Facebook Pixel Φωτιά στο πρωτάθλημα από ΠΑΟΚ! Νίκη με ανατροπή - Ο Σάστρε κ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-28 21:41:00

Φωτιά στο πρωτάθλημα από ΠΑΟΚ! Νίκη με ανατροπή - Ο Σάστρε καθάρισε την ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Η χρυσή αλλαγή του Λουτσέσκου έδωσε τη νίκη με 3-2 στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προηγήθηκαν της Ένωσης, αλλά ισοφαρίστηκαν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίδια και πήραν το ματς την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Σπουδαία νίκη με την οποία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ύστερα από ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Κωνσταντέλια στο 3', η Ένωση ισοφάρισε στο 9' με τον Πινέδα και πήρε το προβάδισμα στο 75' με τον Βίντα. Οι "ασπρόμαυροι" βρήκαν λύσεις, ισοφάρισαν με τον Κωνσταντέλια στο 80' και στις καθυστερήσεις ο Σάστρε με σουτ εκτός περιοχής έδωσε τη νίκη.

Η ΑΕΚ παρέμεινε πρώτη με 75 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ όμως με τη νίκη ξαναμπήκε στο κόλπο, αφού έχει 71 και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό που παίζει αυτήν την ώρα με τον Άρη, ενώ οι "ασπρόμαυροι" έχουν και ματς λιγότερο (το αναβληθέν με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα).

Ενδεκάδα με Κωσταντέλια ο Λουτσέσκου - Συνταγή Παναθηναϊκού ο Αλμέιδα!

O Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Ότο. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σβαμπ και Μεϊτέ, ενώ μπροστά τους σε θέση «10» βρέθηκε ο Κωνσταντέλιας. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Τάισον, δεξιά ο Αν. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπράντον.

Με συνταγή της νίκης επί του Παναθηναϊκού παράταξε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Αργεντινός κατέβασε λοιπόν την ίδια ενδεκάδα με το 3-0 της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό και στο κέντρο της άμυνας τους Βίντα-Κάλενς. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Σιμάνσκι και Γιόνσον. Ο Πινέδα τοποθετήθηκε αριστερά, ο Ελίασον δεξιά και επιθετικό δίδυμο ο Πόνσε με τον Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (46’ Σάστρε), Σβαμπ (77' Σβαμπ), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον (93' Βιεϊρίνια), Α.Ζίβκοβιτς (77' Ντεσπότοφ), Μπράντον (70’ Σαμάτα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78’ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, ΣΙμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον (65’ Άμραμπατ), Πινέδα, Αραούχο (65’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (79’ Τσούμπερ)

Την έπιασε στον ύπνο ο Κωνσταντέλιας

Το πρώτο ημίχρονο είχε φοβερή εξέλιξη, με πολλές ευκαιρίες και χορταστικό θέαμα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να παίξει γρήγορα και να πιέσει ψηλά κατά τις εντολές του Λουτσέσκου. Ευτύχησε και προηγήθηκε μόλις στο 3’, όταν ο Μπάμπα δημιούργησε από αριστερά και ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε με πλασέ στην κίνηση, σε μια φάση που εκτυλίχθηκε αστραπιαία και η «κιτρινόμαυρη» άμυνα πιάστηκε σε αδράνεια.

Το 1-0 δεν πάγωσε την ΑΕΚ, η οποία βγήκε μπροστά και με ψυχραιμία έψαξε την αντίδραση. Στο 5’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, σε φάση που έφτιαξε ο Αραούχο, αλλά ο Ελίασον δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ.

Γκολάρα Πινέδα

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση! Ο Πινέδρα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή με διαδοχικές ντρίμπλες, σούταρε χαμηλά με το δεξί, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κοτάρσκι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Από εκεί και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τα ηνία και απέκτησαν τον ρυθμό, εφάμιλλο με αυτόν που θαυμάσαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ΑΕΚ είχε γρήγορη κυκλοφορία και πάσες ακριβείας, από τις οποίες δημιουργήθηκε πολύ σημαντικές ευκαιρίες! Στο 14’ και πάλι ο Αραούχο έφτιαξε ευκαιρία (αυτήν τη φορά) για τον Γιόνσον, ο οποίος παρότι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, καθυστέρησε να ελέγξει τη μπάλα και ο Κουλιεράκης τον έκοψε.

Μεγάλες φάσεις, αποκρούσεις και δοκάρι

Στο ματς έπαιξε είχαμε και συμμετοχή των δύο τερματοφυλάκων, οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ σημαντικές επεμβάσεις. Στο 19’ η σέντρα του Ελίασον βρήκε τον Πινέδα στο δεύτερο δοκάρι, την προσπάθεια του οποίου έβγαλε ενστικτωδώς ο Κοτάρσκι.  Έξι λεπτά πιο μετά ο Σβαμπ βρήκε τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Σιμάνσκι τον έκοψε πριν εκτελέσει τον Αθανασιάδη, ενώ στο 26’ η κεφαλιά του Κεντζιόρα πέρασε άουτ. Ακολούθως η ΑΕΚ ένα φαλτσαριστό πλασέ του Αραούχο εκτός μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο στο 27’, στο 32’ όμως ο Αργεντινός πήρε πάσα από τον συμπατριώτη του Πόνσε, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε στα αριστερά και απομάκρυνε.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και έβγαλε πολύ επικίνδυνες στιγμές. Στο 36' το σε γύρισμα του Τόμας, ο Χατζισαφί απομάκρυνε πριν η μπάλα φτάσει στον Ζίβκοβιτς, ενώ μετά από ένα λεπτό είδαμε την πρώτη μεγάλη επέμβαση του Αθανασιάδη στον αγώνα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε την κεφαλιά του Κουλιεράκη, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 39’ απέκρουσε καρφωτή κεφαλιά του Σβαμπ από κοντά, ύστερα από σέντρα του Α.Ζίβκοβιτς.

Το κράτησε ο Αθανασιάδης! Ανατροπή με Βίντα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου έκανε γρήγορα την πρώτη του κίνηση περνώντας στο ματς στον Σάστρε. Έτσι ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο και περιόρισε Πινέδα και Ελίασον με αποτέλεσμα να περιορίσει τον κίνδυνο από αυτούς τους δύο παίκτες που ήταν φωτιά στο πρώτο μέρος. Γι’αυτό και ο Αλμέιδα απάντησε βάζοντας στο παιχνίδι Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς.

Μέχρι να ξεμυτήσουν οι «κιτρινόμαυροι» από το γήπεδό τους, οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 67’! Ο Κωνσταντέλιας έπιασε ένα βολέ εντός περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης «πέταξε» και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 75’, η ΑΕΚ που δεν είχε φανεί καθόλου επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Ο Χατζισαφί γέμισε προς την εστία, ο Σβαμπ απομάκρυνε λάθος προς την εστία, ο Κοτάρσκι αιφνιδιάστηκε, αλλά απέκρουσε, ήρθε όμως ο Βίντα και από κοντά έσπρωξε με το κεφάλι του τη μπάλα στα δίχτυα, γυρίζοντας το ματς σε 1-2. Μέχρι εκείνο το σημείο, αυτό το γκολ του Κροάτη έδειχνε πως ήταν μισό… πρωτάθλημα για την ομάδα του.

Γκάφα Κάλενς – Τιμωρία από Κωνσταντέλια

Το παιχνίδι επεφύλαξε και άλλες συγκινήσεις! Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, ενώ η ΑΕΚ δεν έμεινε συγκεντρωμένη. Στο 80’ ο Κάλενς έκανε διπλό λάθος άφησε στον Σαμάτα να πάρει την μπάλα με τον κεφάλι και να βγάλει μόνο τον Κωνσταντέλια στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Στις καθυστερήσεις έγινε ανατροπή στην ανατροπή! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ από λάθος εκτίμηση του Αθανασιάδη που μπορούσε να καθαρίσει μια μπαλιά στον αέρα. Η μπάλα στρώθηκε στον Σάστρε που έπιασε σουτάρα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε κάτω από πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα σφυρίγματα

Τον Γερμανό Ρόμπερτ Σρέντερ που δεν έχει σφυρίξει ξανά στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ την ιστορία του) όρισε η ΚΕΔ για να διαιτητεύσει την αναμέτρηση της Τούμπας. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Στο ξεκίνημα του ματς μια επαφή Κάλενς και Μπράντον έφερε τον δεύτερο στο χορτάρι, αλλά ο Σρέντερ έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags