Facebook Pixel Αλέξης Καλογερόπουλος: Επιστρέφει ο "Κουλιεράκης" Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-20 14:45:00

Γυρίζει ο... Κουλιεράκης του Ολυμπιακού - Κρούση από ΑΕΚ, τον έσωσε ο Μπέος

Οι Μιχείες
Γυρίζει ο... Κουλιεράκης του Ολυμπιακού - Κρούση από ΑΕΚ, τον έσωσε ο Μπέος

Η 2η ευκαιρία από Μεντιλίμπαρ, η πρόταση της Ρόμα και πώς παραλίγο να χαθεί ένα τεράστιο ταλέντο, που προσπάθησε να... αρπάξει ως ελεύθερο η Ένωση.

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Αλέξης Καλογερόπουλος. Δυο σούπερ ταλαντούχοι Έλληνες σέντερ μπακ, δυο αντίθετα παραδείγματα διαχείρισης και εξέλιξης από τις μεγάλες ομάδες. Συνομήλικοί αφού ο δεύτερος είναι μόλις 8 μήνες μικρότερος του Κρητικού (γεννημένοι 26 Ιουλίου του 2004 ο ένας, 28 Νοεμβρίου του 2003 ο άλλος) και οι οποίοι μόλις πριν απο 2,5 χρόνια - Νοέμβριο του '21 - ήταν συμπαίκτες, το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην Εθνική Κ17 στο... δρόμο προς το Euro.  

Μόνο που ο Κουλιεράκης σήμερα  -μετά απο δυο σεζόν ως βασικός στον ΠΑΟΚ - έχει εκτοξευθεί, με χρηματιστηριακή αξία 6.000.000 ευρώ και τον σκανάρει η... μισή Ευρώπη ενώ ο Καλογερόπουλος με Χ.Α. 600.000 ευρώ,  περιμένει το καλοκαίρι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, μετά τον δανεισμό του στον Βόλο (που αποδεικνύεται σωτήριος για την καριέρα του)!! Για τους γνώστες ο Καλογερόπουλος τότε... πλασαριζόταν στην πιάτσα agents αλλά και θεωρούταν από κάποιους στην διεθνή πιάτσα σκάουτς, σαν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Κουλιεράκη! Μόλις στα 17 του χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό τον έβαλε σε ντέρμπι κόντρα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, συνολικά σε 3 ματς στα play off της σεζόν 2020-21. Μάλιστα εκείνο το καλοκαίρι, του 2021, η Ρόμα είχε εκδηλώσει το επίσημο ενδιαφέρον της για την αγορά του  Καλογερόπουλου από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι όμως, δεν τον παραχωρούσαν!

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες και οι διαδρομές, από την Ακαδημία ως την πρώτη ομάδα, αυτών των δυο προικισμένων με ταλέντο και προοπτική στόπερ, είναι άκρως διδακτικές για όλους. Ο Κουλιεράκης βρέθηκε το καλοκαίρι του 2022 στην 4άδα των στόπερ του ΠΑΟΚ λόγω των χιαστών του Μιχαηλίδη και της σφικτής οικονομικής πολιτικής του Σαββίδη, με μεταγραφές τύπου Κάργα και Νάσμπεργκ...

Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε και τον στήριξε σε όλη την διάρκεια της περσινής σεζόν παρά τα λάθη/γκάφες του που κόστιζαν βαθμούς ενώ ο "Κούλιε" ήταν και... τυχερός γιατί είχε δίπλα του, παρτενέρ/ μέντορα/καθοδηγητή τον σπουδαίο, έμπειρο, σοβαρό επαγγελματία Ίνγκανσον. Και όλα αυτά μέσα σε ένα υγιές γκρουπ, που αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια προωθεί και αναδεικνύει ταλαντούχους, νεαρούς παίκτες από τις υποδομές του. Κάπως έτσι ο Κουλιεράκης στα... χέρια του Λουτσέσκου έγινε σήμερα ένας στόπερ προσωπικότητα, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη τα 21 του χρόνια και πιθανότατα το καλοκαίρι να πουληθεί 12 με 13.000.000, πηγαίνοντας σε top πρωτάθλημα!!

Αντιθέτως ο Καλογερόπουλος παρότι προωθήθηκε νωρίτερα στον Ολυμπιακό, έπαιξε μάλιστα την σεζόν 2021-2022 και αγώνα στο Europa League, κάπου έμεινε στάσιμος/δεν είχε πρόοδο, για την ακρίβεια έκανε... βήματα προς τα πίσω. Υποβιβάστηκε από την πρώτη ομάδα επί Μαρτίνς, στην ουσία δεν βοήθηκε παρότι συνέπεσε στου Ρέντη με μεγάλους και έμπειρους Έλληνες αμυντικούς (Αβραάμ Παπαδόπουλο/ Σωκράτη/Μανωλά σύμφωνα δε με τον αστικό μύθο ο πρώτος του είχε κάνει "πέσιμο" στου Ρέντη για την... συμπεριφορά του). Κάπου κι αυτόν τον πήρε η... μπάλα των εκτεταμένων και συνεχών αλλαγών (προπονητών, παικτών, τεχνικών διευθυντών).

