Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στην Κ19 του Ολυμπιακού, όπως φυσικά και συνολικά στο κλαμπ, για τη μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Με αφορμή αυτή την επιτυχία, μάλιστα, έχει αρχίσει να ασχολείται πολύς κόσμος με το πρωτάθλημα Κ19, τον Ολυμπιακό, τι συμβαίνει στην ομάδα.

Αρχικά αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι οι Πειραιωτες έχουν το πιο υψηλό σε χρηματιστηριακη αξία ρόστερ, με σχετική διαφορά από τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί (ΑΕΚ και Άρης είναι πιο πίσω και έπονται οι υπόλοιποι), κι αυτό ερμηνεύει σε ένα βαθμό γιατί πήραν το πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι και οι Θεσσαλονικείς ήταν στη δεύτερη θέση. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτό αλλά, σε κάθε περίπτωση, δείχνει πολλά η επένδυση που γίνεται σε μια ομάδα.

Στα πιο πρακτικά τώρα, η υπέροχη πορεία των Ερυθρόλευκων στο Youth League προφανώς και έχει δημιουργήσει... Σειρήνες για πολλούς από τους πρωταγωνιστές. Ασχέτως αν η ομάδα κέρδιζε ή όχι τον τίτλο, ήδη εδώ και κάμποσο καιρό υπάρχουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

 

Ζαχαρωνει ομάδα τής Σούπερ Λιγκ τον Συλαϊδόπουλο - Ίντερ και Μίλαν στο κόλπο - Δανεικός στη Σούπερ Λιγκ 2;

Αλλά ας αρχίσουμε από τον Συλαϊδοπουλο: Ήρθε στο Λιμανι το καλοκαίρι του 2021, μετά από θητεία 6-7 ετών στις υποδομές τού Παναθηναϊκού αλλά και στην πρώτη ομάδα του ως υπηρεσιακός και βοηθός. Αμέσως έδειξε την αξία του, για αυτό και ανέβαλε την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι να έρθει ο Μεντιλίμπαρ και, κατά γενική ομολογία, τα πήγε εξαιρετικά. Ο Ισπανός τεχνικός, μάλιστα, ζήτησε να τον έχει στο πλευρό του, ως βοηθό, παράλληλα με την ενασχόλησή του στην Κ19 του Ολυμπιακού. Όπως και έγινε.

Θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο ίδιο μοτίβο; Γιατί υπάρχει ομάδα της Σούπερ Λιγκ, όχι από εκείνες που δεν ξέρουν αν τη νέα σεζόν που θα παίζουν στη μεγάλη κατηγορία, που έχει μαρκάρει την περίπτωσή του και την έχει ψηλά στη λίστας της. Αν αυτό μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση, θα πρέπει και ο Σωτήρης να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει σε έναν τεράστιο αθλητικό οργανισμό όπως είναι ο Ολυμπιακός, με αυξημένες αρμοδιότητας στο πλευρό ενός δασκάλου όπως ο Μεντιλίμπαρ και στην Κ19, ή να ανοίξει τα φτερά του και μετά ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση το όνομά του "παίζει" στην πιάτσα.

Για τους παίκτες που ξεχωρίζουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δεν έχει νόημα να γράψουμε εμείς εδώ. Όλοι τους ξέρουν. Μέχρι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στους 3-4 που τη νέα σεζόν θα είναι στην πρώτη ομάδα. Στη θερινή προετοιμασία της, δηλαδή, και μετά βλέπουμε. Δηλαδή τον Κωστούλα, τον Μουζακίτη και τον Παπακανέλλο. Ίσως και τον Σίνα, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Youth League. Αυτούς τους παίκτες, όμως, έχουν ξεχωρίσει και στην Ιταλία, κυρίως σε Ίντερ και Μίλαν (αλλά και στη Λάτσιο και αλλού), και δεν αποκλείεται να προκύψουν προτάσεις για την παραχώρησή τους... 

Να πούμε και κάτι τελευταίο: Υπάρχει ένας ακόμα παίκτης που και δεν θα έχει θέση στην Κ19 τού Ολυμπιακού την ερχόμενη σεζόν, και δεν θα φύγει τυπικά από την ομάδα. Αναφερόμαστε στον Νίκο Λώλη, κεντρικό χαφ, που φέτος τα πήγε πολύ καλά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι Πειραιώτες τον είχαν αποκτήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αναμένεται να τον ζητήσει πίσω με τη μορφή δανεισμού και εγγυημένο χρόνο στη Σουπερ Λιγκ 2. Δηλαδή σε γνώριμο περιβάλλον, για να κάνει μια γεμάτη σεζόν, και να επιστρέψει στο Λιμάνι για να βρει τη θέση του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφ-oδοστρωτήρας για Ολυμπιακό! Συνάντηση Μαρινάκη με τον ατζέντη του Λιβάι