Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τέλος 2+1 λόγω Μπριζ - Φεύγει κορυφαίο όνομα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-20 21:00:00

Τέλος από ΠΑΟΚ 2+1 λόγω Μπριζ! Φεύγει κορυφαίο όνομα, απόφαση για Βιεϊρίνια

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός φέρνει ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στο ρόστερ. Τι αποφάσισαν στην Τούμπα και οι πρώτες συζητήσεις Λουτσέσκου με διοίκηση!

Διδακτικός ήταν ο αποκλεισμός τού ΠΑΟΚ από την Κλαμπ Μπριζ, καθώς ο Δικέφαλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά, κυρίως, έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που έχει στηθεί: Βασίζεται σε συγκεκριμένα στάνταρ αθλητικότητας και έντασης των ποδοσφαιριστών της, κάτι που κατάλαβαν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

Κι αυτό είναι το κλειδί για τη στελέχωση του Δικέφαλου τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς είναι σαφές ότι τα δύο ματς με τη βελγική ομάδα θα αποτελέσουν τον οδηγό για τη θερινή μεταγραφική ενίσχυση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Θεσσαλονικείς θα κινηθούν για ποδοσφαιριστές με παρόμοια χαρακτηριστικά και όχι για παίκτες τύπου Τάισον (δηλαδή μιάς άλφα ηλικίας, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται) ή Στέφαν Σβαμπ (που δεν έχει ταχύτητα).

Σε αυτό το θέμα δεν θα σχολιάσουμε ποιοι από τους παίκτες που θέλουν στον ΠΑΟΚ και έχουν στις λίστες τους, συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά ποιοι από τους ηδη υπάρχοντες παίκτες μπορούν να πιάσουν αυτά τα στάνταρ αθλητικότητας και έντασης. Όχι από εκείνους που έχουν ήδη συμβόλαιο και είναι έτσι κι αλλιώς επίφοβοι (τυπου Σαμάτα, Έκονγκ), αλλά εκείνους που το καλοκαίρι λήγει η συμφωνία τους με το κλαμπ. Παμε να τους δούμε έναν-έναν ξεχωριστά.

ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς, ο Ζίβκο δηλαδή, το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Έχει γίνει πολλές φορές θέμα για ποιον λόγο βρίσκεται στον ΠΑΟΚ - Έτσι κι αλλιώς δηλαδή πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι για αυτό το επίπεδο. Δεν υπάρχει περίπτωση με τα νέα δεδομένα να του προταθεί ούτε μηνιαίο συμβόλαιο. Εκτός αν υπάρξει κάποια πρόταση για Κοτάρσκι και φύγει ο Κροάτης, οπότε ο Σέρβος πορτιέρε συνεχίσει για να είναι πιο βατή η έλευση νέου τερματοφύλακα, μέχρι να προσαρμοστεί ο νέος.

ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ: Δεν είναι 100% στα νέα στάνταρ αλλά θα μείνει γιατί έχει κολλήσει με την ομάδα και εμπνέει αξιοπιστία.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Προφανώς και δεν ανήκει στην κατηγορία που έχει τεθεί ως στόχος, αλλά η περίπτωση του Αντελίνο είναι ξεχωριστή. Θα αποφασίσει μονος του τι θα κάνει. Ακόμα και αν σταματήσει το ποδόσφαιρο, αμέσως θα αναλάβει άλλο πόστο στον ΠΑΟΚ.

ΜΕΪΤΕ-ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΤΟΝΙΟ: Ο Δικέφαλος θέλει να κρατήσει τον Γάλλο χαφ και ήδη έχει κάνει πρόταση στην Μπενφίκα, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό (διαβάστε το ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου για τον Μεϊτέ ΕΔΩ). Ο Μάρκος Αντόνιο μετράει μέρες για να επιστρέψει στη Λάτσιο.

ΣΒΑΜΠ: Με βάση τα νέα δεδομενα, ο Στέφαν κόβεται. Στατικός χαφ και χωρίς ταχύτητα, τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει η νέα σεζόν θα είναι 34 τών. Θα προκαλέσει έκπληξη αν του προταθεί νέο συμβόλαιο για να έχει ρόλο στο βασικό ροτέισον. Προφανώς έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να συνεχίσει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτό είναι αρκετό.

ΤΟΜΑΣ: Εντάξει, ο Μπράντον είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με αθλητικότητα, ένταση, ενέργεια και σχετικά καλή ταχύτητα, μπορεί να πάρει νέο συμβόλαιο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελά λεφτά για ΠΑΟΚ - Γιατί έμεινε στα αποδυτήρια ο Κωνσταντέλιας με Μπριζ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags