλα στην Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η Ντουχαΐλ είχε πολύ μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις για να συναινέσει στο "σπάσιμο" του δανεισμού, με αποτέλεσμα να μην έρθει ο Κουτίνιο στην Ελλάδα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλά δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να επανέλθουν το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Κουτίνιο μπορεί να έχει συμβόλαιο έως το 2026 με την Άστον Βίλα αλλά η ομάδα τού Μπέρμιγχαμ είναι ανοιχτή να συζητήσει προτάσεις για τον Βραζιλιάνο - Αν και πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από τα "θέλω" του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όσο και από το μέλλον ποδοσφαιριστών όπως οι Φορτούνης, Μασούρας και Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για μεσοεπιθετικό από το "πάνω ράφι" στη θερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ ο Κουτίνιο έχει τον ίδιο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον νεαρό αμυντικό των Πειραιωτών, Νέλσον Άμπι. Ας το κρατήσουμε αυτό σε μια άκρη τού μυαλού μας.

180 εκατ. ευρώ transfer fees στην καριέρα του - Είναι Φορτούνης και Ποντένσε - Market value στα 150 εκατ. ευρώ

Αρχικά θα πρέπει να δούμε ποιος ο Κουτίνιο, καθώς πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Έμαθε μπάλα στις υποδομές της Βάσκο, που ξεχώριζε από μικρός, και στην Ευρώπη ήρθε το 2008 για λογαριασμό της Ίντερ (δηλαδή 16 ετών!), όταν η ιταλική ομάδα τον αγόρασε από την Βάσκο U17 με 3,8 εκατ. ευρώ!

Στη συνέχεια έπαιξε σε Εσπανιόλ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Άστον Βίλα και, τώρα, στην Αλ Ντουχαΐλ, με τα transfer fees που έχουν δοθεί συνολικά για εκείνον να φτάνουν τα 180,3 εκατ. ευρώ - Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι το φθινόπωρο του 2018 η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει στα 150 εκατ. ευρώ (το σημερινό market value είναι στα 9 εκατ. ευρώ)!

Προφανώς και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της 68 φορές και έχει πετύχει 21 γκολ, και στο γήπεδο η θέση του είναι τόσο πίσω από τον επιθετικό όσο και στα πλάγια ως εξτρέμ - Για αυτό αναφέραμε ότι η περίπτωσή του συνδέεται με έναν τρόπο με τους Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε, καθώς οι δύο πρώτοι έχουν συμβόλαια που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι, ενώ για τον τρίτο υπάρχει οψιόν για την απόκτησή του από τη Γουλβς ύψους 5 εκατ. ευρώ.

"Τραγική σεζόν για Ντουχαΐλ - Δεν ξεχωρίζει ο Κουτίνιο - Περίπτωση Χάμες Ροντρίγκες για Ολυμπιακό"

Τι κάνει με τη φανέλα τής Αλ Ντουχαϊλ τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Βραζιλιάνος; Υπάρχει περίπτωση να δώσει χρήματα η ομάδα τού Κατάρ για την αγορά του; Είναι σε φόρμα που μπορεί να διακριθεί αν έρθει στον Ολυμπιακό; Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, δημοσιογράφο-expert τού αραβικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με πληροφορίες που δεν θα διαβάσετε αλλού.

"Ο Κουτίνιο δεν πηγαίνει καλά φέτος ενώ και η ομάδα του κάνει τη χειρότερη σεζόν της Ιστορίας της. Από τα 25 ματς της Ντουχαΐλ έχει χάσει τα 9, ενώ η ομάδα δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Με διαδοχικές αλλαγές προπονητών που δεν έχουν βοηθήσει, με αποτέλεσμα να είναι τραγική η φετινή σεζόν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε: "Λογικό είναι ο Κουτίνιο να μην κατάφερε να κάνει τη διαφορά σε αυτό το πλαίσιο".

Στην προοπτική να έρθει στην Ελλάδα ο Κουτίνιο, ο Δ. Σιώρης μας είπε: "Μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό αλλά περιμένω να είναι αντίστοιχη περίπτωση Χάμες Ροντρίγκες, που είχαμε αναφέρει τότε ότι δεν είχε πάει καλά στην Αλ Ραγιάν πριν πιάσει Λιμάνι. Στο Κατάρ πάντως δεν σκέφτονται με τίποτα να τον αγοράσουν, όλοι οι ξένοι τής Ντουχαΐλ θα αλλάξουν πλην του Ολούνγκα".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο για Τσιμίκα και… Ολυμπιακό - Πάμπλο Γκαρσία για ελληνική ομάδα - Άνω κάτω η ΑΕΚ με Μπρινιόλι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags