Facebook Pixel Ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ άντεξε για ένα ημίχρονο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-25 19:32:00

Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έφυγε... τρέχοντας στο ημίχρονο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Τον Ρόμπερτ Σρέντερ όρισε η ΚΕΔ για να διαιτητεύσει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

Ο 38χρονος Γερμανός ρέφερι, δεύτερης κατηγορίας δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα ελληνικής ομάδας, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και διεθνώς και πριν μερικές μέρες έγινε viral στη Bundesliga.

Στις 6 Απριλίου 2024, ο Ρόμπερτ Σρέντερ ήταν ο άρχοντας του αγώνα στο Χαϊντενχάιμ - Μπάγερν Μονάχου, αλλά αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γερμανός διαιτητής σφύριξε το πρώτο μέρος με τους Βαυαρούς να προηγούνται με 2-0, αλλά δεν βγήκε ποτέ στην επανάληψη, αφού ένιωσε αδιαθεσία λόγω προβλημάτων... κυκλοφορίας.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο τέταρτος διαιτητής Πάτρικ Αλτ ανέλαβε τα ηνία, κάνοντας το απροσδόκητο ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα με τους γηπεδούχους να κάνουν επική ανατροπή επικρατώντας με 3-2.

Ο Ρόμπερτ Σρέντερ δεν μπορούσε ούτε να κάτσει ως τέταρτος και αρχικά το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς τέταρτο διαιτητή, ωστόσο, έγινε ανακοίνωση στα μεγάφωνα του γηπέδου για αναζήτηση θεατή που μπορεί να έχει άδεια διαιτησίας.

Οι δύο λάθος αποφάσεις τον Σεπτέμβριο

Θέμα στη Bundesliga ο Ρόμπερτ Σρέντερ είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο, όταν ήταν ρέφερι στο Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ (3-3) και η γερμανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τα λάθη του.

Η DFB  δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τέσσερις διαιτητικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Ρόμπερτ Σρέντερ και τη διαιτητική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ισοπαλία 3-3 μεταξύ Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ. 

Ο διαιτητής του αγώνα Ρόμπερτ Σρέντερ γενικά θεωρήθηκε ότι έκανε κακή δουλειά στον αγώνα και η γερμανική ομοσπονδία αναγνώρισε ότι δύο αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν λανθασμένες.

Ένα πέναλτι για χέρι που υπέδειξε στο 7ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ομάρ Μαρσμούς να ανοίξει το σκορ, αλλά το χέρι του μπακ της Μπορούσια Βολφ δεν ήταν σε αφύσικη θέση. Ο ειδικός των κανόνων της DFB, Πίτερ Σίπελ, παραδέχτηκε ξεκάθαρα το λάθος σε μια δήλωση.

Η DFB σημείωσε επίσης ότι μια άλλη φάση στο 36ο λεπτό έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα πέναλτι για τη Φρανκφούρτη με τον Σρέντερ και την ομάδα του να εξετάζουν τη φάση στο VAR, ωστόσο αποφάσισαν να μην επιβληθεί το πέναλτι. Ο Σίπελ κατέστησε σαφές ότι αυτό ήταν λάθος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags