Ξεκινάω κατευθείαν μπαίνοντας στο... ψητό. Ούτε μια, ούτε δύο αλλά πέντε τουρκικές ομάδες έχουν πολύ ψηλά στις καλοκαιρινές μεταγραφικές τους λίστες παίκτες/ονόματα από το ελληνικό Big 5! Πιο συγκεκριμένα  έχουν "στοχοποιήσει" 4 Έλληνες (μόνο των δυο τελειώνουν τα συμβόλαια) και έναν Ισπανό!!

Κυριακή του Πάσχα θα ασχοληθούμε με την μια περίπτωση, που είναι και η σχετικά πιο φρέσκια αλλά και η πλέον πιασάρικη. Και ο λόγος έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή αλλά και το μπάγκραουντ που υπάρχει ή θα προκέψει. Για τις υπόλοιπες τέσσερις θα... επιστρέψουμε σύντομα/προσεχώς, με βάση αυτά που κυκλοφορούν ήδη στην ελ ληνό-τουρκική πιάτσα agents:

ΓΑΛΑΤΑ/ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Αυτό που γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες, πως ο Ευβοιώτης σέντερ φορ είναι πολύ ψηλά στην λίστα της "Τσιμπ Μπομ" για "αντι-Ικάρντι" , αποτελεί 110% πραγματικότητα. Ο Αργεντινός φορ παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2026 με την Γαλατά... κουράστηκε μια 2ετία στην Κωνσταντινούπολη και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Μάλιστα έχει συμφωνήσει με την διοίκηση και στο transfer fee που θα πάει για να "απελευθερωθεί", ύψους 9.000.000 ευρώ! 

Στην Γαλατά, λοιπόν, πρέπει να βρουν τον αντικαταστάτη του και στην short list που ήδη φτιάχτηκε, ο Φώτης Ιωαννίδης μαζί με δυο ακόμη επιθετικούς - έναν, γνωστό όνομα της Serie A και έναν μη Ευρωπαίο - βρίσκονται στην κορυφή της. 

Μάλιστα είναι τέτοιο το... γούστο της Γαλατά για τον Ιωαννίδη που είναι αποφασισμένη - όπως διαρρέεται από Κωνσταντινούπολη μεριά - να ... συντρίψει και το δικό της ιστορικό ρεκόρ αγοράς ποδοσφαιριστή, το οποίο κρατάει από την σεζόν 2000-01: 17.500.000 για τον Πορτογάλο - Βραζιλιάνο σέντερ φορ θωρηκτό, τον Ζαρντέλ!!! Στην νεότερη ιστορία της Γαλατά, τα περισσότερα χρήματα για αγορά τα έδωσε το 2022, για την ακρίβεια 15.000.00Ο στην Ρόμα για τον Ζανιόλο. Ο Ικάρντι, για παράδειγμα, είχε κοστίσει στην "τσιμπ μπομ" περσινή αγορά 10.000.000 και ενώ είχε προηγηθεί, το καλοκαίρι του 2022 και πληρωμένο loan fee 1.800.000 ευρώ.

Μην ξεχνάμε βεβαίως πως η Γαλατά ένα καλύτερο δίαυλο προσέγγισης και επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό μπορεί και θα τον έχει. Τόσο λόγω Ατζούν όσο και κυρίως του Φατίχ Τερίμ! Αν μη τι άλλο δηλαδή μπορούν από πρώτο χέρι να πληροφορηθούν έγκαιρα/αξιόπιστα αν παραχωρείται ο Ιωαννίδης και κυρίως με ποιο... ρεαλιστικό ποσό.

Στην Τουρκία πάντως λένε πως για τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟ η Γαλατά αν βγει πρωταθλήτρια, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 23.500.000 (με τα 20, 5 εκατ. εγγυημένα και τα υπόλοιπα από αυτά με την μορφή μπόνους). Η ιστορία Γαλατά - Ιωαννίδη προφανώς θα έχει πολύ... ζουμί, εκτός κι αν ο Αλαφούζος επιμείνει μέχρι τέλους να μην τον παραχωρεί ή ο άσος δεν θέλει Τουρκία...

ΥΓ. Στην Τουρκία ... ξέρουν πως αν σπάσει πρόωρα το συμβόλαιο του Τερίμ, με υπαιτιότητα Παναθηναϊκού, είτε τώρα είτε το καλοκαίρι, η αποζημίωση που προβλέπεται είναι 1.100.000 ευρώ. Βέβαια αν παραιτηθεί δεν ισχύει...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διώχνει Τερίμ, φέρνει... Μεντιλίμπαρ ο Αλαφούζος - Πρόταση από Ολυμπιακό!