Η ουσία είναι πως ο Καλογερόπουλος την περασμένη σεζόν(2022-23) κάπου πήγε να ... καεί και να χαθεί για τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε μόλις σε 11 ματς με τον Ολυμπιακό Β στην Super League, στην πρώτη ομάδα προωθούσαν τον Ντόι, έτσι κλωτσούσε στην ανανέωση του συμβολαίου του αφού δεν έβλεπε προοπτική, ούτε έπαιρνε εγγυήσεις ενώ κάπου το κλαμπ ήρθε σε κόντρα και με τον ατζέντη του. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στην ελληνική πιάτσα agents κάπου εκεί μπήκε στο... παιχνίδι και η ΑΕΚ, που θέλησε να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό και να τον... αρπάξει!! Γενικά ακουγόταν πως ήταν ένα ... περίεργο και πιεστικό καλοκαίρι για την πλευρά Καλογερόπουλου, που είχε προτάσεις κι από ξένες ομάδες αλλά στο τέλος (Αυγούστου) υπήρξε... ανατροπή σκηνικού και happy end με τον Ολυμπιακό. Ο 19χρονος σέντερ μπακ από την Ανδραβίδα τα βρήκε κι ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ως το 2026 (τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 160.000 ευρώ), με την συμφωνία να προβλέπει δανεισμό του στον Βόλο, προκειμένου να βάλει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Μπέος άλλωστε είναι... μανούλα σε τέτοια, το είχε αποδείξει με τις περιπτώσεις Δουβίκα και Κούτσια.

Ο Καλογερόπουλος στο Βόλο, στην πρώτη του ουσιαστικά γεμάτη επαγγελματική σεζόν σε Super League, μετράει ήδη 25 συμμετοχές από τις οποίες είναι 22 90λεπτα! Έγινε και μέλος της Εθνικής Ελπίδων, καταγράφοντας την πρώτη του (90λεπτη) συμμετοχή τον προηγούμενο μήνα ενώ επιλέχθηκε και ως ένας από 100 υποψήφιους Golden Boy της Ευρώπης, κάτι που πέρσι δεν συνέβη ούτε στον Κουλιεράκη!! Μέσω... Βόλου , λοιπόν, ο ... "Κουλιεράκης του Ολυμπιακού", ξαναβρήκε τον... δρόμο του και με τον Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκο πάγκο μπορεί να ελπίζει πως από το καλοκαίρι και μετά, έχοντας κλείσει μόλις τα 20 του χρόνια, θα έχει μια δεύτερη, αλλά... πραγματική ευκαιρία, στους ερυθρόλευκους.

Βρίσκεται ήδη στα 100 κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο, με βάση τις επιδόσεις τους από τις 3 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι 29 Μαρτίου του 2024! Είναι για την ακρίβεια ο 98ος της λίστας για τα "Golden Boy Awards" του Tuttosport. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα και συνάμα αξιόπιστα βραβεία διεθνώς κι αφορά  παίκτες κάτω των 21 χρονών. Μάλιστα στο παρελθόν το έχουν κατακτήσει οι Μέσι, Εμπαμπέ, Χάαλαντ, Μπέλινγχαμ!  

Για να επιλεγεί κάποιος στους κορυφαίους 100 εκτός από το ηλικιακό κριτήριο (να έχει γεννηθεί από το 2003 και μετά), θα πρέπει να ανήκει σε σύλλογο που αγωνίζεται σε ένα από 25 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της πρώτης κατηγορίας και φυσικά να αναδειχθεί μέσω της μεθοδολογίας του δείκτη "Golden Boy  Ιndex", που προκύπτει από τις τιμές σε 3 διαφορετικούς βασικούς "πυλώνες" αξιολόγησης συν το μπόνους αν έχεις καλές επιδόσεις στις εθνικές ομάδες ή στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ο 19χρονος στόπερ του Βόλου είναι στην ίδια λίστα και... συναγωνίζεται μεταξύ άλλων παίκτες όπως ο Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, ο Νέβες της Μπενφίκα, ο Γκαρνάτσο της Γιουνάιτεντ, ο Έμερι τηςΠαρί, ο Βραζιλιάνος Σάβιο της Τζιρόνα, ο Μαινότης Man U, ο Ρίκο Λιούις της Σίτι, ο Χάτο του Άγιαξ, ο Γκλούκ της Ζάλτσμπουργκ, ο Τέλ της Μπάγερν, οι Γκουμπαρσί και ο Γκάβι της Μπάρτσα, ο Γκίντενς της Ντόρτμουντ, ο Κενάν Γιλντίζ της Γιουβέντους!!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαίωση Μαρινάκη με Κάρμο, πρόλαβε στα 17 εκατ.- Τεράστιο πριμ στους Νέους

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags