Facebook Pixel Ζήτησε κορυφαίο όνομα του Ολυμπιακού ο Τσάμπι Αλόνσο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-20 10:00:00

Ζήτησε κορυφαίο όνομα του Ολυμπιακού ο Τσάμπι Αλόνσο - "Πρόταση 10 εκατ."!

του Παναγιώτη Νικολάου

Εκτός από τη Λεβερκούζεν και δεύτερη ομάδα Champions League παρακολουθεί έναν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες των Πειραιωτών και ετοιμάζεται να τα σκάσει χοντρά για να τον κάνει δικό της...

Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε ο Αντόνιο Κορδόν στο, σύντομο όπως αποδείχθηκε, πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, είναι χωρίς αμφιβολία η έλευση του Σαντιάγκο Έσε στην Ελλάδα!

Ο πεπειραμένος παράγοντας του ποδοσφαίρου είναι γνωστό ότι διαθέτει εξαιρετική ατζέντα για ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, άλλωστε το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη Βιγιαρεάλ, και κάπως έτσι είχαν φτάσει το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι από τον Έσε μέχρι τον Ορτέγκα και τον Φρέιρε - Άσχετα από την προσφορά που έχει ο καθένας στην ομάδα.

Ο 22χρονος άσος (γεννημένος τον Οκτώβρη του 2001) είναι διεθνής με την U23 της Αργεντινής και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2023, που ήρθε στον Ολυμπιακό, είχε market value στα 8 εκατ. ευρώ - Και στο ίδιο επίπεδο συνεχίζει να είναι.

Οι Πειραιώτες είχαν δαπανήσει ποσό πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ για να τον φέρουν στην Ελλάδα (για την ακρίβεια είχαν αποκτήσει το 90% των δικαιωμάτων του) και φέτος έχει περισσότερα από 40 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα - Ενδεικτικό του πόσο καλά έχει προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για αυτό και υπάρχει ενδιαφέρον από δύο σοβαρές και μεγάλες γερμανικές ομάδες, προκειμένου να τον ντύσουν με τη φανέλα τους!

Πρόκειται για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία, και τη Στουτγκάρδη που τερμάτισε στην τρίτη θέση, δηλαδή δύο κλαμπ που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα το κίνητρο είναι τεράστιο. Για αυτό και το ψάξαμε λίγο παραπάνω, επικοινωνώντας με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία.

"Τρομερή προοπτική - Πιο εύκολα στη Στουτγκάρδη - Χρόνο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις τού Τσάμπι Αλόνσο"

"Και οι δύο του χρόνου θα παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως μιλάμε για τρομερή προοπτική, αν όντως εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Η Στουτγκάρδη αυτή τη στιγμή έχει τρεις αμυντικούς χαφ, εκ των οποίων ο ένας δανεικός (Νταχούντ), με οψιόν αγοράς", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Στη Λεβερκούζεν είναι σαφώς πιο μεγάλος ο ανταγωνισμός έχοντας τρεις κολόνες (Τσάκα, Παλάσιος, Αντριχ) στους χαφ και δύο πιτσιρικάδες (Πουέρτα, Μπάμπα) που θέλει να εξελίξει. Να δούμε βέβαια πώς θα πάει και το καλοκαίρι με πωλήσεις, αφού και η Στουτγάρδη και η Λεβερκούζεν θα δώσουν κάποιους πρωτοκλασάτους".

Πού θα τον έβλεπες πιο εύκολα τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Πιο πιθανό θα έβλεπα το σενάριο της Στουτγάρδη, στη λογική ότι ίσως θα είχε περισσότερο χώρο. Η Λεβερκούζεν είναι μία τρομερά δουλεμένη ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Τσάμπι Αλόνσο".

"Να πάρει ευκαιρία στη Μπουντεσλίγκα - Θα δώσουν 10+ εκατ. ευρώ για 3η-4η λύση;"

Θα μπορούσε να σταθεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο;

"Με βάση τη σεζόν που πραγματοποιεί ο Εσε, σίγουρα θα μπορούσε να πάρει μία ευκαιρία σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερ έχει ήδη έναν Αργεντινό χαφ (Παλάσιος), που μπορεί να βοηθήσει στην πιο ομαλή προσαρμογή του και γενικά είναι κλαμπ που αναδεικνύει παίκτες από τη λατινική Αμερική. Η Στουτγάρδη πάλι δουλεύει πιο πολύ με παιδιά από την Αφρική και την Ασία".

Προφανώς ποσό στα 10+ εκατ. ευρώ που αναμένεται να ζητήσει ο Ολυμπιακός, δεν είναι πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο;

"Αν κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα και οι δύο νομίζω μπορούν να το καλύψουν, ειδικά από τη στιγμή που θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, ανάλογα και την προτεραιότητα θα θέσουν, διότι αν είναι να μπει ως 3η-4η επιλογή στο ροτέισον δεν ξέρω αν θα φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, είναι παίκτης που έχει προοπτική και δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ρυθμό και στην τακτική ενός τοπ πρωταθλήματος".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαίωση Μαρινάκη με Κάρμο, πρόλαβε στα 17 εκατ.- Τεράστιο πριμ στους Νέους

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags