Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μάρτινς φέρνει κι άλλον… Ζέλσον στον Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-22 18:22:00

Ο Μάρτινς φέρνει κι άλλον… Ζέλσον στον Ολυμπιακό - Χαφ που ήθελε και η ΑΕΚ

του Παναγιώτη Νικολάου

Η λίστα με τέσσερα δυνατά ονόματα για το Λιμάνι. Πώς ήρθε ο Πορτογάλος εξτρέμ που έκανε την διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ και γιατί η μεταγραφή του, αλλάζει τα δεδομένα ενόψει καλοκαιριού.

Όταν στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ στη Μονακό για την απόκτηση του Ζέλσον Μάρτινς, όλοι είχαν σχολιάσει ότι πρόκειται για έναν σούπερ ποιοτικό και επιδραστικό παίκτη. Αλλά και ότι οι Πειραιώτες κρατούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη γαλλική αγορά

Όσες φορές αγωνίστηκε ο διεθνής Πορτογάλος άσος έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις - Μόνο που δεν αγωνίζεται συχνά, λόγω τραυματισμών. Για αυτό και το προηγούμενο διάστημα είχε αποφασίσει να μεταβεί στη Βαρκελώνη για να δει γιατρό τής εμπιστοσύνης του, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του στου Ρέντη.

Μάλιστα, ανεξάρτητα από την εικόνα του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο 100% ο Πορτογάλος θα είναι ξανά στην καλοκαιρινή προετοιμασία, προκειμένου να είναι όλοι σίγουροι ότι δεν θα προκύψει νέο πρόβλημα μέχρι το φινάλε τής σεζόν που θα ξεκουραστεί. Μέχρι τότε θα προστατευτεί όσο γίνεται, δεν θα πιεστεί, δεν θα πιάσει το 100%.

Παρόλα αυτά η ποιότητά του δεν κρύβεται, είναι σούπερ επιδραστικός παίκτης, με ταλέντο, ανακατωσούρας, και δεν είναι τυχαία όσα έχει πετυχει στην καριέρα του: Έχει παίξει 20+ φορές με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας (σε μια θέση, μάλιστα, που υπάρχει τεράστιο πλήθος επιλογών), έχει αγωνιστεί σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό, έχει φτάσει το market value του στα 35 εκατ. ευρώ και, συνολικά, να έχουν πληρωθεί σε transfers fee για εκείνον κοντά στα 55 εκατ. ευρώ!

"Επιδραστικός - Για αυτό δεν έπαιζε στη Μονακό - Δεν είναι πολλά τα 3 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνωρίζει πολύ καλά τον Ζ. Μάρτινς από τη θητεία του στη Μονακό, προκειμένου να σχολιάσει και την καριέρα του στο Λιμάνι.

"Επιδραστικός παίκτης ήταν στη Μονακό, όπως όσες φορές έχει παίξει με τον Ολυμπιακό. Όποτε έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο έλεγες ότι κάτι θα κάνει. Αλλά όποτε έπαιρνε την ευκαιρία να είναι βασικός, εξαφανιζόταν. Περισσότερο από πάγκο έκανε τη διαφορά. Στον Ολυμπιακό δεν ξέρω γιατί δεν ξεκινάει  στα ματς, αλλά όποτε παίζει δείχνει ότι είναι επιδραστικός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Στον Ολυμπιακό δείχνει μια ευπάθεια στους τραυματισμούς - Είχε ίδιο πρόβλημα στη Μονακό;

"Γενικα είχε απουσίες συχνές, ντεφορμαρίσματος όμως περισσότερο, γιατί είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Αν και πάντα καταλάβαινες ότι είναι παίκτης αξίας".

Πού τον αξιοποιούσαν στη Γαλλία;

"Δεξί εξτρέμ έπαιζε, αυτή ήταν η φυσική του θέση. Για 10άρι δεν είναι, του κόβει το μυαλό για να παίξει στη γραμμή καλύτερα. Έχει καλή τεχνική, τα βλέπουμε και στον Ολυμπιακό αυτά. Δεν είναι Βαλμπουενά, βέβαια, αλλά ξεχωρίζει".

Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

"Θετικό πρόσημο είχε στη Μονακό, έδινε την αίσθηση ότι μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Κάτι έκανε, υπήρχαν προσδοκίες. Και στην Πορτογαλία είχε καλό όνομα. Με αυτή την έννοια δεν θεωρώ ότι είναι πολλά τα τρία εκατ. που είχε δώσει ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει".

Ο Ζέλσον Μάρτινς που θα φέρει κι άλλον Ζέλσον Μάρτινς!

Όπως αναφέραμε και στην αρχή τού θέματος, η έλευση του Ζέλσον Μάρτινς στον Ολυμπιακό δείχνει (μια ακόμα φορά) ότι η σχέση των Πειραιωτών με τη γαλλική αγορά συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή. Κάτι που θα συναντήσουμε και το προσεχές καλοκαίρι ξανά.

Υπάρχουν λύσεις που μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό από το γαλλικό ποδόσφαιρο; Αμέτρητες! Μπορούμε, κάπως, να τις σταχυολογήσουμε; Φυσικά, με βάση το γραφείο μάνατζερ που έφερε στην Ελλάδα τον Ζέλσον Μάρτινς και τις περιπτώσεις που είναι εφικτό/ρεαλιστικό να έρθουν στη Σούπερ Λιγκ: Δηλαδή όχι τον επιθετικό Αλεξάντερ Ίσακ (Νιουκάστλ), που έχει market value στα 70 εκατ. ευρώ ή τον τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνεζ (Άστον Βίλα) που έχει mv στα 28 εκατ. ευρώ. Αλλά ποδοσφαιριστές που μπορούν να βρουν κίνητρο για να έρθουν στην Ελλάδα. Όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ (που, αρχικά, ο μάνατζέρ του τον είχε προτείνει στον Ολυμπιακό, άσχετα αν δεν είχε ασχοληθεί ο Αντόνιο Κορδόν!) και ο Λούκας Μπόγε.

ΓΙΑΣΙΝ ΑΓΙΑΡΙ: Θέση Μάνταλου (8άρι, που υπό προϋποθέσεις παίζει και στα άκρα), σουλούπι Μάνταλου, αλλά πιο ντελικάτος, ποιοτικός και aggressive. Μόλις 20 ετών, διεθνής με την Ανδρών της Σουηδίας (και όλες τις μικρές εθνικές της), market value στα 5 εκατ. ευρώ, έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον μέχρι το 2027 αλλά φέτος δόθηκε δανεικός στην Μπλάκμπερν (Championship). Mπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό; Αν βάλουμε στο σχήμα και τη Νότιγχαμ Φόρεστ ως προοπτική για αργότερα, γιατί όχι;

ΡΟΜΠΙΝ ΚΟΥΑΪΣΟΝ: Είχε απασχολήσει ξανά πριν από δύο-τρία χρόνια. Επιθετικός τύπου Γιόβετιτς (δηλαδή και δεύτερος επιθετικός αλλά και ακραίος), 30 ετών, διεθνής Σουηδός, με market value στα 4 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Αλ Ετιφάκ (έχει παίξει και σε Παλέρμο και Μάιντζ με επιτυχία). Μπορεί να έρθει τσάμπα και να αναβαθμίσει τη γραμμή κρούσης των Πειραιωτών.

 

ΝΤΑΝΙΛΟ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ: Διεθνής Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος που παίζει και στόπερ, με θητεία στη Γαλλία (τώρα παίζει στην Μποταφόγκο), είχε προταθεί ξανά στον Ολυμπιακό αλλά και στην ΑΕΚ. Είναι 28 ετών, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην Ευρώπη, δεν θα ήταν κακή λύση.

 

ΕΛΙΑΣ ΑΧΟΥΡΙ: εξτρέμ με 5 γκολ και 13 ασίστ φέτος, παίζει και με τα δύο πόδια, έχει συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Μόνο που τόσο λόγω του Μπιέλ όσο και λόγω Νότιγχαμ Φόρεστ (και τον δανεισμό στους Δανούς του Σκοτ ΜακΚένα), υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη διοίκηση της Κοπεγχάγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Προβοκάτορας" με Κουλιεράκη ο Μεντιλίμπαρ - Eίναι mixer Αλμέιδα-Λουτσέσκου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags