Facebook Pixel Νίκη τίτλου με ανατροπή η ΑΕΚ στο Βικελίδης! "Καθάρισε" ο Άμ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-21 21:33:00

Νίκη τίτλου με ανατροπή η ΑΕΚ στο Βικελίδης! "Καθάρισε" ο Άμραμπατ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ένωση επικράτησε 2-1 του Άρη, ο οποίος είχε σε μεγάλη βραδιά τον Χουτεσιώτη.

Στην κορυφή της βαθμολογίας, με πρωταθληματική νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης με ανατροπή, διατηρήθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Άρη σε ένα παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μορόν, ο Σιντιμπέ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Όλος ο Άρης στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League ήταν ο τερματοφύλακάς του, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος έκανε φοβερές επεμβάσεις. Ο Μαροκινός παίκτης της ΑΕΚ όμως που ήταν ο καλύτερος παίκτης κατάφερε να γυρίσει το ματς και να δώσει μεγάλο τρίποντο στην αθηναϊκή ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη με 72 βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε πέμπτος με 48.

Προβλήματα για Μάντζιο-Αλμέιδα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον Άρη! Νοκ άουτ από το ματς με την ΑΕΚ τέθηκε ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από ίωση και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Τη θέση του Κουέστα στην αποστολή πήρε ο νεαρός Κώστας Κυριαζής. Κατά τα άλλα επέστρεψε ο Φαμπιάνο μετά από τραυματισμό, ενώ για πρώτη φορά ο Κάρλσον μπήκε μέσα στο 2024 σε αποστολή. Εκτός με ίωση ήταν ο Σουλεϊμάνοφ, όπως επίσης είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμών οι Φεράρι και Βέλεθ. Για λόγους τακτική δεν συμπεριλήφθηκαν Ντουκουρέ και Πάρντο.

Τη θέση του Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Χουτεσιώτης, o οποίος έχει αγωνιστεί φέτος σε 7 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) και η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2024, στο 2-2 με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Φατόρε αγωνίστηκε αντί του Οντουμπάζιο στα δεξιά, με τον Μοντόγια στα αριστερά και τους Ρόουζ-Μπράμπες στα στόπερ. Ο Μάντζιος εφήρμοσε ολικό “λίφτνγκ” στο κέντρο με τους Βερστράτε, Νταρίντα και Γκαρθία. Στα εξτρέμ επέστρεψε ο Σαμόρα και πλαισίωσε τον Παναγίδη. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μορόν αντί του Ανσαριφάρντ.

Τους τραυματίες Γκαρσία, Στάνκοβιτς και Μουκουντί δεν υπολόγιζε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε στη διάθεσή του τον Άμραμπατ που επέστρεψε από μικροτραυματισμό και τον Σιμάνσκι που εξέτισε τιμωρία λόγω καρτών. Εκτός όμως έμειναν και οι Γκατσίνοβιτς-Πιζάρο λόγω ενοχλήσεων και ο Μάνταλος εξαιτίας ενός χτυπήματος.

O Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Βίντα-Κάλενς στα στόπερ και τον Χατζισαφί αριστερό μπακ. Στη μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Σιμάνσκι, με τον Ελίασον στα αριστερά του, τον Άμραμπατ στα δεξιά και τον Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου με τους Πόνσε-Τσούμπερ στην επίθεση.

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Βερστράτε, Νταρίντα (77’ Ζουλ), Μανού Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Πινέδα), Άμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (Λιούμπισιτς), Πόνσε.

Μίλησαν οι τερματοφύλακες

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε μία ελαφρά υπεροχή, καθώς είχε περισσότερη κατοχή και της μπάλας και πίεσε ψηλά στην περιοχή του Άρη, κυρίως από δεξιά που επιτίθεντο ο Άμραμπατ που είχε πολύ δυναμική παρουσία, πρωταγωνιστές όμως αναδείχτηκαν οι δύο τερματοφύλακες. Χουτεσιώτης και Αθανασιάδης πραγματοποίησαν καθοριστικές επεμβάσεις και κράτησαν τις ομάδες τους.

Στο 2’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε κοντινό πλασέ του Ελίασον, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο αντίπαλος συνάδελφός «απάνησε» εξουδετερώνοντας σουτ του Ζαμόρα. Στο 22’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε σουτ του Μορόν και στη συνέχεια ο Γκαρθία αστόχησε, ενώ στο 28’ ο Χουτεσιώτης χρειάστηκε να κάνει διπλή προσπάθεια για να καθαρίσει την προσπάθεια του Τσούμπερ.

Γκολ Μορόν με VAR

Όπως καταλαβαίνετε, οι δύο πορτιέρο είχαν κατεβάσει ρολά, είχαν πάρει ψυχολογία και η μοναδική περίπτωση να νικηθούν θα ήταν από καθαρά θέμα τύχης. Τελικά αυτή ευνόησε τον Άρη. Στο 36’ ο Μορόν σούταρε, η μπάλα κόντραρε δύο φορές (σε Βίντα-Σιμάνσκι) και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ο Αθανασιάδης με εκτίναξη την έβγαλε, αλλά είχε περάσει ήδη τη γραμμή και με τη βοήθεια του VAR έγινε το 1-0.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορη αντίδραση στο δεύτερο μέρος! Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν και στο 49’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ότι ο Χατζισαφί πέρασε τον Πόνσε που σούταρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα ακούμπησε στον Χουτεσιώτη και από κοντά ο Σιντιμπέ έκανε το 1-1, πλασάροντας σε κενή εστία.

Μόνο ο Άμραμπατ μπορούσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη

Η Ένωση στη συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών, οι οποίες τις περισσότερες φορές εξουδετερώθηκαν από επεμβάσεις του Χουτεσιώτη. Στο 54’ ο Πόνσε πλάσαρε άουτ, ενώ στο 56’ σε κεφαλιά του Σιμάνσκι, στο 61’ σε βολίδα του Άμραμπατ, στο 63’ σε τετ α τετ με τον Τσούμπερ και στο 65’ σε τεράστια προσπάθεια του Ελίασον ο τερματοφύλακας του Άρη αναδείχτηκε νικητής. Το ίδιο έκανε και απέναντι στον Αραούχο στο 79’.

Στο 84’ όμως μέτρησε η ψυχή του καλύτερου παίκτη της ΑΕΚ! Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, ο Ρόουζ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Άμραμπατ έπιασε σουτάρα με το αριστερό και νίκησε τον Χουτεσιώτη, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 1-2 και στη συνέχεια ζήτησε και έγινε αλλαγή.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα σφυρίγματα

Στην αναμέτρηση διαιτητής ορίστηκε ο Βεργέτης με βοηθούς τους Πετρόπουλο-Κούλα και τέταρτο τον Τσετσίλα. Ο  Γερμανός Πάτρικ Φραντς Νανσλμπάουερ τοποθετήθηκε στο VAR.

Στο 36’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Μορόν, το VAR όμως έκρινε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, κάτι που δεν φάνηκε καθαρά από το τηλεοπτικό πλάνο. Εδώ αποδεικνύεται ξεκάθαρα πόσο λείπει το goal line technology από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο 65’ ο Άμραμπατ σκόραρε, αλλά ο Βεργέτης θεώρησε, ότι προηγουμένως υπάρχει φάουλ του Πόνσε στον Χουτεσιώτη, αλλά και οφσάιντ.

Στο 88’ ο Ροζ πήγε με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Αραούχο και ο Βεργέτης έδειξε πέναλτι. Στη συνέχεια όμως τσέκαρε το VAR και πήρε πίσω την απόφαση, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Αργεντινού στον Τζούρασεκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags